ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κέρδισε, επειδή έπρεπε!

Κέρδισε, επειδή έπρεπε!

Σε ένα διεκπεραιωτικό ματς στο άδειο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς όρεξη και ενέργεια και κέρδισε 86-64 τον Ίκαρο Καλλιθέας προσφέροντας κατά διαστήματα μόνο καλό θέαμα.

Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός διατηρώντας απλά μια διψήφια διαφορά επί του Ίκαρου Καλλιθέας με τους περισσότερους παίκτες του να μην βγάζουν αρκετή ενέργεια στο παρκέ. Στην τελευταία περίοδο με την είσοδο του Κατσίβελη στο παρκέ, ανέβηκε ο ρυθμός του αγώνα και έτσι ο Ολυμπιακός έσωσε λίγες από τις εντυπώσεις.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έμεινε εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ο Ράσο Νεστέροβιτς κάθισε δίπλα του στην άκρη του πάγκου για να ξεκουραστεί και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να δείξουν ότι αξίζουν να έχουν πιο ενεργούς ρόλους στην ομάδα.
Έτσι ξεκίνησε στην πεντάδα τους Γλυνιαδάκη και Πελεκάνο δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής από το ξεκίνημα και αντάμειψε τον Λούκας για τις καλές εμφανίσεις του με μια θέση στους βασικούς. Οι Τεόντοσιτς και Νίλσεν συμπλήρωσαν το σκηνικό, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά για τους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Ίκαρος κατάφερε να τρυπάει την άμυνα του Ολυμπιακού συχνά από την κορυφή της ρακέτας και έτσι στο 7’ το σκορ ήταν 10-7 με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται όπως η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, παγωμένοι και νωθροί.

Στο 9’ ο «Ντούντα» πέρασε στο παρκέ τους Μαυροκεφαλίδη και Σπανούλη και η συνεργασία τους, ανέβασε σταδιακά τη διαφορά με τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 18-6 (37-19, 15’). Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους και έχοντας σε καλή μέρα τον Κέσελ που πήγε αρκετές φορές σε μονομαχίες μέσα στη ρακέτα, έφθασαν το +15 (39-24, 17’).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γλυνιαδάκης επανήλθε στην πεντάδα και ο Παπανικολάου ίδρωσε για πρώτη φορά τη φανέλα του. Ο πρώτος έκανε γρήγορα φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, ενώ ο μικρός έβγαλε αρκετή ενέργεια.

Ο Ίκαρος συνέχισε να παλεύει το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Αγαδάκο κατάφερε να μειώσει σε 52-40 στο 24’ εκμεταλλευόμενος κυρίως την επιθετική αφλογιστία του Ολυμπιακού.

Στο 28’ ο Ίβκοβιτς είχε διαπληκτισμό με τους διαιτητές για τον καταλογισμό των φάουλ, δέχθηκε τεχνική ποινή και χάρη σε τέσσερις βολές του Καλαμπόκη οι νεοφώτιστοι μείωσαν σε 59-50. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να ξεφεύγει περισσότερο, αφού οι παίκτες του είχαν έλλειψη συγκέντρωσης καταφέρνοντας να αστοχήσουν μέχρι εκείνο το σημείο σε πέντε.. λέι απ. Ο Νίλσεν ήταν η μοναδική… όαση του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας τους 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του μέχρι το 64-50 του 29’.

Το παράδειγμα του Αυστραλού φόργουορντ ακολούθησαν έπειτα και άλλοι συμπαίκτες του με τους Μπουρούση, Σπανούλη και Παπανικολάου να δείχνουν αρκετή διάθεση στο φινάλε για να ανεβάσουν την τιμή της διαφοράς.

Στην τελευταία περίοδο πέρασε στο παρκέ και ο νεαρός Δημήτρης Κατσίβελης με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον συμβουλεύει συχνά και να τον παροτρύνει να παίρνει πρωτοβουλίες. Μια ασίστ μάλιστα προς τον Παπανικολάου χειροκροτήθηκε από σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους στο ΣΕΦ.
Η όρεξη των «ερυθρολεύκων» προς το τέλος του αγώνα ανέβασε ψηλά τη διαφορά και έτσι το τελικό 86-64 έσβησε λίγο την νωθρότητα των τριών πρώτων περιόδων.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 47-35, 66-54, 86-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Λούκας 5 (1/2 τρίπ.), Σπανούλης 9 (3/4 δίπ.), Μπουρούσης 16 (4/8 δίπ.) , Κέσελ 8 (2/4 δίπ.) , Πελεκάνος , Μαυροκεφαλίδης 6 (3/4 δίπ.) , Γλυνιαδάκης 4 , Νίλσεν 17 (2/2 τρίπ.), Παπανικολάου 8 (3/4 δίπ.) , Έρτσεγκ , Τεόντοσιτς 13 (1/3 τρίπ.), Κατσίβελης
Ίκαρος (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 6 (2/2 δίπ.), Φαλέκας 6, Καράμπουλας , Πολυτάρχου , Τόμπσον 9, Καλαμπόκης 14 (10/11 βολές) , Κάρολ 8 (2/4 δίπ.) , ΜακΑλάρνεϊ 11 (5/7 δίπ.), Κερασοβίτης , Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος 4, Κράσιτς 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...