ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το μέλλoν του ελληνικού ποδοσφαίρου ακούει στο όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ!

Γιάννης Φετφατζίδης

Γέννηση 21 Δεκεμβρίου 1990 (1990-12-21) (19 ετών) Δράμα, Ελλάδα
Ύψος 1.65
Θέση Μεσοεπιθετικός
Σύλλογος Ολυμπιακός
Νούμερο φανέλας 18
Σύλλογοι νέων 2002-2008 Ολυμπιακός (Κ21)
Προηγούμενοι σύλλογοι Περίοδος Σύλλογος Εμφ. 2008-σήμερα Ολυμπιακός 7 (1)
Εθνική ομάδα 2010-σήμερα Εθνική Ελλάδος 1(0)
Αυτός ηταν ο νικητής της ψηφοφορίας του BLOG μας, στο΄΄ποιος πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλoν της Εθνικής Ελλάδος΄΄, αυτός που θα ηγείται αυτής, ο μεγάλος αρχηγός, αυτός που με την ψυχή του και το πάθος του θα εμψυχώνει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του!Ολα αυτά βέβαια ο μικρός Φετφά δεν τα έχει καταφέρει ακόμα και σίγουρα είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα όμως όλοι μας ανεξάρτητου ομάδας, του το ευχόμαστε με όλη μας την καρδια.Το μέλλων θα δείξει αν θα καταφέρει να κάνει όλοι την Ελλάδα υπερήφανη και γιατί όχι και ολόκληρη την Ευρώπη, να παραμιλάει με τις ενέργειες του μέσα στο γήπεδο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Tα πρώτα χρόνια

Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία. Αιτία του ερχομού του στον Ολυμπιακό ήταν η προσφορά της ομάδας για θεραπεία του προβλήματος με το ύψος του. Στα 16 του, το ύψος του ήταν 1,51 μ. αλλά σταδιακά αυξήθηκε κατά 14 πόντους, φτάνοντας τα 1,65 μ. Ο Φετφατζίδης αποκαλείται από μερικούς ως ο «Έλληνας Μέσι», θεωρώντας ότι διαθέτει παρόμοιο
σωματότυπο και στυλ παιχνιδιού με τον Αργεντίνο σουπερστάρ.


Ολυμπιακός

Ο Φετφατζίδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στη νίκη εκτός έδρας με τον Ατρόμητο στις 31 Οκτωβρίου του 2009. Η πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λίγκ έγινε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης στο πλαίσιο των ομίλων της διοργάνωσης, όταν μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στον αγώνα με την Μπέσα στην Αλβανία. Στον δεύτερο αγώνα, στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σκόραρε το πρώτο «ευρωπαϊκό» του γκόλ. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2010.

Στο «Καυτανζόγλειο»… έβγαλε μάτια

Με την απόδοσή του στο «Καυτανζόγλειο»… έβγαλε μάτια! Ακόμα και εκείνους που θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα λόγω… ύψους, τους έκανε να καταπιούν τη γλώσσα τους. Ο Ολυμπιακός πιστεύει και ποντάρει πολλά στον Φετφατζίδη, φροντίζοντας να το αποδεικνύει ποικιλοτρόπως. Αφού, λοιπόν, ο Βαλβέρδε τού έδωσε φανέλα βασικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε τη Δευτέρα και το «δέσιμο» του 19χρονου παικταρά στο λιμάνι!

Ο Γιάννης Φετφατζίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο, δίχως να επιμηκυνθεί σε χρονική διάρκεια (ως το 2015 δηλαδή) με ρήτρα αποδέσμευσης, όμως, αυξημένη κατά… 100%! Από 2 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτοξεύθηκε στα 12,5 εκατ., με τον ποδοσφαιριστή να… τρελαίνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όσα του είπε!

