ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μπαρτσελόνα όλων των εποχών!

Το ρεκόρ που κατείχε η Ρεάλ από το 1961 κατέρριψε η Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας 16 σερί νίκες στην Primera Division. Το gazzetta.gr παρουσίαζει όλα τα ρεκόρ που κυνηγούν οι Μπλαουγκράνα!
Μπαρτσελόνα όλων των εποχών!


Σερί νίκες σε μία σεζόνΕίναι πλέον γεγονός, με τον Λίο Μέσι να κάνει ό,τι θέλει και να φτάνει με χατ τρικ τα 40 γκολ στη σεζόν, η Μπαρτσελόνα έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ήταν 3 Οκτωβρίου όταν η Μαγιόρκα με γκολ του Νσούε έφυγε με 1-1 από το «Καμπ Νου». Πέρασαν τέσσερις μήνες και δύο μέρες και από τότε έχει πετύχει μόνο νίκες. Τα 16 σερί νικήφορα αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ το οποίο η Μπάρτσα την προηγούμενη αγωνιστική είχε ισοφαρίσει και πλέον έκανε μόνο δικό της, ξεπερνώντας τη Ρεάλ της σεζόν του 1960-61 που είχε 15!
Με όλους τους τρόπους, με πεντάρα στο clasico, με οκτάρα στην Αλμερία, αλλά και με... rally, καθώς στο εκτός έδρας ματς με την Οσασούνα, οι παίκτες χρειάστηκε να πάρουν τρένο και στη συνέχεια να οδηγήσουν μέχρι το «Ρέινο Ντε Ναβάρα». Βαλένθια (εντός), Σαραγόσα (εκτός), Σεβίλλη (εντός), Χετάφε (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός), Αλμερία (εκτός), Ρεάλ (εντός), Οσασούνα (εκτός), Σοσιεδάδ (εντός), Εσπανιόλ (εκτός), Λεβάντε (εντός), Λα Κορούνια (εκτός), Μάλαγα, Σανταντέρ (εντός), Έρκουλες (εκτός), Ατλέτικο (εντός) κάθισαν στη σειρά για να υποκλιθούν στην ανωτερότητα της, για πολλούς, καλύτερης ομάδας όλων των εποχών.
Τα ρεκόρ που κυνηγάει η Μπαρτσελόνα...
Περισσότεροι βαθμοί σε μία σεζόν
Οι Μπλαουγκράνα έχουν συγκεντρώσει 61 πόντους με τη νίκη κόντρα την Ατλέτικο και κυνηγούν το δικό τους ρεκόρ από την περσινή χρονιά. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα το 2009-10 μάζεψαν 99 βαθμούς, επίδοση η οποία έχει ποσοστό 86,84% επί των αγώνων και είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Απομένουν 39 πόντοι για τους Καταλανούς σε 16 ματς για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που θα έχει φτάσει σε τριψήφιο αριθμό. Πέρυσι τερμάτισαν με έξι ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ φέτος έχουν μία ισοπαλία και μία ήττα!
Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν
Με τη νίκη κόντρα στους Ροχιμπλάνκος η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 70 γκολ στο πρωτάθλημα και κυνηγάει με μεγάλες πιθανότητες το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης της σεζόν 1989–90, όταν οι Μερένχες είχαν βάλει 107 γκολ! Στα επόμενα 16 ματς οι Μπλαουγκράνα χρειάζονται 38 γκολ για να κάνουν δικό τους το ρεκόρ. Με τις φετινές επιδόσεις, που τα... τρία είναι η στάνταρ ταρίφα, σε πολλούς φαντάζει αρκετά πιθανό. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα πέρυσι σταμάτησε στα 98!
Περισσότερες νίκες σε μία σεζόν
Τις 20 νίκες έφτασε με το 3-0 σε βάρος της Ατλέτικο η Μπάρτσα και κυνηγάει πλέον ένα ρεκόρ το οποίο κατέχει η ίδια μαζί με τη Ρεάλ από πέρυσι. Μπλαουγκράνα και Μερένχες τη σεζόν 2009-10 πέτυχαν από 31 νίκες σε μία μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Με μόνο δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα σε 22 ματς, οι Καταλανοί θέλουν μία ντουζίνα νίκες στα επόμενα 16 ματς για να κάνουν μόνο δικό τους και αυτό το ρεκόρ.
Ρεκόρ γκολ από έναν παίκτη σε μία σεζόν
Μπορεί ο Κριστιάνο να μπήκε πολύ δυνατά και έκανε πολλούς να μιλάνε για το απόλυτο φαβορί για το Χρυσό Παπούτσι, όμως ο Μέσι είναι αυτός που με σταθερά βήματα-γκολ μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Λίο πέρυσι έβαλε 34 και φέτος, 16 αγωνιστικές πριν από το τέλος με το χατ τρικ κόντρα στην Ατλέτικο έφτασε τα 24. Πλέον θέλει 15 για να καταρρίψει το ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών στην Ισπανία με 39. Κάτοχοί του είναι οι Τέλμο Θάρα της Μπιλμπάο (1950-51) και Ούγκο Σάντσες της Ρεάλ Μαδρίτης (1989–90), αμφότεροι με 38 τεμάχια!
Τι δεν μπορεί να κάνει...
Κι όμως! Παρά τη διαστημική σεζόν που κάνει η Μπαρτσελόνα φέτος, υπάρχει και ένα ρεκόρ το οποίο δεν μπορεί να σπάσει. Ποιο είναι αυτό; Το να σηκώσει τον τίτλο του πρωταθλητή χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα. Υπεύθυνη για αυτό είναι η νεοφώτιστη Έρκουλες, η οποία τη 2η αγωνιστική της Primera Division έφυγε με το διπλό από το «Καμπ Νου». Οι μοναδικές ομάδες που έχουν τελειώσει τη σεζόν χωρίς ήττα είναι η Μπιλμπάο του 1929-30 (30 ματς) και η Ρεάλ του 1931-21 (28 ματς).
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...