ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1

Φέτελ ο νέος βασιλιάς!


Φέτελ: «Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο»!


Φέτελ: «Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο»!
Από νωρίς φέτος είχε δείξει πως ήθελε τον τίτλο και στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μόλις στα 23 του χρόνια πήρε το πρωτάθλημα και έγινε ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τίποτα. Αναρωτιόμουν. Στους τελευταίους 10 γύρους ο μηχανικός μου με ενθάρρυνε, αναρωτιόμουν γιατί ήταν τόσο αγχωμένος. Πίστευα οτι ήμασταν σε καλή θέση και μετά είπε «φαίνεται καλό», δεν ήξερα τι εννοόυσε. Απλά συγκεντρώθηκα και μετά ήρθαν οι φωνές από τον ασύρματο πως είχαμε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο», τόνισε ο Φέτελ αμέσως μετά τον αγώνα.
Ο πιλότος της Red Bull δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ποτέ δεν έχασε την πίστη του, ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ακόμη και τις περιόδους που η απόδοση του δεν ήταν τόσο καλή.

«Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για τους αγώνες που θα έπρεπε να έχουμε τερματίσει σε καλύτερη θέση.Ήταν μια έντονη και δύσκολη περίοδος », συμπλήρωσε ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2007 αρχικά με την ομάδα της Sauber, ενώ την ίδια χρονιά έτρεξε και με την Toro Rosso, ομάδα στην οποία έμεινε μέχρι το 2008, όπου και πήρε... προαγωγή στην Red Bull. Του χρειάστηκε μόνο η πείρα των 62 αγώνων που έχει πάρει μέρος από το 2007 για να ανέβει στο μεγαλύtερο σκαλί της F1. Στο βιογραφικό του μετρά 10 νίκες, 15 πολ ποζίσιον και 19 συμμετοχές στο βάθρο.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ!

Έβγαλε φτερά… τίτλου!

Σε έναν αγώνα που ο Φέτελ μπήκε για να πάρει τον τίτλο όλα πήγαν όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Απογοητευτική η εικόνα του Αλόνσο αλλά και του Γουέμπερ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χάμιλτον, ενώ ο Μπάτον συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.
Έκλαιγε από χαρά ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το πέσιμο της καρό σημαίας στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, την ώρα που οι μηχανικοί του, του έλεγαν πως είναι ό ένας και μοναδικός. Μόλις βγήκε από το μονοθέσιο ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, υποκλίθηκε μπροστά στο μονοθέσιο. Σε μια εντυπωσιακή χρονιά ο Φέτελ από νωρίς είχε δείξει τις προθέσεις του. Το νταμπλ έκανε η Red Bull!
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ!
Εκκίνησε ως αουτσάιντερ, τερμάτισε ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκκίνησε από την πρώτη θέση στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι με τον Αλόνσο να έχει τις περισσότερες ελπίδες να πάρει τον τίτλο. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας στον πρώτο γύρο και η στρατηγική της Renault έθεσε τον Αλόνσο εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Ο Φέτελ είχε έναν εύκολο αγώνα, εκκινώντας καθαρά διατηρώντας την πρώτη θέση. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον Γερμανό, όταν ο Αλόνσο στον 17ο γύρο βγήκε από τα πιτς πίσω από τον Πετρόβ, ο οποίος είχε αλλάξει ελαστικά στους πρώτους γύρους.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος
Ο Αλόνσο όσο και αν προσπάθησε να προσπεράσει το εμπόδιο της Renault δεν τα κατάφερε, ενώ όσο περνούσε η ώρα έβλεπε η υπόθεση τίτλος να απομακρύνεται. Την υποστήριξη της ομάδας είχε ο Ισπανός πιλότος, με τους μηχανικούς της σκουντερια να τον εμψυχώνουν, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο Αλόνσο πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση.
Στην πρώτη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ...
Καλός αγώνας από McLaren
Η βρετανική ομάδα είχε δηλώσει πως θα είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και το απέδειξε στην πίστα. Ο Μπάτον έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση προσπέρασε τον Αλόνσο και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση. Από την άλλη, ο Χάμιλτον ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και στην αρχή του αγώνα πίεσε τον Φέτελ.
Τα πιτ επηρέασαν και τη McLaren, καθώς ο Χάμιλτον για πολλούς γύρους έχασε χρόνο πίσω από τον Κούμπιτσα. Ωστόσο και οι δύο πιλότοι της Βρετανικής ομάδας κατάφεραν να ανέβουν στο τελευταίο βάθρο της χρονιάς.

