ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

To «πράσινο» ευχαριστώ του Saras!

To «πράσινο» ευχαριστώ του Saras!
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στην ομάδα (Λιέτουβος Ρίτας) απ' όπου άρχισε την επαγγελματική του καριέρα και μιλώντας αποκλειστικά στο gazzetta.gr, δεν παραλείπει να υποκλιθεί στο μεγαλείο του «πράσινου έθνους»!

Η πρόταση συνεργασίας από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας είχε έρθει εδώ και περίπου έναν μήνα, αλλά ο 34χρονος πόιντ γκαρντ, παρότι δεν είχε βρει ακόμη ομάδα, την είχε κρατήσει στην άκρη, ψάχνοντας για μία καλύτερη επιλογή. Η επαφή της προηγούμενης εβδομάδας με την Ουνικάχα Μάλαγα (του προσέφερε 2μηνο συμβόλαιο μέχρι να αποθεραπευθεί ο Μακιντάιρ), δεν καρποφόρησε και με δεδομένο ότι ο χρόνος περνούσε και ο κίνδυνος να μείνει άνεργος για πρώτη φορά στην καριέρα του φαινόταν ορατός, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να ενδώσει στην ασφυκτική πίεση της ομάδας που εδρεύει στην πρωτεύουσα της πατρίδας του. Η επιστροφή του «Saras» στη Λιθουανία και στη Λιέτουβος Ρίτας ύστερα από 11 χρόνια (1999), συνοδεύτηκε με πηχυαίους τίτλους στα Μ.Μ.Ε. της χώρας της Βαλτικής και το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αφιχθεί στο Βίλνιους, αναμένεται να τύχει μεγάλης υποδοχής.

«Ήθελα πολύ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση!»

Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, όπου περίμενε την τελευταία πτήση του κουραστικού ταξιδιού (Αθήνα-Βρυξέλλες-Βαρσοβία-Βίλνιους) και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για τη νέα σελίδα της καριέρας του... «Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι πολύ περίεργα που επιστρέφω πίσω στην πατρίδα μου για να παίξω μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο και να ξαναφορέσω τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας μετά από 11 χρόνια! Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να επιστρέφω για να δω τους γονείς μου και την οικογένειά μου, για την Εθνική ομάδα και για διακοπές! Παρ' όλα αυτά, η πρόταση που δέχθηκα ήταν πολύ σοβαρή, το ενδιαφέρον των ανθρώπων πραγματικά πολύ έντονο και εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορούσα να αρνηθώ! Στην αρχή τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με το πώς έχω συνηθίσει, αλλά σύντομα θα βρω τους ρυθμούς μου και τα πατήματά μου, θα προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της ομάδας και του ρόλου μου και θα είμαι σε θέση να βοηθήσω... Ήθελα πολύ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση και με την απόδοσή μου θέλω πολύ να τιμήσω τη Λιέτουβος για την ευκαιρία που μου έδωσε...» ήταν τα πρώτα λόγια του πιο επιτυχημένου Λιθουανού γκαρντ στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ντεμπούτο κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr– περιλαμβάνει πολύ ευνοϊκούς όρους για το ενδεχόμενο λύσης του. Η οικογένειά του (σ.σ. η σύντροφός του Άννα και η δύο μηνών κορούλα του) αναμένεται να μετακομίσει στο Βίλνιους, αμέσως μόλις ο «Saras» τακτοποιηθεί στο διαμέρισμα που θα του νοικιάσει η Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους.

Όπως ο ίδιος μας είπε, το ντεμπούτο πιθανότατα δεν θα γίνει στον αυριανό αγώνα της Ευρωλίγκας με την Τσιμπόνα, αλλά την ερχόμενη Κυριακή στη γενέτειρά του, το Κάουνας, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της διεθνούς ηνωμένης λίγκας (VTB League) που σπονσοράρεται από την εν λόγω τράπεζα και στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία, Λιθουανία, Ουκρανία, Λετονία και Εσθονία).

Η συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς

Την περασμένη Παρασκευή (12/11), οπότε και ο Γιασικεβίτσιους έδωσε την οριστική θετική του απάντηση στη Λιέτουβος Ρίτας, ο Λιθουανός άσος συναντήθηκε τυχαία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε εγκαίνια καταστήματος κοινού τους φίλου. Οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και είχαν πολύ εγκάρδια συνομιλία, ενώ ο «Ζοτς» μετέφερε στον «Saras» ότι είπε τα καλύτερα λόγια στον συμπατριώτη του προπονητή της λιθουανικής ομάδας, Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, που του τηλεφώνησε για να του ζητήσει πληροφορίες για το νέο παίκτη του.

«Φεύγω σαν φίλος και κρατάω μόνο τις θετικές αναμνήσεις. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια, κατέκτησα πολλούς τίτλους, έζησα πολύ όμορφες στιγμές, κι έκανα πολλούς φίλους. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο “πράσινο έθνος” για την υποστήριξη και την αγάπη του στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι οπαδοί το 2007 στο αεροδρόμιο αλλά και τους εορτασμούς μετά τους 6 τίτλους που κατακτήσαμε...» κατέληξε ο 34χρονος σουπερσταρ, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Βίλνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...