ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Από τη Μάλαγα στην πατρίδα του ...Μιραλάς!


Στην πατρίδα του ... Κέβιν Μιραλάς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται(21.30, ΝΕΤ) ενώπιος ενωπίω με τη Σαρλερουά. Την ομάδα που για πρώτη φορά συνάντησε το 1997, όταν στον δρόμο για τη Ρώμη, έψαχνε μια εκτός έδρας νίκης για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Καλή ώρα, όπως φέτος.
Τότε, ο Γιώργος Σιγάλας είχε ευστοχήσει σε τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση και ο Ολυμπιακός επικράτησε εν τέλει, αρχίζοντας σιγά-σιγά την ανάκαμψη που τελείωσε με τον θρίαμβο στο Παλαέουρ.
Τώρα, έρχεται κατευθείαν από τη Μάλαγα, όπου γύρισε ένα ματς που πήγαινε ... για συντριβή, αλλά τελικά το έχασε. Στόχος του, όπως είπαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Βασίλης Σπανούλης είναι να παίξουν καλό μπάσκετ, συνδυάζοντας τη νίκη και φυσικά το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο τοπ-16, ως πρώτος του ομίλου του.
Αν τα καταφέρει, θα του λείπει, πλέον, μια νίκη στο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στη Ρόμα. Εκεί όπου μετράει 19 σερί νίκες. Το θέμα, όμως, είναι τι γίνεται εκτός έδρας. Την εικόνα αυτή θέλουν να διορθώσουν Ίβκοβιτς και παίκτες.
Ιβκοβιτς: "Είναι η τελευταία ευκαιρία"
"Πρέπει να δούμε την ομάδα να παίζει καλά και μακριά από το ΣΕΦ. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία" είπε ο Ιβκοβιτς για να προσθέσει: "Παίζουμε απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν εμπειρία στην Ευρωλίγκα, όπως ο Μάλετ, ο Γκομίς και ο Σαντιάγο".
Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; Ο προπονητής του σχολίασε: "Να είμαστε προσεχτικοί στο τρανζίσιον, να έχουμε καλή οργάνωση στις επιθέσεις μας και να τρέξουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, γιατί η Σαρλερουά μέσα στο γήπεδό της είναι πολύ καλή. Μείναμε στην Ισπανία, λόγω της αλλαγής του αγώνα που θα γίνει τελικά την Δευτέρα και νομίζω ότι αυτή η μίνι προετοιμασία θα μας βοηθήσει. Όχι τόσο για το ματς, αλλά και για το μέλλον".
Σπανούλης: "Πρώτη θέση με σωστό μπάσκετ"

"Ναι, είναι περίεργο που παίζουμε Δευτέρα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά το ματς με την Μάλαγα" είπε ο Βασίλης Σπανούλης που φάνηκε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την παραμονή της ομάδας στην Ισπανία: "Θα μας βοηθήσει συνολικά, γιατί μείναμε μαζί σαν ομάδα" εξήγησε για να προσθέσει:
"Είναι σημαντικό το παιχνίδι, γιατί θέλουμε να παίξουμε σωστό μπάσκετ, με διάρκεια στην απόδοσή μας. Όχι μόνο για να πάρουμε την πρώτη θέση. Η Σαρλερουά δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης, άρα δεν θα έχει άγχος και είναι επικίνδυνη, σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου ο κόσμος πάει λες και γίνεται γιορτή. Από την άλλη, πάντως, θα είναι κάπως κουρασμένη καθώς έπαιζε το Σάββατο για το πρωτάθλημα".
Η παραμονή στην Μάλαγα μάλλον έφερε κοντά όλους τους παίκτες. Ο Ίβκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να αποφορτίσει λίγο το κλίμα, αλλά και να ενώσει την ομάδα του, δουλεύοντας στις προπονήσεις μακριά από την Αθήνα. Η αποστολή έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής με απευθείας πτήση από τη Μάλαγα.
Όπως με Μάλαγα και Ρεάλ

Μπορεί να μην έχουν πολλές ελπίδες πρόκρισης στους "16", ωστόσο οι Βέλγοι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να πάρουν τη νίκη. Θεωρητικά, άλλωστε, δεν έχουν αποκλειστεί. Η Σαρλερουά βρίσκεται στην 5η θέση του ομίλου έχοντας 3 νίκες σε 8 αγώνες. Έχουν πετύχει τη ... νίκη της χρονιάς επί της Ρεάλ Μαδρίτης (67-49) όταν ταρακούνησαν ολόκληρη την Ευρωλίγκα και φυσικά τον Μεσίνα και τους παίκτες.
Η τρίτη νίκη τους, ήρθε κόντρα στη Μπάμπεργκ. Και μόνο οι νίκες, πάντως, επί των δυο ισπανικών ομάδων είναι δεδομένο πως έχουν και τις ικανότητες αλλά και την ομάδα να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Μια περίεργη ...αμερικάνικη ομάδα, που είναι σε θέση να δημιουργήσει προβλήματα στον οποιονδήποτε αν δεν την πάρεις στα σοβαρά.
Θεωρητικά έχουν ελπίδες πρόκρισης, καθώς αν νικήσουν τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα ηττηθεί η Ρόμα, εντός έδρας από τη Μάλαγα, ελπίζει να ξεπεράσει στην τελική κατάταξη τους Ιταλούς. Να χάσει δηλαδή η Ρόμα ένα ακόμη παιχνίδι (αυτό εναντίον του Ολυμπιακού στο Ειρήνης και Φιλίας) και οι ίδιοι να επικρατήσουν ...στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ.
"Αυτό θέλουμε να κάνουμε" είπε ο προπονητής της Σαρλερουά Τζοβάνι Μπότσι, που παραδέχθηκε: "Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αλλά θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο".
Αν, πάντως, η Σαρλερουά δεν είχε χάσει από την Ρόμα (με τρίποντο του Τσαρλς Σμιθ στην εκπνοή) θα είχε ... πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Γιατί με νίκη επί του Ολυμπιακού θα έπαιζε σοβαρά στο παιχνίδι της πρόκρισης!
Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...