ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

«Το κύπελλο να φέρει συστράτευση»!

«Το κύπελλο να φέρει συστράτευση»!
Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Σταύρος Αδαμίδης ευχήθηκε το κύπελλο να φέρει καλύτερες μέρες στην ΑΕΚ, παραδέχθηκε το λάθος του σε ό,τι αφορά τα υβριστικά συνθήματα και αισιοδοξεί για Χιμένεθ και Μπλάνκο!Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στον Sentra 103,3 για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τη μετακόμιση στη Ριζούπολη την επόμενη σεζόν ενώ δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί πλέον να ανεγερθεί νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αδαμίδης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας πως είναι καλές και ότι υπάρχει απλά η... καθαρή ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, εξήγησε γιατί η ΑΕΚ βγήκε στην Τούμπα για να τελειώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ και τόνισε, πάνω από όλα, το πόσο σημαντικό θα είναι για την Ένωση το να ζεσταθεί το σύνολο του κόσμου και κάποιοι επιφανείς ΑΕΚτσήδες με ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Αδαμίδης.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά σε τελικό κυπέλλου: «Βρεθήκαμε σε αυτή την ευχάριστη θέση πριν δύο χρόνια αλλά τότε δεν πήραμε το κύπελλο. Είναι εννιά χρόνια χωρίς τίτλο η ΑΕΚ και είναι πάρα πολλά αν και ηθικά πήραμε πρωτάθλημα το 2008. Είμαστε εν μέρει δικαιωμένοι ως διοίκηση και πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο, γνωρίζοντας ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας».

Για το αν ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου θα... κρύψει τα προβλήματα: «Στη διοίκηση είμαστε ρεαλιστές. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι πολύ ευχάριστη αλλά δε θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα μας. Ο δρόμος ήταν και θα είναι ανηφορικός, έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε όταν αναλάβαμε ήταν τραγική. Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Πολλές φορές ίσως ορισμένοι να πιστεύουν πως δεν κάνουμε το σωστό αλλά ό,τι κάνουμε το κάνουμε με στρατηγική».

Για το αν θα... ζεσταθούν με την κούπα οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς: «Ελπίζω η κατάκτηση του κυπέλλου να μη φτιάξει μόνο τους Παππά, Νοτιά που έχουν δώσει τα μέγιστα αλλά και όλους τους Ενωσίτες ώστε όλοι να συνδράμουν για την ανάσταση της ΑΕΚ. Μακάρι να ενεργοποιηθεί όλη η Ενωσίτικη οικογένεια, όλη η βάση της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο το κύπελλο. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα πούμε τι έχουμε κάνει, τι έχουμε αντιμετωπίσει, ποια είναι τα προβλήματα. Θέλουμε να δώσουμε όραμα στον κόσμο. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι δουλεύουμε καθημερινά για το γήπεδο».

Για το όραμα που έχει ανάγκη ο κόσμος: «Γίνονται πράγματα που δεν δημοσιοποιούμε. Ευελπιστούμε κύπελλο και γήπεδο να δώσει το όραμα που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα».

Για την αδειοδότηση της UEFA: «Η αδειοδότηση της UEFA είναι μια επίπονη διαδικασία.Τα περισσότερα προβλήματα σχετικά με αυτό είναι συσσωρευμένα που αντιμετωπίζουμε εδώ και καιρό. Ολα αυτά κάνουν ακόμη πιο επίπονη τη φετινή διαδικασία. Δουλεύουμε καθημερινά και ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε κανονικά την αδειοδότηση».

Για το αν θα έρθει η καταστροφή αν χαθεί το κύπελλο: «Τα προβλήματα υπάρχουν και το κύπελλο δε θα τα εξαφανίσει. Ενδεχόμενη απώλεια του κυπέλλου ίσως κάνει την αντιμετώπιση τους πιο δύσκολη αλλά δε θα χαθεί η ΑΕΚ. Δουλεύουμε με συνέπεια και πλάνο, είναι κατανοητό το να μην το καταλαβαίνει μερικές φορές ο κόσμος. Το καταλαβαίνω αυτό. Να είναι σίγουροι, πάντως, ότι έχουμε συνέπεια και ξέρουμε τι κάνουμε. Θέλουμε το κύπελλο, την αδειοδότηση, το γήπεδο και να έρθουν επιφανείς ΑΕΚτζήδες για να συνδράμουν».

