ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μπάλα... ούτε με «βουντού-βουντού»!

Μπάλα... ούτε με «βουντού-βουντού»!
Μπάλα ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε, τον κόσμο τον... ανάγκασε να τραγουδήσει για το έκτο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ με τα «βουντού-βουντού» αλλά τουλάχιστον νίκησε 1-0 τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ με αυτογκόλ του Πιπίνη!

Λίφτινγκ στην ενδεκάδα

Μετά την τραγική εμφάνιση και την ήττα στις Σέρρες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε κατά μεγάλο κομμάτι την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Οι… παλιοσειρές Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης επέστρεψαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Λέτο αριστερό «φτερό», τον Χριστοδουλόπουλο δεξί και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Μια από τα ίδια

Τόσο τραγικός όσο στις Σέρρες, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι. Όχι ότι ήταν καλός, καθώς φαινόταν από… χιλιόμετρα μακριά ότι έλειπε η διάθεση, η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό. Τουλάχιστον οι παίκτες του Φερέιρα έβγαλαν μια-δυο μικροευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντεγκρά, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Με τον Σισέ εκτός παιχνιδιού, να μην τροφοδοτείται αλλά και να μη συμμετέχει στο παιχνίδι, τους παίκτες του άξονα να κάνουν τη μία ημιτελή προσπάθεια μετά την άλλη, ήταν λογικό οι «πράσινοι» να τα βρουν… σκούρα. Κάποιες εκλάμψεις του Λέτο και του Χριστοδουλόπουλου δεν έφταναν και η ταλαιπωρία που τράβηξε η μπάλα ήταν για… σεμινάριο.

Από την άλλη, οι Αρκάδες είχαν διαβάσει σωστά το παιχνίδι, έκλειναν τους χώρους και εκμεταλλεύθηκαν την… τρικυμία που για ανεξήγητο λόγο έπιανε την άμυνα των γηπεδούχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αράς (30’) και Μάτουσιακ (43’), όμως στις φάσεις του ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο.

«Βουντού-βουντού» με… Πιπίνη!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Φερέιρα πέρασε τον Λέτο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο και με τον Αργεντινό να κάνει σπουδαία πράγματα απείλησε την εστία του Ντεγκρά που ήταν… ανίκητος. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έστειλαν το μήνυμα για την τραγική εικόνα που αντίκριζαν, καθώς πέρα από τον Λέτο η υπόλοιπη ομάδα… βολόδερνε. «Βουντού βουντού με πράσινη μαγεία, το κύπελλο θα φέρουμε από την Ισπανία», φώναζαν ενόψει του Final Four στο μπάσκετ!

Εντέλει, από τα πόδια μιας αλλαγής του Φερέιρα (Κλέιτον) και το κεφάλι του Πιπίνη, τα… βουντού έπιασαν και ο κακός Παναθηναϊκός κατάφερε έστω και έτσι, έστω και στο 81’ να πάρει το παιχνίδι και να στείλει οριστικά στη Football League τον Αστέρα!

MAN OF THE MATCH: Ο μοναδικός από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι. Ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν άφησε σε ησυχία τους αμυντικούς του Αστέρα και ειδικά στην επανάληψη, όταν πέρασε σε πιο ελεύθερο ρόλο, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Με αποκορύφωμα την κάθετη… πάρε-βάλε στον Λάζαρο. Η εμφάνιση του Αργεντινού πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους, οι οποίοι τόσο στις Σέρρες όσο και στο ΟΑΚΑ έκαναν τουρισμό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν δεν τον… κρεμούσε ο Πιπίνης στο κόρνερ του Κλέιτον, θα ήταν ο άνθρωπος που θα χάριζε έναν βαθμό στον Αστέρα. Ο Ντεγκρά κατέβασε ρολά στις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, έβγαλε τετ α τετ και ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος των Αρκάδων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιώργος Ιωαννίδης. Η απουσία του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον μικρό να ξεκινήσει βασικός, αλλά την πέταξε με χαρακτηριστική ευκολία στον… κάλαθο των αχρήστων. Καμία συμμετοχή επιθετικά, επικίνδυνος αμυντικά. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να σταθεί στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χρήστος Πιπίνης έκανε την γκάφα του ματς με την απρόσεκτη κεφαλιά του στο κόρνερ του Κλέιτον. Παιδική αντίδραση, που την πλήρωσε ο Αστέρας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος καλά το πήγε το παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Σωστή η αποβολή του Αράς, κίτρινη για… γέλια στον Νίνη προς το φινάλε. Εξαιρετικό παιχνίδι από τους βοηθούς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήταν… τουρίστες όπως στις Σέρρες. Απόψε στο ΟΑΚΑ είχαν διάθεση αλλά δεν μπορούσαν. Με ένα πρώτο ημίχρονο για… κλάματα και βελτίωση στο δεύτερο, οι παίκτες του Φερέιρα στάθηκαν τυχεροί και πήραν με αρκετά μεγάλη δόση τύχης το «τρίποντο» χάρη στον Πιπίνη.

Ακόμη βέβαια χτυπάνε οι... καμπάνες της Μητρόπολης ενόψει των πλέι οφ. Με ανάλογες εμφανίσεις οι «πράσινοι» θα έχουν πρόβλημα. Και αντίπαλος στο μίνι πρωτάθλημα δεν θα είναι ούτε οι υποβιβασμένες Σέρρες ούτε ο Αστέρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (75' Γκοβού), Βύντρα, Καραγκούνης (61' Νίνης), Κατσουράνης (75' Κλέιτον)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Ροζέριο (76' Αρσενίεβιτς), Μπαστία, Ρούμπιλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (67' Κερ), Ορόθκο, Λαδάκης

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...