Αφού ο Ολυμπιακός είχε αντιληφθεί τις ικανότητες του 19χρονου παίκτη, ενίσχυσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015, αύξησε τον μισθό του και έβαλε 12.500.000€ ρήτρα στο συμβόλαιο τoυ.
Εθνική ομάδα
Ο Φετφατζίδης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στις 8 Οκτωβρίου 2010 στον αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την εθνική ομάδα της Λεττονίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής μας, δείχνει να των εμπιστεύεται και να των συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του..
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους υπόλοιπους αστέρες της χωράς μας, που συμμετείχαν και αυτοί στην ψηφοφορία του BLOG μας, καταλαμβάνοντας τις υπολοιπες θέσης όπως αυτές διαμορφωθήκαν στο τέλος της σχετικής ψηφοφορίας:
δεύτερος ο Σωκράτης Παπασταθοπουλος
τρίτος ο Σωτήρης Νινης
τέταρτος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
και πέμπτος ο Βασίλης Κουτσιανικουλης



Ο πρώτος «Μέσι» που εμφανίστηκε στα μέρη μας ήταν πριν από λίγα χρόνια ο Σωτήρης Νίνης.Ο παίκτης του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στα γήπεδά μας 16 ετών, όταν τον είχε εμπιστευτεί ο Μουνιόθ και πραγματικά έδειξε από την αρχή το πλούσιο ταλέντο του Οι συγκρίσεις με τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άρχισαν αμέσως

Ο Νίνης είναι αλήθεια ότι εξελίχθηκε αρκετά από τότε. Έπαιξε στην εθνική ομάδα με την φανέλα της οποίας έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της και εσχάτως αρχίζει να θεωρείται βασικός στον παναθηναϊκό ενώ δημοσιεύματα στο εξωτερικό κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νίνης ξανάγινε Νίνης και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα. Πριν από δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο δεύτερος «Μέσι» που δεν ήταν άλλος από τον παίκτη του Εργοτέλη –τότε- Βασίλη Κουτσιανικούλη. Με μία καλή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα κέρδισε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έναντι ενός μεγάλου ποσού κι όλοι περίμεναν να κάνει πράγματα και θαύματα με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τελικά η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά γι’ αυτόν αφού δεν έδειξε έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Από δω και πέρα όμως ο νεαρός από την Λάρισα μπορεί να περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Έπαψε να είναι ο «Μέσι» κι έγινε ξανά ο Κουτσιανικούλης ή «Κούτσια», αν προτιμάτε. Βρέθηκε ο τρίτος… αδελφός του Αργεντινού στην Ελλάδα. Ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός του Ολυμπιακού –που εμένα πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει- παρέλαβε τον τίτλο από τον ελληνικό Τύπο κι όλοι περιμένουν να τον δικαιώσει.

Αυτή η μανία με τις συγκρίσεις κρατάει στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Και τι δεν έχουμε δει στη χώρα μας. Έλληνες «Πελέ», «Μαραντόνα», «Κρόιφ», «Ζιντάν» και πολλούς άλλους. Τελικά καριέρα κάνουν όσοι στον… δρόμο χάνουν το προσωνύμιο τους και γίνονται πάλι ο εαυτός τους. Μακάρι κι αυτό το παιδί που είναι πραγματικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής να γίνει ξανά κάποια στιγμή ο Φετφατζίδης ή –έστω- ο «Φέτφα». Τότε θα είναι όλα καλύτερα. Πρώτα από όλα για τον ίδιο.

Υ.Γ. Για την ιστορία να θυμίσω ότι ο Παπασταθόπουλος παίζει στη Μίλαν και ποτέ δεν υπήρξε ο Έλληνας «Μπαρέζι», «Νέστα» ή «Καναβάρο». Ήταν ο Sokratis ή ο «Πάπα». Και έτσι θα παραμείνει για πάντα.

''Εμείς, να ευχηθούμε σε αυτά τα παιδιά, να έχουν πάνω απ'ολα υγειά και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει οι ιδιοι στους εαυτούς τουςΓιάννη, Σωκράτη, Σωτηρη, Κυριάκο, Βασίλη σας ευχόμαστε πάντα επιτυχιες!!
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ-προσκαλέσω η ομοσπονδία και γενικά το ποδοσφαιρικό ελληνικό σύστημα, να βοηθήσει ουτοσοστε να προωθηθούν και να φανούν και άλλα παιδιά που προσπαθούν με καθημερινές θυσίες να πετύχουν τα όνειρα τους και δυστυχώς το σύστημα δεν τα αφήνει. Εύχομαι οι αρμόδιοι να φροντίσουν και να αλλάξουν κατεύθυνση, για το κάλο των νέων παιδιών και της χωράς μας...''

Γιώργος Π.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...