ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παλιά του τέχνη κόσκινο...

Παλιά του τέχνη κόσκινο...
Η κόντρα του Ζοζέ Μουρίνιο με τη διαιτησία είναι μια κολώνια που κρατάει χρόνια. Ειδικά όταν ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα. Το gazzetta.gr σας θυμίζει…Ο «Special One» δεν φημίζεται για τις καλές σχέσεις του με τους διαιτητές αφού τους «χώνει» είτε η εκάστοτε ομάδα του κερδίζει είτε χάνει. Μάλιστα, πολλές φορές έχει προκαλέσει με καυστικές δηλώσεις του κυρίως από τότε που καθόταν στον πάγκο της Τσέλσι.

Τότε χρονολογείται και η μεγάλη «βεντέτα» που ξέσπασε με την Μπαρτσελόνα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η κόντρα του με την ομάδα της Καταλονίας με αφορμή τις εχθρικές διαιτησίες, συνεχίστηκε πέρυσι όταν ήταν προπονητής στην Ίντερ και κορυφώθηκε φέτος στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το gazzetta.gr θυμίζει τα πέντε σημαντικότερα ματς του Μουρίνιο κατά της Μπαρτσελόνα που τα έβαλε με τις αποφάσεις των διαιτητών.

2/2/2006 Φάση «16» Τσάμπιονς Λιγκ
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-2

Η Μπαρτσελόνα εκείνης της σεζόν μοιάζει αχτύπητη με Ροναλντίνιο και Μέσι στη σύνθεσή της. Η κλήρωση της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτηρίζεται πρόωρος τελικός. Στην αναμέτρηση του Λονδίνου ο Μέσι ανατρέπεται από τον Ντελ Όρνο και ο τελευταίος βλέπει την κόκκινη κάρτα, απόφαση που προκαλεί την αντίδραση του Μουρίνιο.

«Πώς λέτε το 'υποκρίνομαι' στα καταλανικά; Η Βαρκελώνη είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό κέντρο με μεγάλα θέατρα και αυτό το παιδί το έχει μάθει καλά. Έχει μάθει να δίνει ρεσιτάλ όσο παίζει», λέει αναφερόμενος στον Μέσι, αφήνοντας αιχμές για την αποβολή του παίκτη του, την οποία και θεωρεί καθοριστική για τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.


28/4/2010 Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Μπαρτσελόνα-Ίντερ 1-0

Η Ίντερ έχει κερδίσει 3-1 την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο με ρεσιτάλ του Μουρίνιο στον πάγκο, ωστόσο ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νου» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τελικά η ιταλική ομάδα χάνει με 1-0 και περνάει στον τελικό, αλλά ο Πορτογάλος φωνάζει για την αποβολή του Μότα και επικαλείται γκολ-οφσάιντ του Πικέ.

«Αυτός ο αγώνας ήταν δύσκολος με 11 παίκτες. Με 10 εναντίον 11 ήταν ιστορικός. Είναι απερίγραπτη η χαρά μου. Έχω ήδη κατακτήσει μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η αποψινή ημέρα ήταν ακόμη καλύτερη», λέει αμέσως μετά το ματς ο Μουρίνιο αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για την αποβολή του παίκτη του.


29/11/2010 Πρωτάθλημα Ισπανίας
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα με 5-0 τον περασμένο Νοέμβριο είναι ένα ηχηρό χαστούκι στον Μουρίνιο, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι με ένα τέτοιο σκορ δύσκολα χωρούν δικαιολογίες. «Είναι εύκολο να χωνέψω αυτή την ήττα γιατί δεν είχαμε πιθανότητα να νικήσουμε. Το χειρότερο είναι να έχεις ευκαιρίες και να μην κερδίζεις», αναφέρει μεταξύ άλλων, αλλά εκμυστηρεύεται ότι ο αγώνας θα είχε κυλήσει διαφορετικά αν στο 1-0 ο διαιτητής είχε δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Ρονάλντο από τον Βαλντές.


16/4/2011 Πρωτάθλημα Ισπανίας
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όμως αρκείται στο 1-1. Ο Μουρίνιο τα βάζει πάλι με τους διαιτητές για την αποβολή του Αλμπιόλ στο πέναλτι της Μπαρτσελόνα, ενώ ζητά αποβολή του Ντάνιελ Άλβες στο αντίστοιχο των «μπλαουγκράνα». Ο Πορτογάλος «ξεσπάθωσε» εναντίον του διαιτητή Μουνίθ Φερνάντες λέγοντας: «Έχω κουραστεί να αντιμετωπίζω την Μπαρτσελόνα και η ομάδα μου να μένει συνέχεια με 10 παίχτες...».


20/4/2011 Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0

Λίγες μέρες μετά το 1-1 για το πρωτάθλημα ο Μουρίνιο παίρνει την εκδίκησή του στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, κερδίζοντας το τρόπαιο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα ο Πορτογάλος δεν ξεχνάει ότι οι προηγούμενες ομάδες του αγωνίστηκαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα με αριθμητικό μειονέκτημα.

«Πρέπει να κάνω προπόνηση με 10 παίκτες, πως να παίξω με δέκα άνδρες. Πήγα εκεί με την Τσέλσι, τελειώνω με δέκα. Πηγαίνω εκεί με την Ίντερ, τελειώνω με δέκα. Πρέπει να ετοιμαστώ να παίξω με δέκα παίκτες επειδή μπορεί να συμβεί ξανά», λέει αναφερόμενος στις διαιτησίες που αντιμετωπίζει όταν βρίσκει στο δρόμο του την Μπαρτσελόνα.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...