ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η μεγάλη απόδραση των… 10! *BINTEO*

Σταλόνε και Πελέ δεν υπήρχαν στην Τούμπα! Όμως η νίκη του Παναθηναϊκού (1-0) που από το 43΄έπαιζε με 10 παίκτες θύμισε την θρυλική ταινία! Κυρίαρχος αλλά χωρίς ουσία ο ΠΑΟΚ, ζωντανοί οι «πράσινοι»!
Η μεγάλη απόδραση των… 10! (video)

Το Σάββατο το βράδυ η τηλεόραση μετέδωσε την πασίγνωστη ταινία «Η μεγάλη απόδραση των 11». Πιθανότατα στο ξενοδοχείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού να έριξαν μια ματιά και να… παραδειγματίστηκαν. Έστω κι αν 24 ώρες μετά στο γήπεδο της Τούμπας η απόδραση έγινε από 10 μιας και ο Σπυρόπουλος… χαιρέτισε νωρίς!

Παλικάρι Κοντρέρας, «πρώτη» για Ετό

Τι και αν έχασε τον πάτερα του, τι και αν ήταν καταπονημένος από το ταξίδι στην Χιλή. Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι… αρρωστάκι με τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά την επιστροφή από την πατρίδα του, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Χάβου και ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να μην τον έχει στη ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Χαλκιάς, αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσερ και ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Τσουκαλάς και Γκαρσία τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Βιερίνια, δεξιά ο Ετό στο ντεμπούτο του με τον «δικέφαλο», σε ρόλο επιτελικού ο Ίβιτς και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σαλπιγγίδης.

Δεν πρόλαβε ο… τρελαμένος Τζιμπρίλ!

Έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Στην πραγματικότητα… τρέλανε το ιατρικό επιτελείο για να του ανάψουν το… πράσινο φως αλλά η χρησιμοποίηση του Τζιμπρίλ Σισέ στο αποψινό ντέρμπι θα ισοδυναμούσε με τον απόλυτο κίνδυνο της υποτροπής! Έτσι, λοιπόν, ο Φερέιρα τον άφησε εκτός αποστολής, κάνοντας πράξη τις σκέψεις του για χρησιμοποίηση του Γκοβού στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τζόρβας επέστρεψε στην εστία του «τριφυλλιού», έχοντας δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Καντέ, Σαριέγκι.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, με Κατσουράνη και Νίνη μπροστά του.  Αριστερό «φτερό» ο Λάζαρος, δεξιά ο Λέτο που συνέκλινε περισσότερο προς την κορυφή της επίθεσης ως δεύτερος επιθετικός όπου ήταν ο Γκοβού σε ένα… ιδιότυπο 4-3-3- του Πορτογάλου τεχνικού που θύμισε πολύ την τακτική στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Το μαγικό άγγιγμα, ο «μάγος» και η αποβολή

Η Τούμπα… κόχλαζε, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό και με τον Βιερίνια να ταλαιπωρεί αφάνταστα τον Μαρίνο από αριστερά δημιούργησε τα πρώτα ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι «πράσινοι», όμως, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ισορρόπησαν και ακριβώς στο 10’… πάγωσαν την Τούμπα. Ο Νίνης… χάιδεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και η απευθείας εκτέλεση του(με λίγη βοήθεια από την πλάτη του Σαλπιγγίδη) βρήκε… παραθυράκι! Ανήμπορος να αντιδράσει ο Χαλκιάς και 1-0 για το «τριφύλλι«.

Οι παίκτες του Φερέιρα μετά το γκολ, είχαν τον έλεγχο της μπάλας αλλά χωρίς να κάνουν κάτι το αξιοσημείωτο. Τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά από το 30’ και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του. Ο Βιερίνια, αυτός ο παιχταράς από την Πορτογαλία ήταν ασταμάτητος, έκανε ότι ήθελε όποιον από τους «πράσινους» έβγαινε πάνω του και στο 37’ άγγιξε την ισοφάριση, με την «βολίδα» του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση του «δικεφάλου» μπορεί να μην έφερε κάποιο τέρμα αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους έφερε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεύτερη κίτρινη στον Σπυρόπουλο και Ιωαννίδης αντί Γκοβού από τον Φερέιρα.

Το ρίσκο κσι το… 4-1-4-0!