Για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου: «Ως διοίκηση αυτή τη στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι εφικτή η ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς καμία παρανομία και χωρίς καμία παραχώρηση από την πολιτεία. Βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου αυτό. Εχουμε κάνει μελέτες, πολλές συναντήσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και ελπίζουμε ως το τέλος της σεζόν να μπορούμε να δώσουμε το χρονοδιάγραμμα για το νέο γήπεδο».

Για ενδεχόμενη μετακόμιση στη Ριζούπολη: «Αυτή τη στιγμή δηλώνουμε ως έδρα μας το ΟΑΚΑ αλλά η πιο ρεαλιστική λύση για του χρόνου, αν έχουμε διασφαλίσει ότι θα προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, είναι η Ριζούπολη και να χρησιμοποιήσουμε το ΟΑΚΑ μόνο στην Ευρώπη».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνθήματα που φώναζε με τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Τα συνθήματα στο πούλμαν ήταν εσωτερική υπόθεση της ενωσίτικης οικογένειας. Διογκώθηκε λόγω του κλίματος των ημερών. Είμαι 37 ετών και ειλικρινά δεν έζησα άλλη μέρα τέτοια ένταση όπως την Τετάρτη. Ανθρωποι είμαστε, έχει συμβεί κι άλλες φορές με άλλους προέδρους ομάδων αυτό. Ηταν μια κακή στιγμή, τα συνθήματα δεν έχουν και μεγάλη ποικιλία στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα, μου βγήκε και η ένταση...».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Χιμένεθ ήταν επιλογή όλης της διοίκησης, είναι ένας άριστος προπονητής, έχουμε καθημερινή συνεργασία και έχουμε γίνει και φίλοι. Το μόνο θέμα συζήτησης είναι η ΑΕΚ, το παρόν και το μέλλον της. Εχουμε μιλήσει και για την επόμενη σεζόν, παρακολουθούμε πολλούς παίκτες, έχουμε κάνει και τα πρώτα πλάνα μας για την προετοιμασία. Βλέπουμε προπονητικά κέντρα. Φυσικά στο μέτρο του δυνατού και τα οικονομικά δεδομένα θα προχωρήσουμε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν με τον Χιμένεθ».

Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους: «Αν ρωτάτε εμένα, είναι δεδομένη η επιθυμία μας να συνεχίσουμε με τον Χιμένεθ. Τον αγαπάμε, προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του ευκολότερη. Ο λόγος που τον επιλέξαμε ήταν ότι θα κάτσει στην ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια, θα βγάλει νέους παίκτες που είναι η ειδικότητα του. Η φετινή ομάδα, άλλωστε, δεν ήταν δική του. Το ξέραμε αυτό. Ο σχεδιασμός μας τον Οκτώβριο ήταν να μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια και είναι ξεκάθαρη και τώρα αυτή η επιθυμία μας».

Για τα οικονομικά δεδομένα: «Η οικονομική λιτότητα δεν είναι δεδομένο της ΑΕΚ αλλά συνολικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλέον. Ο Χιμένεθ δε ζήτησε ποτέ ακριβές μεταγραφές και ήταν και αυτός ένας λόγος που τον επιλέξαμε. Βεβαίως και θα τον καλύψουμε σε ό,τι μας ζητήσει. Εχουμε ήδη κάνει συζητήσεις, όπως προανέφερα».

Για το πώς βοηθάνε οι μέτοχοι: «Ακούω μερικές φορές ότι δεν έχουμε τη στήριξη των μετόχων μας. Οι μέτοχοι βάζουν κατά μέσο όρο ένα εκατ. ευρώ το μήνα, από τότε που αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση. Οταν έχουμε να πληρώσουμε μεταγραφές προηγούμενων χρόνων, την αύξηση του ΦΠΑ, το διπλασιασμό στη φορολόγηση των ποδοσφαιριστών, τα λιγότερα διαρκείας, υπάρχει ένας συνδυασμός δυσκολιών. Κατά μέσο όρο, πάντως, μπαίνει 1 με 1,5 εκατ. ευρώ κάθε μήνα από τους μετόχους».

