ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

"Έσπασε" την παράδοση ο Τάτος

Ο Τάτος πανηγυρίζει το γκολ στη Νέα Σμύρνη... Το "παρθενικό" γκολ του Ανδρέα Τάτου στη Super League "χάρισε" πολύτιμη νίκη 1-0 στον Ατρόμητο, απέναντι στον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Περιστερίου στο εφετινό πρωτάθλημα και η πρώτη στη Νέα Σμύρνη μετά από αυτή που είχε σημειώσει το 1981. Έξυπνα στημένη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιώργου Δώνη, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφησαν από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες στην αναμέτρηση με τον Τάτο οι φιλοξενούμενοι στο 64' και με τον Ριέρα οι γηπεδούχοι στο 80'. Στους δέκα βαθμούς και στη 13η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Ατρόμητος, στους επτά και ουραγός έμεινε ο Πανιώνιος. Πριμ 25 χιλιάδων ευρώ είχε υποσχεθεί πριν την έναρξη του αγώνα στους παίκτες του Πανιωνίου, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης θέλοντας να τονίσει πως βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-4-2 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Πανιώνιος του Γιώργου Παράσχου. Ο Μάχο κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βαρό, Λάτκα, Σιόβα και Κοντοέ. Οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μανιάτης, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Γουνδουλάκης, ενώ επιθετικό δίδυμο ξεκίνησαν οι Μπάλαμπαν και Ριέρα.

Με το ίδιο σύστημα (4-4-2) ξεκίνησε το ματς και ο Ατρόμητος. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Μιχαηλίδη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια και τους Μελισσά, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι και Νάστο για την τετράδα της άμυνας. Οι Φαβάλι, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας και Τάτος ήταν η τετράδα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Καμαρά και Σαγκανόφσκι ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Καλύτερος ο Ατρόμητος με σωστή τακτική
Ο Ατρόμητος φάνηκε να έχει διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής και έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις προθέσεις του. Πολύ καλά οργανωμένη η ομάδα του Γιώργου Δώνη στα μετόπισθεν και με σαφή πρόθεση να χτυπήσει στην κόντρα, κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 9ο λεπτό με τον Καμαρά, για να απαντήσει ο Πανιώνιος με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Σαγκανόφσκι είχε μια ακόμα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 17', όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω από την εστία των γηπεδούχων.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειξε πρόθεση να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μιχαηλίδη, όμως στην προσπάθειά της αυτή, άφηνε αρκετά κενά στην αμυντική της γραμμή. Στο 24' ο Σαγκανόφσκι έφτασε κοντά στο γκολ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάχο. Τελικά, οι Περιστεριώτες ευτύχισαν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Σε αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Καμαρά γύρισε στον Τάτο και αυτός απέναντι από τον Μάχο δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, στον οποίο αφιέρωσε και το γκολ που σημείωσε.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έως το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πανιώνιος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Μιχαηλίδη. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως η προσπάθεια του Καμαρά δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μάχο. Με το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Γρήγορες αλλαγές από τους γηπεδούχους
Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος. Ο Γιώργος Παράσχος απέσυρε από τον αγώνα τους Γουνδουλάκη και Τσότσαλιτς, ρίχνοντας στη "μάχη" τους Κούκετς και Βαζ Τε. Αυτές κινήσεις από τον πάγκο του Έλληνα τεχνικού άλλαξαν και το σύστημα του Πανιωνίου από 4-4-2 σε 4-3-3, με τους Ριέρα, Βαζ Τε και Μπάλαμπαν στην επίθεση και τους Κούκετς, Κουμορτζί και Μανιάτη στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής. Η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου παρέμεινε ίδια με το πρώτο μέρος. Χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη.

Ισοπαλία στα δοκάρια στην επανάληψη
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους στο 47' όταν στην προσπάθειά του να διώξει ο Τάτος, μετά από κόρνερ του Μπάλαμπαν, έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μιχαηλίδη. Ο Ριέρα δεν κατάφερε δέκα λεπτά αργότερα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με την κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν για τους φιλοξενούμενους, τέσσερα λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Τάτος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάχο, όμως αυτή τη φορά το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου ήταν αυτό που τον σταμάτησε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαγκανόφσκι έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μάχο, μετά από σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τις αλλαγές του, πριν το τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, όταν ο Μανιάτης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε από το ματς, δίνοντας τη θέση του στον Σάμαρη. Ο Κούκετς απείλησε τον Μιχαηλίδη με μακρινό σουτ, ένα τέταρτο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, την στιγμή που ο Δώνης ρίχνει στη "μάχη" τον Περόνε στη θέση του Καμαρά. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν κατάφερε σε δυο περιπτώσεις στο 77' και στο 79' να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να "καθαρίσει" το ματς για τους φιλοξενούμενους. Ο Ριέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο δέκα λεπτά πριν το φινάλε να φέρει το ματς στα ίσια, όταν το γυριστό που επιχείρησε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μιχαηλίδη και πέρασε άουτ.

Πήρε το ζητούμενο ο Ατρόμητος
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι στο ματς, καθώς ο Ατρόμητος επέλεξε να διασφαλίσει τα νώτα του, μέσω και των αλλαγών του Γιώργου Δώνη, ενώ ο Πανιώνιος φάνηκε ανήμπορος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, λόγω και των τραυματισμών των ποδοσφαιριστών του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το πολύτιμο γκολ που σημείωσε ο Τάτος, αφού ο Περόνε έχασε μια ακόμα ευκαιρία στις καθυστερήσεις και έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη με μια σπουδαία νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή απέναντι στον Πανσερραϊκό και πρώτη εκτός έδρας εφέτος. Απογοήτευσε για μια ακόμα φορά ο Πανιώνιος, ο οποίος δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ανούσια κατοχή μπάλας που είχε σε ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ελευθερίου (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...