ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αλλη Εντελώς Κατάσταση!

Για όσα γίνονται στην ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες και τα... παραμύθια εκατέρωθεν, γράφει στο blog του στο gazzetta.gr ο Γιώργος Τσακίρης.

Ναι είναι δεδομένο… ΑΕΚ σημαίνει: Αλλη Εντελώς Κατάσταση! Δεν εξηγείται διαφορετικά το δράμα που βιώνουμε κάθε σεζόν και το γεγονός ότι έχουμε πάψει πάλι να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, τους στόχους της ομάδας και όλα όσα πρέπει να μας απασχολούν. 

Το επεισόδιο μεταξύ Ράφικ Τζιμπούρ και Μανόλο Χιμένεθ ήρθε να προκαλέσει ένα ισχυρό σοκ στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία. Εμένα πάλι μου προκαλεί αηδία… Ειλικρινά δεν θέλω να (αλλά είμαι υποχρεωμένος) να ασχολούμαι με κάτι που μειώνει την αντίληψή μου. Γιατί όσα έγιναν και δεν έγιναν μεταξύ ποδοσφαιριστή και προπονητή προκαλούν μόνο απορίες σχετικά με το timing, τις αιτίες και κυρίως με αφορμή όσα έχουν προηγηθεί στη σχέση διοίκησης και παίκτη. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος λέει την αλήθεια; 

Αυτά τα ερωτήματα «βασανίζουν» αρκετό κόσμο. Εγώ πάλι αδιαφορώ. Κι αυτό γιατί έχοντας ακούσει τον Μανόλο Χιμένεθ και γνωρίζοντας τις απόψεις του Ράφικ Τζιμπούρ (και όσα δήλωσε ο ίδιος), αλλά και με δεδομένες τις ενέργειες της διοίκησης στην υπόθεση που αφορά την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το 2013, αυτό που κατάλαβα είναι πως ο καθένας παρουσιάζει τη δική του (εικονική προφανώς) πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η ατάκα του Τζιμπούρ «έλα να τα πούμε οι δυο μας και όχι μπροστά σε όλους για να λύσουμε το θέμα», όπως και έγινε στο γραφείο του προπονητή, μεταφέρθηκε ως εξής: «Έλα να σε δείρω»! Πραγματικά αστείο…
Αλλη Εντελώς Κατάσταση!Γενικά η ιστορία είναι αστεία και νομίζω ότι ευτυχώς οι ΑΕΚτσήδες έχουν καταλάβει τι ακριβώς παίζεται. Το μόνο δεδομένο είναι πως με το συγκεκριμένο συμβάν τη «βόλεψαν» όλοι. Αυτή, ναι, είναι μεγάλη αλήθεια. Σε ό,τι αφορά όμως τις αλήθειες που παρουσίασαν οι Χιμένεθ, Τζιμπούρ με τις δηλώσεις τους και η διοίκηση με τις ενέργειές της, ουσιαστικά αποτελούν παραμύθια… φούρναρη (όχι του φίλου μου του Νικόλα). 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1: Ο διεθνής Αλγερινός φορ δήλωσε πως δεν είχε συμφωνήσει για τα λεφτά με τον Σταύρο Αδαμίδη και πως είχε απλά πει ότι θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Προφανώς και νομίζει ότι μπορεί να μας… δουλεύει και να παίζει με τη νοημοσύνη μας. Έχω μεγάλη αδυναμία στον «τρομοκράτη», γιατί ήταν πάντα παντελονάτος και ειλικρινής ό,τι και αν συνέβαινε στην ομάδα με εκείνον πρωταγωνιστή, αλλά και ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Όταν δήλωνε λοιπόν πως έχει συμφωνήσει σε ελληνικά και αλγερινά ΜΜΕ είμαι της άποψης ότι το εννοούσε. 'Αλλωστε υπογράμμιζε τότε: «Το θέμα είναι τυπικό και έχουμε συμφωνήσει στο οικονομικό για να συνεχίσω στην ΑΕΚ».

Μάλιστα ακόμη και στο προσωπικό του blog εδώ στο Gazzetta.gr είχε σημειώσει για την προφορική συμφωνία του με τη διοίκηση πως έγινε ακριβώς αυτό που ήθελε. Επιπρόσθετα τα ίδια δήλωνε ο Ελληνας ατζέντης του (τον οποίο επικαλέστηκε στις δηλώσεις του), ότι δηλαδή απομένουν λεπτομέρειες. Συγγνώμη, αλλά αν είναι λεπτομέρεια στην υπόθεση ανανέωσης ενός συμβολαίου μεταξύ ομάδας και ποδοσφαιριστή το οικονομικό, τότε ποια είναι η ουσία της κουβέντας των δύο πλευρών; Παραμύθι λοιπόν και μάλιστα χωρίς λόγο… 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2: Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με τη διάθεση να αναθεωρήσει και να αλλάξει τη στάση της στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Ράφικ Τζιμπούρ. Τι να αλλάξει; Ποια στάση; Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 η διοίκηση του κ. Αδαμίδη ανακοίνωσε το deal (ποιο;) με τον διεθνή Αλγερινό φορ. Κανονικά, σε νορμάλ ομάδα με απλά σοβαρή και στοιχειωδώς ικανή διοίκηση, δεν θα έπρεπε να υπάρχει άλλο επεισόδιο στο συγκεκριμένο… σίριαλ. Αντιθέτως η παραπάνω υπόθεση εξελίχθηκε σε «σαπουνόπερα» με ατελείωτα καθημερινά επεισόδια! Παραμύθι η συμφωνία λοιπόν… 