Για τα τμήματα υποδομής: «Από πλευράς υποδομής στα τμήματα ακαδημιών βρισκόμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης χώρου που θα ενοικιαστεί από τους Supporters της ΑΕΚ και θα προπονούνται εκεί όλες οι ακαδημίες για να γίνεται παρακολούθηση από τους προπονητές της πρώτης ομάδας. Το καλοκαίρι βάσει του σχεδιασμού του Χιμένεθ, με τους Κόλα και Γκρέταρσον, θα αναδιοργανώσουμε τις ακαδημίες».

Για τον Ισμαέλ Μπλάνκο: «Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να ανανεώσουν οι Μπλάνκο και Μανωλάς. Ο Ισμαέλ έχει προσφέρει πάρα πολλά και του κάναμε μια πρόταση για συμβόλαιο που θα κοστίζει τα διπλάσια από ό,τι ως τώρα. Θέλουμε πάρα πολύ να παραμείνει. Είχαμε δώσει μια προθεσμία για απάντηση ως σήμερα, ο μάνατζερ του ζήτησε να έρθει στην Αθήνα πρώτη εβδομάδα του Απριλίου για να μιλήσει με τον παίκτη. Το ζητήσαμε και περιμένουμε τότε την απάντηση του. Η πρόταση μας δε θα αλλάξει και για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή κάνουμε την υπέρβαση. Δεν μπορείς να δώσεις όσα απαιτεί ένας παίκτης, κάνεις πρόταση και τη βελτιώνεις όσο μπορείς. Αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες δεν το ξέρω. Η δέσμευση που υπήρξε από την πλευρά του μάνατζερ του Μπλάνκο είναι ότι θα μας ενημερώσει για όποια πρόταση υπάρξει».

Για τον Κώστα Μανωλά: «Στον Μανωλά θα κάνουμε σύντομα πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Εχει προσφέρει στην ΑΕΚ, όπως του έχει προσφέρει πάρα πολλά και η ΑΕΚ. Του δώσαμε προβολή, την ευκαιρία να βελτιωθεί και να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω απολύτως ότι η πρόταση που θα γίνει θα τον ικανοποιήσει».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγήκε στην Τούμπα για να ολοκληρωθεί... τυπικά το ματς: «Το οπαδικό μου ξέσπασμα ήταν λάθος αλλά αυτό δεν αναιρεί τις θέσεις μας για το τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν κακή στιγμή, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω. Επιμένουμε, πάντως, στις θέσεις μας για το τι πρέπει να γίνει στο ποδόσφαιρο μας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Νομίζετε ότι αν δεν συνεχιζόταν το ματς και ο ΠΑΟΚ τιμωρούνταν με -3 βαθμούς θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο μας; Αντιμετωπίσαμε μια κόλαση στην Τούμπα και είπαμε εκείνη τη στιγμή ότι ήμασταν διατεθειμένοι να βγούμε ξανά για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Αυτοί που έκαναν όσα έκαναν ήταν λίγοι. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι θέλει το fair play, δε θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες στα χαρτιά. Βγήκαμε έξω με την συναίνεση του προπονητή και των παικτών. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υγιείς τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει η πολιτεία και η αστυνομία να στρέψει την προσοχή της σε αυτό το ζήτημα και να βρει λύσεις. Δε θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο με -3 βαθμούς στον ΠΑΟΚ».

Για το αν απάντησε κάποιος από τους πολιτικούς στην επιστολή που έστειλε: «Δεν έχω καμία απάντηση από κανέναν πολιτικό στην επιστολή που έστειλα».

Για τον Νάτσο Σκόκο: «Ο Σκόκο δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε μια άνοδο στην απόδοση του και πιστεύω ότι θα συνεχίσει όλο και καλύτερα ως το τέλος της σεζόν. Ποτέ δε διάλεγε παιχνίδια, βλέπω καθημερινά τις προπονήσεις γιατί εκεί είναι το γραφείο μου και βλέπω ότι μόνο αδιάφορος δεν είναι. Μια περίοδος ντεφορμαρίσματος δε σημαίνει κάτι».