Έχοντας την ομάδα πίσω στο σκορ αλλά με το «αβάντζο» της αριθμητικής ανωτερότητας ο Μάκης Χάβος ρίσκαρε με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Αρχικά με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς αντί του Σνάουτσερ(δεξί μπακ ο Ετό, δεξί εξτρέμ ο Σαλπιγγίδης) και στην συνέχεια με τον Αθανασιάδη αντί του Τσουκαλά(ο «Κλάους» στο πλευρό του Μουσλίμοβιτς, ο Ίβιτς δίπλα στον Γκαρσία».

Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα παρέταξε στο δεύτερο μέρος τον Παναθηναϊκό με ένα 4-1-4-0, με τον Ζιλμπέρτο μοναδικό «κόφτη» και πότε τον Λέτο πότε τον Λάζαρο να βγαίνουν στην κορυφή. Ο Πορτογάλος στο 68’ άλλαξε και τον Νίνη, με τον Καραγκούνη να μπαίνει για να κρατήσει μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ.

Πολιορκία και… off o Κοντρέρας!

Η… πολιορκία του ΠΑΟΚ μπροστά στα καρέ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε αμέσως. Από τα πλάγια, με τους Βιερίνια και Σαλπιγγίδη οι παίκτες του Χάβου έφτασαν αρκετές φορές απέναντι στον Τζόρβα αλλά τα… θαλάσσωναν στην τελική προσπάθεια.

Τεράστια ευκαιρία από τον Ίβιτς στο 59’ που λάθεψε ολομόναχος, σωτήρια επέμβαση από τον Μαρίνο στο 68’ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης αν και πέρασε τον Τζόρβα μπερδεύτηκε και βγήκε άουτ μαζί με την μπάλα!

Ο Φερέιρα, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα έβαλε ορθά τον Καραγκούνη, με τον «τυπάρα» να δίνει βοήθειες και τον Λέτο στο 76’ να παίρνει την αποβολή του Κοντρέρας!

Με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και μάλιστα θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με τον Κατσουράνη στο φινάλε. Δεν το έκανε αλλά δεν το πλήρωσε κιόλας κρατώντας μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0!

MAN OF THE MATCH: Η πίεση που δέχθηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού σε κάποια σημεία του αγώνα ήταν αφόρητη. Ο ΠΑΟΚ… σφυροκοπούσε αλλά οι «πράσινοι» εκτός από μαχητικό πνεύμα είχαν στα μετόπισθεν και έναν ιδανικό για την περίσταση Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, κέρδισε πολλές μάχες ενώ… εξαφάνισε και τον Σαλπιγγίδη!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έριξε στο παιχνίδι για να παγώσει τον ρυθμό, να κρατήσει μπάλα και να «κόψει» την φόρα του ΠΑΟΚ. Ο «τυπάρας» είναι… μανούλα σε αυτά, πήρε 4-5 φάουλ στη μεσαία γραμμή, μοίρασε μπάλες και η βοήθεια του για να ανασάνει το «τριφύλλι» και να κρατήσει το σκορ ήταν καθοριστική.

Πολύ καλός για όσο έπαιξε και ο Σωτήρης Νίνης, χάρη στο φάουλ του εξάλλου ο Παναθηναϊκόςφεύγει από την Τούμπα με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό».

Για τους γηπεδούχους ο Γκαρσία το πάλεψε μέχρι τέλους ενώ ο Βιερίνια στο πρώτο μέρος ήταν ασταμάτητος, χωρίς να έχει, όμως, και ανάλογη συνέχεια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για τριάντα λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Έκλεισε τον Παναθηναϊκό, του δημιούργησε απίστευτα προβλήματα από τα άκρα αλλά δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια. Αν και είχε τις ευκαιρίες να το κάνει, έδειξε απίστευτη επιπολαιότητα στην τελική πάσα και προσπάθεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται δύο παίκτες. Ένας του ΠΑΟΚ και ένας του Παναθηναϊκού.  Τόσο ο Νίκος Σπυρόπουλος όσο και ο Πάμπλο Κοντρέρας που άφησαν τις ομάδες τους με δέκα. Και οι δύο είχαν από μία κίτρινη και οι αποβολές τους ήταν σε φάσεις που δεν… μύριζαν κίνδυνο. Θα μπορούσαν να το είχαν αποφύγει.


Πηγή gazzeta



Σχετικά video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...