ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Ο Σπανούλης είναι για τα μεγάλα παιχνίδια»

Στο σημερινό (12/1) ντέρμπι των «αιωνίων» θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, ενώ ο Ολυμπιακός σε σετ επιθέσεις. Ο πρώην βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των «πρασίνων» πιστεύει, επίσης, πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα επηρεαστεί αρκετά από την ατμόσφαιρα, καθώς είναι παίκτης για τα μεγάλα παιχνίδια. 
«Ο Σπανούλης είναι για τα μεγάλα παιχνίδια»


Διαβάστε τι είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο www.sport-fm.gr: 

Οι δύο ομάδες, φυσικά, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν με τα ατού τους, ο Παναθηναϊκός στην ταχύτητα και ο Ολυμπιακός στις σετ επιθέσεις: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα πολύ δουλεμένη τα τελευταία χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει αρκετά πράγματα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Έχει το ατού της έδρας και θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, καθώς υπερτερεί στην ταχύτητα. Επίσης έχει καλή δημιουργία και φυσικά θα προσπαθήσει να χτυπήσει αρκετά με τα πικ εν ρολ. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάει το παιχνίδι σε σετ επιθέσεις και να χτυπήσει πιο πολύ από τη θέση πέντε, ενώ στην άμυνα θα πρέπει να αναχαιτίσει τα πιν εν ρολ των “πρασίνων”. Βαρόμετρο στην απόδοση των Πειραιωτών θα αποτελέσει και το κατά πόσο θα εμφανιστεί “λογικός”, στις επιλογές του, ο Μίλος Τεόντοσιτς». 

Το κεντρικό πρόσωπο, αναμφίβολα, θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ, λόγω χαρακτήρα δεν αναμένεται να επηρεαστεί αρκετά: «Δεν πιστεύω να τον επηρεάσει αρκετά η ατμόσφαιρα. Διαθέτει πολύ ισχυρό χαρακτήρα και είναι ο ιδανικός για τόσο μεγάλα παιχνίδια». 

Για τον αν θα φανεί η απώλεια του Μάριτς από το παρκέ: «Ο Μάριτς θα λείψει από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι “πράσινοι” έχουν δείξει ότι με διάφορα “τρικ” μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η μόνη απώλεια που δεν καλύπτεται, όμως, είναι αυτή του Διαμαντίδη». 

Αν υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι: «Ο Σάτο είναι μία πολύ καλή προσθήκη και κάνει καλό δίδυμο με τον Διαμαντίδη. Το μεγάλο του, όμως, προτέρημα και φέτος είναι η ταχύτητα. Παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο παιχνίδι 5 εναντίον 5 και στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Κάνει πολύ καλό passing game, ενώ κρατάει πολύ καλές αποστάσεις», ενώ ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται δυνατός στην άμυνα και ειδικά σε αυτή του low post. Πιέζει τις μπάλες και έχει παίκτες που μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Έχει φτιάξει αρκετά την περιφερειακή άμυνα και φυσικά η προσθήκη του Σπανούλη τον έχει πάει σε μία ταχύτητα πιο πάνω. Επίσης ένα καλό που έχει φέτος είναι ότι δεν χαρίζει εύκολα τα ριμπάουντ». 

Φυσικά όπως κάθε ομάδα έτσι και οι δύο «αιώνιοι» έχουν τις αδυναμίες τους. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό: «Στο μόνο σημείο που μπορεί να μην υπερτερεί αρκετά, φέτος, είναι στη θέση πέντε. Όμως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι όταν κάθεται ο Διαμαντίδης στον πάγκο. Ο Καλάθης είναι γρήγορος, όμως είναι ακόμα άπειρος και λίγο επιπόλαιος, ενώ και ο Τέπιτς δεν έχει πείσει αρκετά», ενώ ο Ολυμπιακός: «Δεν αποδίδει πολύ καλά στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν κρατά τόσο καλές αποστάσεις, γεγονός που δεν το βοηθά στο να ανοίξει το παιχνίδι. Λείπει ο παίκτης της θέσεις “3” και “4”, από τον οποίο θα μπορούσε να πάρει σταθερό σκοράρισμα».

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...