Για τους Ματέος, Μίτσελ, Μπαχά: «Για τους Ματέος, Μίτσελ και Μπαχά, για τους οποίους κάποιοι είπαν πολλά πικρόχολα, αποκτήθηκαν με λίγα χρήματα. Για τον Μπαχά υπάρχει οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια και έχουμε συμφωνήσει στο ποσό. Για τον Ματέος είναι θέμα Μουρίνιο αλλά είχαμε μιλήσει με την Ρεάλ για να ζητήσουμε την επέκταση του δανεισμού για ακόμη ένα χρόνο. Θέλουμε κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μίτσελ και σε μια σύντομη συνομιλία με τον μάνατζερ του, μας είπε ότι και ο Μίτσελ θέλει να μείνει μαζί μας. Πέρα από πολύ καλοί παίκτες είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αν τους βλέπατε πως πανηγύριζαν στην Τούμπα θα νομίζατε ότι είναι χρόνια στην ομάδα. Ελπίζουμε ότι θα μείνουν και οι τρεις και με την κατάκτηση του κυπέλλου να είναι ακόμη πιο ευτυχισμένοι και να παραμείνουν».

Για τα παράπονα του Ολυμπιακού σχετικά με την φιλοξενία στο ντέρμπι του πρώτου γύρου: «Μπορείτε να ρωτήσετε τις διοικήσεις όλων των ομάδων για την φιλοξενία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑόλα αυτά τα χρόνια. Η φιλοξενία προς τον Ολυμπιακό ήταν άψογη στον πρώτο γύρο και το μόνο που δεν τους επιτρέψαμε ήταν να επισκεφθούν τον διαιτητή στο ημίχρονο. Για μένα οι σχέσεις μας σε επίπεδο διοικήσεων είναι πολύ καλές. Απλά ο κ. Μαρινάκης κάποιες φορές παίρνει τα πράγματα πολύ προσωπικά. Στην τελευταία συνάντηση μας στη Σούπερ Λίγκα κάτσαμε και μιλήσαμε. Ό,τι συμβαίνει είναι σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πάντα οι μεγάλοι αντίπαλοι μας».

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Οπως σας είπα είμαστε αντίπαλοι, τόσο εγώ όσο και ο Μαρινάκης θέλουμε να προστατεύουμε τις ομάδες μας. Αυτό είναι όλο. Μετά το τέλος του ντέρμπι στον πρώτο γύρο μίλησα με τους Τσιρώνη και Μητρόπουλο, τον οποίο θαύμαζα ως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, πολύ ήρεμα και πολιτισμένα. Μας προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση στη συνέχεια. Μπορεί να υπάρχουν κάποια μικρά παράπονα αλλά πάντα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για τους φιλοξενούμενους. Το μόνο που ξέρω ότι έγινε ήταν μια ένταση μεταξύ των παικτών».

Για το αν θα πάει στο Καραϊσκάκη: «Δεν ξέρω αν θα πάω στο Καραϊσκάκη. Οσες φορές δεν πάω εκτός έδρας κερδίζουμε, οπότε είναι γούρι ως τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, εγώ και ο Μαρινάκης υπεραγαπάμε τις ομάδες μας, δε θέλω ένα προσωπικό μου ξέσπασμα να γίνεται λόγος για να οξύνεται η κατάσταση».

Για τις πολύ καλές σχέσεις της ΠΑΕ με την ORIGINAL: «Ως διοίκηση μιλάμε με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και κάνουμε συστάσεις. Η εφαρμογή των νόμων είναι θέμα της αστυνομίας και της πολιτείας. Αν δεν υπάρχει βούληση από εκεί, τι να κάνουμε εμείς; Δεν είναι μόνο θέμα των ομάδων. Δεν υπάρχει κανένας εναγκαλισμός με την ORIGINAL. Η μόνη συνεργασία που υπάρχει είναι ότι η ORIGINAL διοικεί την Ερασιτεχνική. Πρέπει η ΠΑΕ να βοηθάει αυτά τα τμήματα. Τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που έχουμε όλη τη χρονιά, αλλά ως εκεί».

Για το σκάνδαλο με τις κασέτες: «Τίποτα από αυτά που ακούγονται στις κασέτες δεν μου προκαλούν έκπληξη. Πολλά κυκλοφορούν στους κύκλους του ποδοσφαίρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν συνέχεια φήμες. Τίποτα δε βοηθά την εικόνα του ποδοσφαίρου. Ή θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ή συγκεκριμένη ενασχόληση της πολιτείας με το ποδόσφαιρο...».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...