ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα... δεν του Πιλάβιου

Τα... δεν του Πιλάβιου
Σοφοκλής Πιλάβιος για όλες τις πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν συνάντησε τον Δαλούκα, δεν πήγε ο Κούγιας στο γραφείο του, αλλά και υποσχέσεις για μέτρα, για τα επεισόδια!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Θέλω να αλλάξω τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και θα το πετύχω. Το σύστημα αδειοδότησης ισχύει από σεζόν 2004-2005. Υπάρχει νέος κανονισμός από φέτος, που άλλαξε το 2010. Είναι πιο αυστηρό το πλαίσιο, κυρίως στα οικονομικά. Πέρυσι, 8 ομάδες έλαβαν άδεια, οι 5 όχι και 3 που έπεσαν. Το ποσοστό δεν υπερέβαινε ποτέ το 60%.

Πέρυσι έπρεπε ομάδες 3 ομάδες στα τμήματα υποδομής, φέτος πρέπει μόνο ένας. Στα οικονομικά κριτήρια υπάρχουν αλλαγές. Αλλαξε από φέτος η σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης. Φέτος υπάρχει δικαστικός λειτουργός. Συμφωνούμε με τη Super League στην εφαρμογή, αλλά για τα κριτήρια, θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές, ότι το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη. Το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε στις ομάδες, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκειες κουβέντες.

Για την ΕΕΑ: «Θα λειτουργήσει ξανά υπό άλλη διεύθυνση. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ».

Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές και καθαρό πως μετά από αυτή την εξέλιξη το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη που έθεσε ο εκπρόσωπός τους. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να εκπέμψουμε προς τις ομάδες και το κοινό τους. Ώστε να μην υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα για να εκτονωθεί η ένταση . Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές κουβέντες. Η ΕΠΟ επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια, επίσημα και με ευθύτητα.

Τεχνικά θέματα δεν γνωρίζω για να σας μιλήσω για ποσοστά και ομάδες. Θέτω ένα ζήτημα τώρα που είναι νωρίς. Ελπίζω οι ομάδες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα λειτουργήσει υπό άλλη διεύθυνση. Είναι διαφορετικά θέματα. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί εκκρεμεί μια μεγάλη συζήτηση. Γι’ αυτό το θέμα προσήλθε σήμερα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κι έκανε μια ενημέρωση ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, κύριος Κομνηνός.

Για το ποιες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, επισήμανε: «Δεν θα μιλήσω για το πόσες είναι, απόλυτη γνώση των φακέλων δεν έχω και δεν θα αποκτήσω και ποτέ. Υπάρχουν ειδικοί που ασχολούνται με την αδειοδότηση. Δεν ξέρω ποιες πέντε ομάδες εννοείτε».

Για το αν υπάρχουν ομάδες που κινδυνεύουν: «Κάποιοι παράγοντες έχουν δημοσιοποιήσει ένα πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικοί, υπεύθυνοι που γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα».

Για το αν έχει επικοινωνία ΓΓΑ με πέντε ομάδες: «Η ΕΕΑ ασχολείται με θέματα κράτους και ΑΕ και εμείς με βάσει αυτά που ζητάει η UEFA. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ΕΕΑ».

Για τις κασέτες : Δεν γνωρίζω τι υπάρχει, τι κυκλοφορεί. Μόνο χρησιμοποιήσατε λάθος λέξη. «Μπλέκομαι». Είναι λάθος. Για τα υπόλοιπα των κασετών δεν το γνωρίζω. Πόσο είναι δύο τέσσερις δεκάξι δεν το γνωρίζω. Δεν συμφωνώ ότι η ΕΠΟ δεν έχει αντανακλαστικά. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέα έχει στείλει κλήσεις, ενώ εστάλη αμέσως γράμμα στην κ. Ράικου για να λάβουμε γνώση του υλικού, αλλά επειδή ξεκίνησε αλλά επειδή ξεκίνησε η προανάκριση δεν κατέστη δυνατόν το υλικό να έρθει στα χέρια του κ. Φάκου. Επικοινώνησε ο κ. Φάκος με κ. Σιμιτζόγλου για να πάρει όλα τα στοιχεία. Η UEFA παρακολουθεί στενά τι γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες. Δεν έχει προβεί σε ενέργειες, ίσως στο μέλλον να ζητήσει εξηγήσεις.

Για τα επεισόδια στην Τούμπα και την βία: O κ. Μπιτσαξής έχει πει κάτι πολύ σωστό. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς αυτοματισμούς.

Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σ’ αυτό το θέμα. Θα δουλέψουμε κανονιστικά κα σι στο θέμα της βίας αλλά και στο θέμα της διαιτησίας, επειδή στο επόμενο Δ.Σ έχει τεθεί η ημερήσια διάταξη να συζητηθεί. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι τα γήπεδα ζούγκλα, ούτε αρένα και πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των αρχών.

Βεγγαλικά εμείς θα πούμε ότι δεν πρέπει να μπούνε μέσα. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και όχι η αστυνομία. Σαφώς δεν λέω ότι οι ευθύνες της Πολιτείας δεν είναι μεγάλες. Βεβαίως είναι. Αλλά λέω τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να εξετάσει όποιον μάρτυρα θέλει ή να ανοίξει λογαριασμούς ή να προστατέψει μάρτυρες. Αυτό μπορεί να το κάνει η πολιτεία».

Για τον αν έχει ενημερωθεί επίσημα η ΟΥΕΦΑ: «Είμαστε μέλος της UEFA και οποιαδήποτε πληροφορία, συνδρομή είναι δεκτή».

