ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Χιμένεθ: "Η ΑΕΚ θέλει παλμό"


Ο Χιμένεθ είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η νίκη ήταν το πιο σημαντικό, κάλεσε τον κόσμο να δώσει παλμό στην ομάδα την Πέμπτη με την Ζενίτ και... έσταξε μέλι για το "φαινόμενο" Σκόκο.
"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον διαιτητή. Από όλο το διαιτητικό τρίο και βεβαίως από τους φιλάθλους μας. Στην Ισπανία είμαστε συνηθισμένοι να κατανοούμε τον διάλογο προπονητών και διαιτητών. Πρέπει όμως να προσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, αλλά θα είμαι ακόμη ένας… Έλληνας εδώ.
Θεωρώ ότι το παιχνίδι είχε μπει σε μία δυναμική που δεν μου άρεσε και πίστεψα ότι έπρεπε να αλλάξω κι εγώ την κατάσταση. Ζητάω συγνώμη από τον διαιτητή, γιατί τον ανάγκασα να με αποβάλλε", είπε αρχικά ο Χιμένεθ για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Είστε ικανοποιημένος από την ομάδα γενικότερα και κυρίως από το δημιουργικό κομμάτι;
"Όσον αφορά το κομμάτι της δημιουργίας, στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν καλοί. Όταν έπρεπε να έχουμε την κατοχή, όμως, βιαζόμασταν. Θέλαμε να κάνουμε επίθεση, αλλά όχι με σωστό τρόπο. Χωρίς οργάνωση. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάτι παρόμοιο. Η κίτρινη που δέχθηκε ο Μάκος -όπως και κάποιες μικροενοχλήσεις που ένιωθε- δεν μου επέτρεψε να έχω τρία αμυντικά χαφ και έτσι ο Καφές πήρε τη θέση του".
Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Σε ένα ματς που κερδίσαμε 4-0 δεν αρκεί στον αντίπαλο η δικαιολογία ότι τελείωσαν με 10 παίκτες. Το σκορ δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπρεπε να δεχθούν την ήττα αλλά όχι με αυτό το σκορ. Ίσως μετά το 2-0, η ομάδα ηρέμησε και είχαμε κατοχή της μπάλας όπως έπρεπε.
Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Όταν δεν είμαστε καλά, τους το λέω πάλι. Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε ένα μεγάλο ιστορικό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Θέλουμε παλμό και κόσμο την Πέμπτη. Θέλει παλμό η ομάδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που αρμόζει στην ιστορία της".
Ποια στοιχεία έχει διορθώσει η ΑΕΚ όσο είστε στον πάγκο;
"Θα το αφήσω στο δικό σας κριτήριο. Δεν είναι κάτι που μετριέται. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να μπούμε σε μία διαδικασία: Να κάνουμε την ΑΕΚ αυτή που ήταν, αυτή που μου λένε και αυτή που ήξερα όταν ήμουν στην Ισπανία. Πρώτα απ' όλα να είμαστε οικογένεια και να κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύ έξυπνος. Γνωρίζει τι μπορεί να τους δώσουμε τώρα. Πρέπει να είναι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε. Όχι από τα αποτελέσματα, αλλά με τη προσπάθεια. Έχουμε υποχρέωση να ιδρώνουμε τη φανέλα και να κάνουμε την ομάδα πιο δυνατή, όσο πιο σύντομα γίνεται".
Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μεταγραφές;
"Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Πιθανόν μεταγραφές, μία ανοικοδόμηση καινούργια. Για το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών είμαι ευτυχισμένος. Εκνευρίζομαι όταν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Έχω πει ότι αυτό το ρόστερ είναι μικρό για να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε παίκτες μικρούς, κάποιους άλλους που βγάζουν περηφάνια.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που έκανε σήμερα ο Δέλλας -αν σκεφτεί επιπλέον κανείς πως μέχρι και χθες το βράδυ ήταν αμφίβολος. Είχαμε όμως τον Νασούτι τιμωρημένο και σας είπα ότι για τρεις διοργανώσεις έχουμε τρεις στόπερ διαθέσιμους. Όπως και να ‘χει, όμως, χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας, τον κόσμο μας. Δεν θέλω να προκαλώ, ούτε να κάνω πράγματα για να βάλω την ομάδα σε μία διαδικασία. Θέλουμε τον κόσμο όταν δεν είμαστε καλά. Όπως αισθανόμαστε τους αντιπάλους όταν παίζουμε εκτός έδρας. Και θέλω να ευχαριστήσω όσους έρχονται στο γήπεδο.
Όπως σας έχω ξαναπεί, τώρα χρειάζεται η ΑΕΚ τον κόσμο της. Όταν θα είμαστε πρωταθλητές θα είναι πιο εύκολα. Θα… σκοτωθούμε για να βγούμε πρωταθλητές. Κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε προσπαθήσει. Δεν φοβόμαστε κανέναν -ακόμη κι αν μία ομάδα έχει τρεις φορές το δικό μας μπάτζετ. Έχουμε περηφάνια και θα τη δίνουμε σε κάθε ματς".
Ο Σκόκο πιστεύετε ότι δεν έχει επανέλθει ακόμη αγωνιστικά, μετά τον τραυματισμό του;
"Ο Σκόκο είναι ένα… φαινόμενο. Θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν στην Ισπανία. Ο Σκόκο πιστεύω ότι είναι ένας από αυτούς. Είναι ένα παράδειγμα ενός παίκτη που πρέπει να πιέσει του εαυτό του. Τον χρειαζόμαστε. Από την αριστερή πλευρά έχουμε τον Σκόκο, σιγά σιγά ο Λαγός επανέρχεται στον ρυθμό του. Αναγκάστηκε ο Λαγός να παίξει πολλά παιχνίδια, λόγω του τραυματισμού του Σκόκο. Τώρα γύρισε. Έλλειψε αρκετά, γιατί ήταν η πρώτη σοβαρή θλάση στην καριέρα του. Η ΑΕΚ έχει παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν στην Ισπανία. Ο Σκόκο είναι ένας από αυτούς. Ίσως σε άλλες ομάδες να υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, αλλά εγώ είμαι σίγουρος για τον Σκόκο".
Για την Πέμπτη σκέφτεστε την ίδια ενδεκάδα;
"Είναι πολύ εύκολο να το πούμε, γιατί… ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πρέπει να γίνουμε λίγο κομπιούτερ. Υπάρχει όμως η κούραση και φυσικά η ικανότητα να μπορείς να αντέχεις. Την Πέμπτη θα παίξουν όσοι είναι καλά. Ακούω κάτι που με εκπλήσσει αρκετά -το να αναρωτιέται κανείς γιατί γίνονται αλλαγές ενώ κερδίζεις. Δεν είναι… GPS οι παίκτες. Είναι άνθρωποι και δεν τους προγραμματίζεις".
Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...