Και εδώ υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες που φυσικά δεν θα τις αναζητήσει κανείς από κανέναν! Υπάρχουν ευθύνες απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ που τον γέλασαν, τον κορόιδεψαν από τη διοίκηση ανακοινώνοντας μία συμφωνία που ποτέ δεν έγινε… Διότι συμφωνία χωρίς υπογραφές δεν υφίσταται ποτέ και πουθενά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για να μην ξεχάσουμε και τα απλά. Νέο παραμύθι το «αναθεωρούμε τη στάση μας». Δεν φτάνει δηλαδή το ένα ψέμα προς τον κόσμο τηςΑΕΚ, λέμε και δεύτερο για να το… σώσουμε. Για να καλύψουμε την αδυναμία μας (για να το θέσω κομψά και να μη γράψω κάτι πιο βαρύ και συνάμα αληθινό, μια και η… αλήθεια αγνοείται στην Ένωση). 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 3: Ρωτήθηκε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου: «Σε τι βαθμό έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται όλα εκείνα που σας υποσχέθηκε ο πρόεδρος όταν συμφωνήσατε με την ΑΕΚ; Έχετε μετανιώσει ποτέ που ήρθατε στην ομάδα;» για να απαντήσει: «Όχι, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις αποφάσεις που παίρνω και πιστεύω στη δουλειά της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες από όσες περίμενα, αλλά συνεχίζω γιατί πιστεύω στη δουλειά μου. Θυμάστε ότι είχα πολύ μεγάλη όρεξη να έρθει ο Δεκέμβριος». 

Συγγνώμη κόουτς, αλλά στο Λονδίνο που συναντηθήκατε με τον Αδαμίδη και τον Καπετανάκη πήγατε διαβασμένος και το παραδεχτήκατε. Ακούσατε τον πρόεδρο να σας λέει ότι (μέσες-άκρες): «Μαρούλι δεν… παίζει και θέλουμε εσένα για να αξιοποιήσεις και τις ακαδημίες», κάτι που και εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίασή σας και έπειτα όταν σας δινόταν η ευκαιρία σε ΜΜΕ της Ελλάδας και της Ισπανίας; Κι όμως, τώρα δηλώνεις: «Είχα μεγάλη όρεξη να έρθει ο Δεκέμβριος»; Είχες, αλλά σου έφυγε γιατί δεν παίζει… μαρούλι. Μα αφού το ήξερες. 

Για το ρόστερ της ομάδας; Μα επίσης γνώριζες πού έρχεσαι. Εσύ το είχες πει… Προφανώς επρόκειτο για… παραμύθι! Τι σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες; Γιατί δεν μιλάτε, κόουτς, ανοιχτά κι εσείς; Αν σας είχαν πει άλλα και τελικά συναντούσατε διαφορετικά τα πράγματα στην ομάδα από ό,τι σας τα παρουσίασαν θα το είχατε δηλώσει, για την ακρίβεια θα το φωνάζατε… Προφανώς θα πρέπει να σταματήσετε κι εσείς να εθελοτυφλείτε και να συνεχίσετε να ΜΗ συμβιβάζεστε. Αυτό θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ από εσάς γιατί (δικαίως) πιστεύει στη δουλειά σας και στη διάθεσή σας να βοηθήσετε την αγαπημένη του ομάδα να εξελιχθεί. 

Πώς λοιπόν να μην είναι καχύποπτος ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει και ισχύει στην υπόθεση του Τζιμπούρ; Η ΑΕΚ οφείλει χρήματα (αρκετά) στον ποδοσφαιριστή, δεν μπορούσε να τον κρατήσει και εκείνος, αν και δήλωνε ότι ήθελε να μείνει, έδειχνε με τη στάση του πως επιθυμία του ήταν να την… κάνει επειδή θεωρούσε (και δικαιολογημένα) ότι ο Αδαμίδης τον κορόιδευε λέγοντάς του ότι τον θέλει στην ομάδα, ενώ την ίδια ώρα ο παίκτης μάθαινε πως ήταν ανοιχτοί και ήλπιζαν στη διοίκηση ακόμη και στην πώλησή του!
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...