Για την δήλωση Μπιτσαξή να διοργανώσει η ΕΠΟ για πρωτάθλημα: «Δεν ζήτησε η ΕΠΟ να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Δεν είπε η ΕΠΟ να πάρει το πρωτάθλημα. Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή και η ΕΠΟ να εξασφαλίσει στην πολιτεία τα εχέγγυα. Εχουμε καλή συνεργασία με την πολιτεία. Ζητάμε πράγματα και ζητάει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Αποφασίσαμε μετά από διάλογο μεγάλο ότι η Σούπερ Λίγκα είναι συνεταιρισμός ΑΕ, έχει αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και έχει αναγνωριστεί από την ΕΠΟ. Είμαστε υπέρ της συνέχισης της διαχείρισης του προϊόντος. Η Σούπερ Λίγκα αντιμετωπίζει προβλήματα. Με ανακοίνωσή της το δέχεται αυτό. Δεσμεύτηκε στο τέλος να λύσει κάποια από τα θέματα. Εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με γνώσεις, εμπειρίες και κανονισμούς».

Για το αν συναντήθηκε με τον Δαλούκα: «Είναι ψευδές. Δεν τον είδα. Σε κανέναν διαιτητή δεν υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψει σε κανέναν πίνακα. Αντίθετα, ο κ. Δαλούκας θα ήταν δύσκολο να ξαναδιαιτητεύσει. Δεν θα το ήθελε και ο ίδιος. Φανταστείτε σε ΠΑΟ - ΟΣΦΠ να οριστεί ο κ. Δαλούκας τι θα γινόταν. Δεν υπόσχομαι σε κανέναν».


Για τον Κούγια: «Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Εχει έρθει στο γραφείο μου. Τον πήρα τηλέφωνο για χρόνια πολλά για την γιορτή και του είπα ότι υπήρξε παρανόηση. Δεν εκφράστηκε σωστά ότι ήρθε και με ενημέρωσε. Προφανώς υπήρξε παρανόηση. Παρανόηση στο θέμα για το ποιος ενημέρωσε ποιον. Όλες οι πληροφορίες, οι καταγγελίες που έρχονται σε μένα -ζούμε στη χώρα του παρολί- πάντα τις λαμβάνω. Ξέρετε πόσες επιστολές λαμβάνω καθημερινά; Δεν μπορεί ένας σοβαρός θεσμός, όπως η ΕΠΟ, να δρα με βάση προφορική καταγγελία. Για αυτό πάντα τους ρωτάω αν το υπογράφουν αυτό που λένε.»

«Όχι στους ξένους διαιτητές»

Λίγη ώρα αργότερα η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε την αντίθεσή της με την πρόταση του ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για την έλευση ξένων διαιτητών, είναι η ΕΠΟ. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία διαχωρίζει την θέση της και στο θέμα της Σούπερ Λίγκας, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί με τίποτα τη διάλυση του Συνεταιρισμού.

Η επιστολή του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή θέτει, αντικειμενικά, σειρά θεμάτων με επισημάνσεις που στη γενικότητά τους είναι σωστές. Ως προς τις επισημάνσεις αυτές, σε συνδυασμό με την δημόσια ανακοίνωση απάντηση της Super League στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Μπιτσαξή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:


1.Η Super League αποτελεί Συνεταιρισμό Ανωνύμων Εταιρειών που έχει ιδρυθεί με δικαστική πράξη, αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και επικυρωθεί, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, από την Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - Μελών της Ε.Π.Ο. Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται και η διαχείριση του προϊόντος που παράγει (τηλεοπτικά συμβόλαια, κεντρικές χορηγίες κ.λ.π.) την οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί και πολύ περισσότερο να την ακυρώσει με άνωθεν διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη των ΠΑΕ- Μελών της.

2.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι, με βάση την παραπάνω διαπίστωση, υπέρ της συνέχισης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος από τη Super League καθώς και της συνέχισης της συμμετοχής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ως Ένωσης- μέλος της Ε.Π.Ο.


3.Η Super League είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει, όπως και στην ανακοίνωσή της παραδέχεται, προβλήματα διοίκησης, οργάνωσης, εκπροσώπησης και λειτουργίας στο επίπεδο της απλής διαχείρισης του πρωταθλήματος, για τα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προτάσεις επίλυσης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.


4.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλλει με προτάσεις της στην αντιμετώπιση προβλημάτων διοίκησης και διαχείρισης του πρωταθλήματος από την πλευρά της Super League και στην θεσμική κάλυψη των αλλαγών που πρέπει να γίνουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τελική επικύρωση από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

5.Περίπτωση μετάκλησης ξένων διαιτητών στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν υφίσταται με βάση τη Σύμβαση Διαιτησίας αλλά και τη δεδομένη απόφαση της Ε.Π.Ο.

Τέλος ο Χατζηαποστόλου

Την παραίτηση του Βασίλη Χατζηαποστόλου ζήτησε στη διάρκεια της συνεδρίασης που προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε κι ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία με ψήφους 15-1 ο κ. Χατζηαποστόλου παύθηκε από τα καθήκοντά του. Την θέση του κατέλαβε μετά από ψηφοφορία ο Ιωάννης Οικονομίδης, μέχρι πρότινος εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Την θέση του έμμισθου εκτελεστικού γραμματέα ανέλαβε ο Παυσανίας Παπανικολάου, μέχρι πρότινος γενικός εκτελεστικός διευθυντής.


Επίσης οριστικοποιήθηκαν τα ακόλουθα φιλικά της εθνικής ανδρών:


Στις 7/6/2011 με την Ιταλία στο Τορόντο.
Στις 10/8/2011 με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη εκτός έδρας.
Στις 29/2/2012 με την Τσεχία στην Ελλάδα (το γήπεδο που θα γίνει το ματς θα ανακοινωθεί μελλοντικά).

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...