ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ανάμεσα στους κορυφαίους...

Ο Νταβίδ Ματέος έρχεται απόψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και το Sport24.gr έψαξε και βρήκε λεπτομέρειες από τη μέχρτι τώρα πορεία του.

Μαθημένος στις εκπλήξεις και τα απρόοπτα ο Νταβίδ Ματέος. Το ματς ορόσημο με τον Άγιαξ, η ευγνωμοσύνη στον Μουρίνιο και η συνύπαρξη με τους σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.Την Παρασκευή ο Νταβίδ Ματέος επελέγη από τον βασικό χορηγό της Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την επικείμενη αναμέτρηση της «βασίλισσας» στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να καταφέρει η Χέρκουλες να κόψει εκ νέου βαθμούς από την Μπαρτσελόνα.

Οι αλλεπάλληλες εκπλήξεις

Λίγες ώρες αργότερα επισφραγιζόταν η συμφωνία της ΑΕΚ με τους «μερένχες» για τον δανεισμό του 23χρονου Μαδριλένου. Αναπάντεχη εξέλιξη ακόμη για τον ίδιο τον πανύψηλο στόπερ που ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Η ευκαιρία από τον Μουρίνιο

Τον Ιανουάριο του 2010 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ από τον τότε τεχνικό του συλλόγου, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Η βραδιά ωστόσο που έμελλε να αλλάξει την ποδοσφαιρική καθημερινότητα του Νταβίδ Ματέος ήταν η 24 Νοεμβρίου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για 9 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αγιάξ στο Άμστερνταμ (0-4). Ο Ισπανός σέντερ μπακ ονειρευόταν τούτη τη στιγμή για τουλάχιστον 11 χρόνια.

Η ευγνωμωσύνη για τον "Special One"

Παίκτης-μαχητής που δουλεύει καθημερινά δεν θα μπορούσε να μην εντοπιστεί από το ραντάρ του ακριβοδίκαιου Ζοζέ Μουρίνιο. «Δουλεύω κάθε μέρα. Ο κ. Μουρίνιο με εμπιστεύθηκε, ήταν σπουδαίο αυτό που έκανε για μένα. Ήμουν πανέτοιμος να ανταποκριθώ 100% σε περίπτωση που ο κ. Μουρίνιο με εμπιστεύονταν. Πρέπει να πω πως είναι πολύ ευγενικός απέναντι στα νέα παιδιά και θα πρέπει να τον ευχαριστήσω» δήλωνε με μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης ο Νταβίδ Ματέος.

Ανάμεσα στους κορυφαίους...

Η ΑΕΚ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο ανταγωνισμός στους Καστιγιάνους ήταν τεράστιος, αν και σε ανύποπτη στιγμή είχε επισημάνει τα όσα θετικά εισπράττει από την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με τους κορυφαίους σέντερ μπακ του κόσμου και προσπαθώ να αφομοιώσω τα καλύτερα στοιχεία τους για να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Έχω πολλά να μάθω από τους Σέρχιο Ράμος και Καρβάλιο».

«Ο πιο τυχερός άνθρωπος»

Ο Ματέος αναφέρθηκε και σε πρώην συμπαίκτες του, όπως ήταν οι Ραούλ και Γκούτι. «Είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι χαρακτήρες με χιούμορ. Όταν συνειδητοποιώ με ποιους παίκτες κάνω προπόνηση λέω στον εαυτό μου ‘είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη’».

Οι συστάσεις του Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε διαγνώσει το ταλέντο του Ματέος. «Αμύνεται σωστά και ξέρει πως να κάνει παιχνίδι. Με τις δυσκολίες που έχουμε είναι κρίμα που δεν μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θα ήθελα να αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας» ήταν τα λόγια του “Special One”.

Η φανέλα που έγινε... κάδρο

Ο ανερχόμενος στόπερ μετά τη λήξη του αγώνα που αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, απέναντι στον Άγιαξ δεν δίστασε να μοιραστεί την ανείπωτη χαρά του.

«Είναι κάτι για το οποίο πάλευα από παιδί και θα ευχόμουν να ζήσει κάθε Καστιγιάνος. Θέλω να απολαύσω τούτες τις στιγμές με την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου. Ακόμη μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου. Θα ζητήσω να υπογράψουν άπαντες τη φανέλα μου και στη συνέχεια να την κορνιζάρω για να θυμάμαι την παρθενική συμμετοχή μου στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο πολυπράγμων Ματέος

Ο Ματέος διακρίνεται για την ηρεμία στο παιχνίδι του αλλά και την ικανότητα να ανεβάζει την μπάλα. Παρά το ύψος του μπορεί να παίξει και με την μπάλα κάτω, ενώ υπό συνθήκες είναι σε θέση να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ.

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...