ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Καβάλα - ΑΕΚ 89-86


Αλώβητη διατήρησε την έδρα της η Καβάλα η οποία επιβλήθηκε με 89-86 της ΑΕΚ μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Κάβαλα πέτυχε την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα και διεύρυνε το αήττητό της σε 5-0 μέσα στο κλειστό της Καλαμίτσας, υποχρεώνοντας παράλληλα την ΑΕΚ στην τρίτη της εκτός έδρας ήττα.

Η ομάδα του Μηνά Γκέκου ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, επέβαλε το ρυθμό της, έχτισε μία διαφορά ωστόσο στο β' ημίχρονο έχασε τη συγκέντρωσή της και γνώρισε τελικά την ήττα.

Με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι "Αργοναύτες" βελτίωσαν την άμυνά τους στο β' ημίχρονο, βρήκαν λύσεις από τα 6.75 απ' όπου ήταν πολύ άστοχοι στο ξεκίνημα του αγώνα και τελικά έφτασαν στη μεγάλη νίκη, έχοντας πολλούς παίκτες που έβαλαν το λιθαράκι τους γι' αυτή τη νίκη.

Καθοριστικός ο Καραποστόλου με τα τρίποντα του ειδικά το τελευταίο στα 32'' πριν το τέλος που έκανε το 86-81, εκπληκτικός ο Παλάσιο με τους 23 πόντους που σημείωσε, ενώ ο Σίμονς ήταν αυτός που κράτησε την Καβάλα ζωντανή στο ξεκίνημα του αγώνα όταν η ΑΕΚ είχε πάρει τη διαφορά.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε στο παρκέ με στόχο να αιφνιδιάσει την Καβάλα και τα κατάφερε από τη στιγμή που προηγήθηκε με σκορ 0-12, κρατώντας τους γηπεδούχους άποντους για περίπου τέσσερα λεπτά. Οι παίκτες του Μηνά Γκέκου έδειχναν πολύ ορεξάτοι με τον Γκράντι να πρωτοστατεί διατήρησαν το προβάδισμα και τη διαφορά που βρήκε τη μέγιστη τιμή της στο +13 (6-19) μετά από καλάθι του Ντικούδη.

Κάποιοι πόντοι του Σίμονς, σε συνδυασμό με την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ντικούδης μετά από φάουλ που χρεώθηκε, έδωσαν την ευκαιρία στην Καβάλα πλησιάσει στους τρεις (19-22) με τον Παλάσιο. Τελικά, ο Σπαρκς με σουτ τριών πόντων έγραψε το 19-25 με το οποίο ολοκληρώθηκε το α' δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από τα 6.75μ. (1/10), την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ έπαιρνε από εκεί σημαντικές ανάσες (4/9).

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν την ΑΕΚ και να πλησιάζουν στον πόντο (30-31) μετά από τρίποντο του ΜάκΙντος. Πάντως, οι παίκτες του Γκέκου αντέδρασαν καλά και με σερι 9-0 ξέφυγαν και πάλι με σκορ 30-40 με τους Γκράντι και Παπανικολάου να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση.

Η παραμονή του Νικολαϊδη στο παρκέ ήταν καταλυτική καθώς ο έμπειρος άσος βοήθησε τόσο στην επίθεση (7π.) όσο και στην άμυνα (3ριμπ.) ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας του να συνεχίσει να ελέγχει το ρυθμό. Τελικά, κάποια λάθη των φιλοξενούμενων που τελείωσαν το δεκάλεπτο έχοντας 13, έδωσαν στην Καβάλα την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Πάντως, το 38-45 άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες.

Συγκλονιστικό φινάλε

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η ΑΕΚ ξέφυγε και πάλι με 11 πόντους (38-49), ωστόσο η Καβάλα με σερί 9-0 ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας στο καλάθι (47-49). Από εκεί κι έπειτα το ματς έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τελικά με τον ΜάκΙντος η Καβάλα να παίρνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο σκορ (56-54) στο 25'.

Ο κόσμος είχε... ζεσταθεί για τα καλά στις εξέδρες και προσπαθούσε με τις φωνές του να δίνει ώθηση στους παίκτες της Καβάλας. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +5 (61-56), όμως οι "κιτρινόμαυροι" με τον Καλλινικίδη που είχε επιστρέψει στο παρκέ μετά το 5' που τραυματίστηκε και αφού του είχαν τοποθετηθεί ράμματα στο φρύδι έκανε το 64-63.

Στο δ' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κρατούσαν συνεχώς το προβάδισμα, δείχνοντας την πρόθεσή τους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Ο Στεφανίδης με τρίποντο έγραψε το 80-76, όμως σε εκείνο το σημείο ακολούθησαν τρεις άστοχες βολές από Γκράντι (2) και Καλλινικίδη (1).

Πάντως, η καθοριστική φάση του αγώνα έγινε στα 45'' πριν το τέλος του αγώνα όταν ο Παλάσιο με καλάθι και φάουλ έκανε το 83-79 υποχρεώνοντας τον Γκέκο να καλέσει σε τάιμ άουτ. Ακολούθησε ένα τρίποντο του Καραποστόλου που έκανε το σκορ 86-81 και πλέον ούτε τα συνεχή φάουλ που έκανε η ΑΕΚ μπορούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος της κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 38-45, 64-63, 89-86.

Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 9(2), Παλάσιο 23(1), Κοστόφ 3(1), Χαφ 3(1), Στεφανίδης 3(1), Σίμονς 13, Γιόροβιτς 15(2), Καραποστόλου 17(3), Αγγελόπουλος 3(1).

ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 5(1), Νικολαϊδης 15(3), Παπανικολάου 9(1), Μακ 8(1), Ντικούδης 9(1), Αντωνάκης 2, Καλλινικίδης 7, Σπαρκς 6(2), Γκράντι 25 (3).

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...