Τα παράτησε ο Γουέμπερ
Στον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν ο Μαρκ Γουέμπερ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο Αυστραλός από νωρίς έχασε την ψυχραιμία του, είχε μια μικρή επαφή στον τοίχο με αποτέλεσμα να πρέπει να μπει στα πιτ. Ο Γουέμπερ συνέχισε τα λάθη και μετά το πιτ, γλιστρώντας και χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο ο Γουέμπερ πέταξε λευκή πετσέτα, καθώς δεν προσπάθησε για τίποτα καλύτερο, βλέποντας την καρό σημαία από την όγδοη θέση…
Vettel grabs title with Abu Dhabi win
Έβγαλε φτερά… τίτλου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 256 βαθμοί --ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 252
3. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 242
4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 240
5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 214
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 144
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 142
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 136
9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 72
10. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 47
11. Aντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 47
12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Ζάουμπερ) 32
13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 27
14. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 22
15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 21
16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) 8
17. Πέδρο Ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Ζάουμπερ)
18. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW Ζάουμπερ) 6
19. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) 5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Red Bull-Ρενό 498 --ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 454
3. Φεράρι 396
4. Mercedes GP 214
5. Ρενό 163
6. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ 69
7. Force India-Μερτσέντες 68
8. BMW Ζάουμπερ-Φεράρι 44
9. Toro Rosso-Φεράρι 13

«Δύσκολος αγώνας»

Μεγάλος άτυχος του τελευταίου γκραν πρι στην πίστα του Άμπου Ντάμπι ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η σκουντερία όπως φάνηκε δεν υπολόγισε καλά το πιτ του Αλόνσο, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βγει από τα πιτ πίσω από τον Πετρόβ, ο οποίος είχε ήδη αλλάξει ελαστικά. Ωστόσο, ο Αλόνσο έσπευσε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της ομάδας του.

«Δύσκολος αγώνας»
«Μετά τον αγώνα είναι πάντα εύκολο να βλέπεις την καλύτερη στρατηγική. Αν δεν είχαμε σταματήσει πιστεύω ότι θα μας περνούσε ο Γουέμπερ, αν σταματούσαμε θα είχαμε τη διαφορά από τον Γουέμπερ, αλλά θα αφήναμε τους Πετρόβ και Ρόσμπεργκ μπροστά, οπότε είναι μια δύσκολη απόφαση», τόνισε ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία.
«Προσπάθησα να τον περάσω, αλλά προστάτεψε τη θέση του λες και ήταν ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος που διεκδικούσε. Ήταν πολύ επιθετικός, αλλά οδήγησε πολύ καλά χωρίς να κάνει λάθος», συμοπλήρωσε ο Αλόνσο.


Ο Φέτελ την Pole Position Tο βιογραφικό του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατέκτησε σήμερα για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο των οδηγών της Φόρμουλα Ένα και έγινε ο νεώτερος "πιλότος" που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει ως εξής:

Ομάδα : Red Bull
Εθνικότητα : Γερμανός
Ημερομηνία γέννησης : 03/07/1987
Τόπος γέννησης : Χεπενχάιμ
Συμμετοχές σε γκραν πρι : 62
Παγκόσμια πρωταθλήματα : 1 (2010)

Υψηλότερη θέση τερματισμού : 1η (10 φορές)
Υψηλότερη θέση στην εκκίνηση: 1η (15 φορές)
Φορές στο βάθρο : 19
Βαθμοί : 381
Καριέρα : BMW-Ζάουμπερ (2007), Toro Rosso (2007-2008), Red
Bull (2009-2010)
Διαδικτυακή διεύθυνση : http://www.sebastianvettel.de/

Χάμιλτον: «Υπέροχο φινάλε»!

Χάμιλτον: «Υπέροχο φινάλε»!
Στον εντυπωσιακό αγώνα του Άμπου Ντάμπι, στον οποίο ο Σέμπαστιαν Φέτελ πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ο Λιουίς Χάμιλτον είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν, η οποία όπως προέβλεψε θα είναι καλύτερη.
«Δεν ήταν η πιο εντυπωσιακή χρονιά για εμάς, αλλά συγχαρητήρια στον Φέτελ και τη Red Bull. Έκανε καταπληκτική δουλειά κατά τη διάρκεια της σεζόν και δίκαια πήρε τον τίτλο. Ήταν ένα υπέροχο φινάλε για εμένα και τον Τζένσον. Νομίζω ότι πιέσαμε πολύ και ευχαριστούμε πολύ όλους όσους έχουν δουλέψει. Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη», ήταν τα λόγια του πιλότου της McLaren, ο οποίος απάλαξε την ομάδα για τη στρατηγική που επέλεξε για τα πιτ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...