Αιχμές κατά του Παναθηναϊκού όσον αφορά το θέμα των Φιλίποφ και Φράγκου που αντί να καταλήξουν στους «πράσινους» πήγαν στον Ολυμπιακό βοηθώντας τον να κατακτήσει τα πάντα, άφησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης.

Ο Λεώνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» και όπως πάντα ήταν χείμαρρος μιλώντας για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεώνη έχει ως εξής:

Η αποτίμηση του για το πρωτάθλημα: «Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βέβαια το επίπεδο των ομάδων δεν ήταν τόσο υψηλό όμως οι αγώνες κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος. Περιμέναμε τους τελικούς καλύτερους, να κρατήσουν περισσότερο, ωστόσο ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα καθώς παρουσιάστηκε πιο έτοιμος από τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός στους ημιτελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό έμαθε να είναι πιο σκληρός. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να βγάλει την στρατηγική του στο γήπεδο και έτσι παραδόθηκε. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ήμουν στη θέση του Φρέντι Μπρουκς γιατί άκουσε πολλά. Εγώ ξέρω ότι σε μία νίκη και μία ήττα, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν. Αποδεικνύεται ότι η έδρα δεν παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει όμως δεν παίζει αυτός. Κερδίζει η ομάδα που είναι πραγματικά καλύτερη».

Για τα κατορθώματα του Ολυμπιακού: «Εγώ θα πω ότι ο Γιάννης Καλμαζίδης διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ο Ηρακλής εφυσυχάστηκε από την πορεία του στην κανονική διάρκεια».

Για τον Παναθηναϊκό: «Τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον σύλλογο δεν υπάρχει υπομονή και χρόνος. Πολλές αλλαγές προπονητή αλλά και παικτών, που δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Έπρεπε να επενδύσει σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλάνο, που θα τον βοηθούσε να πάρει κάποια στιγμή τον τίτλο. Εγώ έχω περάσει από τον σύλλογο και γνωρίζω πως είναι να χάνει από τον Ολυμπιακό. Δόθηκε η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να έχει νέους παίκτες στην ομάδα καθώς είχε κλείσει ο κύκλος κάποιων παικτών. Ο Ολυμπιακός βοηθήθηκε από τον Παναθηναϊκό που έκανε πολλές λάθος επιλογές».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ομάδα με τέτοια υποδοχή δύσκολα χάνει. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε οριακά κάθε παιχνίδι. Υπέρβαση για μένα ήταν ότι μπήκε μέσα στην τετράδα».

Για την ΕΑ Πατρών: «Έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ κατά διαστήματα. Αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει στα κρίσιμα ματς κάθε χρόνο. Ήταν μεγάλο λάθος για μένα ότι δεν επένδυσε στο Κύπελλο από τη στιγμή που της λείπουν τα τρόπαια».

Για τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις: «Στην αρχή πίστευα ότι η Πάτρα είναι μια ομάδα τετράδας. Δεν τους βγήκε ο κεντρικός ωστόσο είχαν έναν πολύ δυνατό διαγώνιο. Ξεκίνησαν καλά, όμως η πορεία τους ήταν πτωτική. Μου άρεσε πολύ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Νομίζω πως έδωσε μια θετική εικόνα στο πρωτάθλημα. Η Καλαμαριά δεν είχε καλύτερο υλικό από τον Επίκουρο που έπεσε, ωστόσο ήταν μια πολύ αγωνιστική ομάδα και στο τέλος τα κατάφερε».

Για τους προπονητές: «Αν μου λέγατε να δώσω έναν ορισμό για το τι είναι ένας προπονητής θα δυσκολευόμουν πολύ. Γιατί είναι πάρα πολλά μαζί.

Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: «Για να είναι υγιές ένα πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχουν ομάδα με στόχους. Διάφορους στόχους όχι μόνο το πρωτάθλημα. Να υπάρχουν πλέι οφ αλλά και πλέι άουτ».

Για την ΕΣΑΠ: «Δεν μπορώ να κρίνω τους παράγοντες. Τους παράγοντες τους κρίνει ο κόσμος. Θα ήθελα να δω ομάδες από την επαρχία. Όχι μόνο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να δω συγκεκριμένες προτάσεις από την διοργανώτρια αρχή. Να υπάρχουν παιδιά μέσα στα γήπεδα, να είναι άδειες οι εξέδρες».

Για την Εθνική ομάδα: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Υπάρχουν προβλήματα και αγωνιστικά και οργανωτικά. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν αθλητές που δίνουν εξετάσεις Πανελλήνιες. Υπήρχαν όμως και αθλητές που ήθελαν να είναι στην ομάδα, παρά τα προβλήματα. Όλοι οι 'παλιοί' δηλώσαν 'παρών'. Ο ρόλος τους στην ομάδα είναι επικουρικός. Άλλοτε θα παίξουν ολόκληρο παιχνίδι, άλλοτε έναν μόνο πόντο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια νέα ομάδα. Να αντικαταστήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τους παλιούς αθλητές με τους καινούριους. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει η 'κιβωτός' του βόλεϊ, γιατί αύριο το πρωί μπορεί να μην υπάρχει το άθλημα. Αν δεν πάει καλά και η Εθνική ομάδα και το πρωτάθλημα 'μαραζώνει', τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συντηρείται το άθλημα. Παίζουμε πρώτα για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Είναι καθήκον μας».

Οι προσδοκίες από την ομοσπονδία: «Πρέπει να γίνει θεματοφύλακας η ομοσπονδία. Να προσφέρει τέτοια οργάνωση έτσι ώστε οι αθλητές να αισθάνονται ευχάριστα. Θα υπάρχει πρόβλημα εάν δεν γίνει αυτό, γιατί θα παρουσιάσουμε άσχημη εικόνα προς τα έξω».

Τι έχει αλλάξει από το παρελθόν στον ίδιο: «Όλοι εξελισσόμαστε, ακόμα και σαν άνθρωποι. Νομίζω πως όλοι οι προπονητές πρέπει να αλλάζουν. Καταρχήν μιλάμε για διαφορετικές ομάδες. Δημιουργείται τώρα μια καινούρια ομάδα. Αγωνιστικά θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει το βόλεϊ του 2007. Πρέπει να αλλάξουμε την τακτική μας. Να την διαμορφώσουμε. Παράλληλα με τις προπονήσεις, κάνουμε και θεωρεία με τους παίκτες».

Αν είναι αισιόδοξος: «Οι όποιες επιτυχίες δεν έρχονται από ένα πρόσωπο. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι, αυτό μπορώ να πω. Αν και με όλα αυτά τα προβλήματα δεν εξαρτιόνται όλα από εμάς».

Η... ατάκα του Ομοσπονδιακού τεχνικού: «Εύχομαι να γίνει πρωτάθλημα καταρχήν του χρόνου (γέλια...). Έχω εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία. Πρέπει να παίζουμε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για να έρχονται οι ξένοι παίκτες. Μόνο έτσι θα ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος μας».

Πηγή gazzetta.gr