ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τσίλντρες: "Απλά παίξτε και... νικήστε"

Ο Τζος Τσίλντρες θα πέταγε τη σκούφια του για να ξαναζούσε την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Ο μέχρι πρότινος άσος των “ερυθρολεύκων” μίλησε αποκλειστικά στο Sport24 από το χιονισμένο Ντένβερ για το ντέρμπι “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ, αλλά και για τους πρώτους μήνες της επιστροφής του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
τσίλντρες
Ο φόργουορντ των Σανς βρέθηκε να διαδραμματίζει ρόλο κομπάρσου, από πρωταγωνιστής που ήταν στον Ολυμπιακό. Ο “αφάνας” έχει μ.ο μόλις 5,4 πόντους ενώ δεν έπαιξε λεπτό στα 3 από τα τελευταία 5 ματς του Φίνιξ. Επόμενο είναι να νοσταλγεί τις μέρες του με τους Πειραιώτες ως leader της ομάδας και πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Θα έπαιρνες το πρώτο αεροπλάνο για να έρθεις να παίξεις στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

Χαχαχα!!!! Καλή σκέψη. Δε νομίζω να προλαβάινω, είμαι στο Ντένβερ τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένη ομάδα. Το παιχνίδι νομίζω ότι θα κριθεί στους σέντερ. Ποιοί σέντερ θα παίξουν καλά. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιότητα στα γκαρντ, όμως τη διαφορά θα την κάνουν οι ψηλοί.

Τι ακριβώς χρειάζεται να δείξει μία ομάδα για να φύγει νικήτρια από ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι;

Κατ' αρχήν αυτοκυριαρχία. Είναι από αυτά τα ματς όπου όλοι είναι ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι. Η ομάδα που θα είναι ήρεμη και απλά θα βγει στο παρκέ για να εκτελέσει το αγωνιστικό πλάνο θα είναι η νικήτρια. Εκείνη που δεν θα επιτρέψει τα όσα γίνονται τριγύρω, εκτός παρκέ, να επηρεάσει το παιχνίδι της. Και πιστεύω ότι θα γίνουν πολλά και διάφορα, τώρα που επιστρέφει ο Σπανούλης στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος (γέλια).

Στην θητεία σου στον Ολυμπιακό δεν καταφέρατε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τις σας έλειπε;

Θα έλεγα ότι στο ματς της σειράς των τελικών τον Ιούνιο, όπου πήραμε μεγάλο προβάδισμα και το χάσαμε, απλά σταματήσαμε να είμαστε επιθετικοί ως ομάδα. Βγήκαμε έξω από τα νερά μας. Γίναμε διστακτικοί, αρχίσαμε να παίρνουμε πριοσπάθειες που δεν έπρεπε και δεν τους πιέσαμε επιθετικά όσο θα έπρεπε. Τους αφήσαμε να επιβάλουν πάλι το ρυθμό τους στον αγώνα. Στην έδρα τους, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μοιραία ο κόσμος μπαίνει πάλι στο παιχνίδι και αλλάζει όλη η εικόνα του αγώνα.

Αν είχες τη δυνατότητα να μιλήσεις στους παίκτες του Ολυμπιακού πριν πατήσουν το παρκέ στο ΟΑΚΑ, τι θα τους έλεγες;

Πηγαίνετε να παίξετε και απλά νικήστε. Ολοι στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ματς αυτό. Δεν είναι μυστικό. Τίποτε διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι ή σε σχέση με δέκα χρόνια από τώρα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι απλά πρέπει να παίξουν. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Διατηρείς επαφή με τους παλιούς συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό;

Φυσικά. Εχω μιλήσει με τον Γιάννη (Μπουρούση), είμαι σε πολύ συχνή επαφή με το Νίκολα (Βούισιτς) αν και δεν παίζει φέτος στον Ολυμπιακό. Μίλησα και με τον Τζαμόν Γκόρντον και μου έλεγε πόσο απολαμβάνει την εμπειρία του στον Ολυμπιακό. Προσπαθώ, όσο το επιτρέπει το πρόγραμμά μας και η διαφορά ώρας να μιλάω με τα παιδιά από την ομάδα.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Πιο πολύ απ' όλα μου λείπουν οι συμπαίκτες μου. Ηταν όλοι πολύ ωραίοι τύποι και απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί τους στα αποδυτήρια, στο γήπεδο, στα ταξίδια. Ηταν ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων.

Θα πρέπει να σου λείπουν και οι συνεχείς νίκες, αφού μέσα σε τρεις μήνες με τους Σανς ήδη ηττηθήκατε 15 φορές.

Αυτό πέστο πάλι! Τόσες ήττες δεν είχα με τον Ολυμπιακό σε δύο χρόνια. Είναι απογοητευτικό από αυτήν την άποψη. Πιστεύω ότι θα αλλάξει για την ομάδα μας. Κάθε ματς που χάναμε με τον Ολυμπιακό ήταν σα να χάναμε 10 εδώ στο ΝΒΑ. Ετσι ένιωθα. Ημουν εκνευρισμένος για 3 με 4 μέρες, επειδή παίζαμε μόνο 2 ματς την εβδομάδα.

Δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στο νέο σου ρόλο, ως βοηθητικός παίκτης στους Σανς μετά από μία διετία ως πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό;

Ναι η περίοδος προσαρμογής είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόμουν. Προσπαθώ να καταλάβω πως να το αντιμετωπίσω με θετική σκέψη. Πιστεύω ότι στο τέλος της μέρας όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Το μόνο που κάνω είναι να δουλεύω σκληρά και να δείξω στον κόουτς Τζέντρι ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν μπορώ να επιτρέψω στην κατάσταση αυτή να με ρίξει ψυχολογικά γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαι έτοιμος για την ευκαιρία.

Ποιές ομάδες βλέπεις να μονομαχούν για το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ;

Από τη Δύση οι Λέικερς είναι και πάλι η ομάδα που όλοι πρέπει να νικήσουν. Το Ντάλας, πριν τους τραυματισμούς αλλά και το Σαν Αντόνιο είναι οι καλύτερες ομάδες στυη Δύση. Στην Ανατολή το Ορλάντο, η Βοστώνη και το Μαϊάμι. Ολες αυτές οι ομάδες είναι καλές επειδή είναι σοβαρές στην άμυνα. Εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε στο επίπεδό τους και να μπορέσουμε να διεκδικούμε τις νίκες και μέσω της άμυνας. Οχι μόνο να περιμένουμε να βάλουμε πάνω από 100 πόντους.

Θα δεις το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

Θα προσπαθήσω να βρω κάποια ιστοσελίδα για να το παρακολουθήσω. Είναι από τα ματς που δεν θέλεις να χάσεις.

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...