Όταν έχεις μια απόλυτα επιτυχημένη συνταγή δεν τη χαλάς. O Eργοτέλης ανανέωσε με τον Νίκο Καραγεωργίου και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα έργα και τις ημέρες του Καβαλιώτη τεχνικού στο Ηράκλειο.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2006 όταν ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε να δεχτεί το κάλεσμα του Απόστολου Παπουτσάκη και να αντικαταστήσει τον Μανώλη Πατεμτζή. Η επιτυχία ήταν άμεση, αφού στο τέλος της σεζόν η ομάδα επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή, αλλά η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου όχι μόνο κατάφερε άνετα να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα (στην ένατη θέση συγκεκριμένα) με απολογισμό 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και 13 ήττες. Μάλιστα εκείνη η χρονιά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκτός έδρας μάλιστα, αλλά και το δύο στα δύο απέναντι στον συντοπίτη ΟΦΗ.

Την επόμενη σεζόν ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος, ενώ και οι νίκες έρχονταν με μεγαλύτερη δυσκολία. Οι Κρητικοί έπεσαν στις επτά νίκες και πάλευαν με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν στην κατηγορία και μάλιστα έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την παραμονή, όταν και νίκησαν την Ξάνθη στο Παγκρήτιο με 2-0, και την ίδια ώρα ο Ατρόμητος γνώριζε την ήττα από τον Πανιώνιο ξεπερνώντας τους Περιστεριώτες στην τελική βαθμολογία.

Η χρονιά αυτή αποτέλεσε καλό μάθημα για τον Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος με σωστή και μεθοδική δουλειά οδήγησε τον Εργοτέλη ξανά στην ένατη θέση χωρίς να ηττηθεί από κανέναν μεγάλο στην έδρα του, κερδίζοντας μάλιστα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ διπλασίασε τις νίκες του επί των «πρασίνων» μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Κουτσιανικούλη να κάνει παπάδες.

Πλέον οι βάσεις για να αποτελέσει ο Εργοτέλης σταθερή δύναμη στη Σούπερ Λίγκα είχαν τεθεί. Η σεζόν 2009-10 θα μείνει ανεξίτηλη στους φίλους της ομάδας, αφού στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου, οι παίκτες του Καραγεωργίου φιλοδώρησαν με το απίστευτο 5-0 τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια η ομάδα φλέρταρε ακόμα και με την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά σύντομη χαλάρωση έφερε την ομάδα στην 11η θέση. Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει, αφού η χρονιά που μόλις τελείωσε ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της ομάδας, αφού κατάφερε να ξεπεράσει την ένατη θέση και να τερματίσει στην τιμητική όγδοη, εξασφαλίζοντας αρκετά νωρίς την παραμονή στην κατηγορία.

Πλέον, ο 49χρονος τεχνικός έχει φτάσει τα 150 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας 47 νίκες, 39 ισοπαλίες και 64 ήττες και η συνέχεια αναμένεται καλύτερη, αφού στο πλευρό του στέκεται πάντα η διοίκηση, η οποία πιστεύει και στηρίζει το έργο του, κάτι που φάνηκε και από την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Πηγή gazzetta.gr