ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι «αιώνιοι» ήθελαν Χιμένεθ!

Οι «αιώνιοι» ήθελαν Χιμένεθ!
Στην αποκάλυψη ότι πριν συμφωνήσει να αναλάβει τον πάγκο της ΑΕΚ είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, προέβη ο Μανόλο Χιμένεθ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Present Day. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ:

-Κύριε Χιμένεθ, ήρθατε να εργαστείτε στη χώρα μας σε μία περίοδο που ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα πέρα. Αλήθεια, αντιλαμβάνεστε καθόλου αυτή την κρίση στην καθημερινότητά σας στην Ελλάδα;

«Οπωσδήποτε, καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση, την οποία όμως ζούσα και στην Ισπανία. Είναι παρόμοια η κατάσταση. Αυτό όμως που έχω καταλάβει τον λίγο καιρό που βρίσκομαι εδώ είναι ότι δεν υπάρχει κρίση στην υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Αυτή έχει κρατηθεί στο ύψος της και απλά θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να έρθει η ανάπτυξη σε οικονομικό επίπεδο».

-Πριν έρθετε για δουλειά στη χώρα μας, την είχατε επισκεφθεί ξανά; Γνωρίζατε πράγματα για την ιστορία μας;

«Στην Ελλάδα είχα έρθει τρεις φορές σαν ποδοσφαιριστής και πριν από πέντε χρόνια, έκανα διακοπές σε Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. Ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνει ο καθένας, πάντως και… αγράμματος να είσαι, οφείλεις να ξέρεις τι σημαίνει Ελλάδα! Και όποιος δεν σέβεται τον πολιτισμό αυτής της χώρας, δεν σέβεται τον εαυτό του».

-Βάσει των μέχρι τώρα εντυπώσεών σας από τη Super League, θεωρείτε τα αποτελέσματα των ντέρμπι, στα οποία μέχρι στιγμής έχετε πάει πολύ καλά, θα κάνουν τη διαφορά για τον πρωταθλητή;

«Το βασικό για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι να παίρνει τους τρεις βαθμούς κάθε Κυριακή. Δεν είναι απλά να νικάς στα ντέρμπι. Το να επικρατείς όμως σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις δυναμώνει την αυτοεκτίμησή σου και πάνω από όλα… ανοίγει την όρεξη στους φιλάθλους. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως η ΑΕΚ δεν ζήτησε τις υπηρεσίες μου για να νικήσω στα ντέρμπι, αλλά για να εργαστώ σε βάθος όλη τη σεζόν».

-Σε μια παλιότερη συνέντευξή σας είχατε πει ότι είστε σαν… «ένα χταπόδι με τρεις καρδιές. Μία για την προσωπική μου ζωή, μία για την επαγγελματική και μία για τη Σεβίλλη». Πώς είναι τα πράγματα τώρα με την ΑΕΚ; Έχετε ακόμα μία καρδιά για τη νέα σας ομάδα;

«Όταν ανέφερα ότι η μία καρδιά μου ήταν στη Σεβίλλη, ήταν για το διάστημα που δούλευα στη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σημαίνει πολλά για τη ζωή μου, αλλά, πλέον, αυτή τη θέση την έχει η ΑΕΚ. Αυτή η καρδιά είναι 100% για την ΑΕΚ, αλλά πάντα μένει μία γωνία για τη Σεβίλλη».

-Πριν αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ήταν γνωστό ότι το όνομά σας ήταν και στη σχετική λίστα του Ολυμπιακού. Αλήθεια, υπήρχε οποιασδήποτε μορφής επαφή με άλλη ελληνική ομάδα;

«Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι υπήρχαν επαφές με τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως ο σύλλογος να έχει μιλήσει απευθείας μαζί μου. Παρόμοιες επαφές είχαν γίνει και με τον Παναθηναϊκό, πριν έρθω στην ΑΕΚ! Και αποτελεί τιμή για μένα το ότι το όνομά μου συζητήθηκε και από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό που έχω να τονίσω, όμως, είναι πως στις συζητήσεις που είχα με τον κ. Αδαμίδη στο Λονδίνο, γεννήθηκε ένας μεγάλος… έρωτας ως προς το σχέδιο και την προοπτική που μου πρότεινε και έτσι δεν είχα αμφιβολία που ήρθα να δουλέψω στην ΑΕΚ. Ο κ. Αδαμίδης δεν μου ζήτησε άμεσα αποτελέσματα, αλλά να έρθω να δουλέψω, να… σπείρω, ώστε στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι της ομάδας. Αναγνωρίζω ότι η ΑΕΚ έκανε μία θυσία στα οικονομικά της για να πληρώσει το κασέ μου, όμως υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να ανταποδώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, για να την ξαναφέρω και πάλι στις επιτυχίες».

-Με τον Ολυμπιακό σε τι σημείο είχαν φτάσει οι διαπραγματεύσεις;

«Υπήρξαν επαφές, και… καλές επαφές, αλλά όχι μαζί μου. Από την πλευρά μου επιδίωξα να γίνει μία συνάντηση απευθείας με τους ανθρώπους της ομάδας για να γνωρίζω ακριβώς το πλάνο τους, αλλά δεν έγινε. Οπότε δεν μπορώ να πω ούτε ότι με απέρριψαν ούτε ότι αρνήθηκα εγώ. Ήθελα και τότε να έρθω στην Ελλάδα, αλλά δεν υπήρξαν οι τελικές επαφές, οι καθοριστικές…»

-Πριν από λίγο καιρό αναφερθήκατε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, παρομοιάζοντάς τους με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στην ΑΕΚ ποιον αντίστοιχο ρόλο θα δίνατε;

«Το ανέφερα αυτό βάσει οικονομικών δεδομένων αλλά και δυναμικότητας. Στο ποδόσφαιρο, όμως, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να κατακτήσεις τίτλους, όπως αποδείξαμε και στη Σεβίλλη. Αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά έχουμε την ευκαιρία με τις νέες εγκαταστάσεις να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες και να αναπτύξουμε τα τμήματα υποδομής. Και σε λίγα χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δίνουν σημαντικά ποσά για να φέρουν παίκτες παγκοσμίας κλάσης, εμείς θα μπορούμε να τα παίρνουμε από τις ακαδημίες μας. Νέα παιδιά και Έλληνες. Κάτι, δηλαδή, πολύ καλύτερο. Το θέμα τώρα είναι να αναπτύξουμε το σύστημα παρακολούθησης ταλέντων από όλη την Ελλάδα, που ευελπιστούμε ότι μετά από κάποιο διάστημα θα μπορούν να διαμορφωθούν σε αστέρια. Δεν είναι βέβαια θέμα ημερών ή μηνών, αλλά θέμα δουλειάς. Όταν μία ομάδα έχει πολλά στοιχεία-παίκτες από τη βάση της, οι ποδοσφαιριστές αυτοί πονούν τη φανέλα περισσότερο και παίζουν σαν να είναι όλοι οι αγώνες… ζωής ή θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...