ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Εθνική Βελγίου χωρίς Μιραλάς;»

«Εθνική Βελγίου χωρίς Μιραλάς;»
Αυτό είναι το πιο πρόσφατο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Γαλλίας, μετά τα κατορθώματα του 23χρονου ποδοσφαιριστή με τους «ερυθρόλευκους». Ένας Βέλγος κι ένας Γάλλος δημοσιογράφος αναλύουν...

Για τους Γάλλους, οι Βέλγοι είναι ό,τι για τους Έλληνες οι Πόντιοι! Τα περισσότερα γαλλικά ανέκδοτα έχουν ως αρνητικό πρωταγωνιστή έναν Βέλγο και στο πιο πρόσφατο που σας προαναφέραμε, η ειρωνεία απευθύνεται στον ομοσπονδιακό προπονητή ποδοσφαίρου. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα της 7ης Σεπτεμβρίου (με την Τουρκία) στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ζορζ Λέεκενς χρησιμοποίησε τον Κέβιν Μιραλάς για σχεδόν 30 λεπτά, έκτοτε εξακολουθεί να τον αγνοεί και οι πάλαι ποτέ κραταιοί «κόκκινοι διάβολοι» (4οι στον 1ο όμιλο με 4 βαθμούς, πίσω από Γερμανία, Αυστρία και Τουρκία) εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός τροχιάς πρόκρισης στο Euro του 2012...

Πριν έρθει στην Ελλάδα

Από την πατρίδα του έφυγε σε ηλικία μόλις 16 ετών και ως τότε (2003), είχε παίξει μόνο στα τμήματα υποδομής της ομάδας (Σταντάρ) της γενέτειράς του (Λιέγη). Η γαλλική Λιλ υπέγραψε μαζί του πενταετές συμβόλαιο και μετά τα δύο πρώτα χρόνια στη δεύτερη ομάδα, ο σημερινός προπονητής της Λιόν, Κλοντ Πιέλ, τον έκανε επαγγελματία και πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στο Championnat. Ύστερα από 76 αγώνες και 10 γκολ σε 4 χρόνια, με τη φανέλα της ομάδας του γαλλικού Βορρά, η αποχώρηση του Γάλλου τεχνικού (πήγε στη Λιόν) και η δελεαστική πρόταση της Σεντ Ετιέν (4 εκατομμύρια ευρώ), προετοίμασαν το έδαφος για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Στο μεσοδιάστημα ο Βέλγος επιθετικός κλήθηκε στην Εθνική ανδρών της χώρας του και πέτυχε δύο γκολ στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου (4η θέση). Τον Αύγουστο του 2008, στο γειτονικό ντέρμπι με τη Λιόν, ο Κεβιν Μιραλάς σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα χρώματα των «στεφανουά» σε βάρος του πρώην προπονητή του κι όλα έδειχναν ότι η Σεντ Ετιέν είχε βρει τον μελλοντικό της ηγέτη. Στα δύο χρόνια του στην ομάδα (3 γκολ σε 53 συμμετοχές), όμως, ο Βέλγος επιθετικός δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του (Αλέν Περέν και Κριστόφ Γκαλτιέ), δεν καθιερώθηκε ποτέ στη βασική ενδεκάδα και δεν δικαιολόγησε ποτέ ούτε τα χρήματα που δαπανήθηκαν αλλά ούτε και τον ντόρο που προκλήθηκε από τη μετεγγραφή του.

Ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό

Η αγωνιστική του θραύση άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι οπότε και η διοίκηση της γαλλικής ομάδας τον έδωσε δανεικό στον Ολυμπιακό. Στη Superleague, ο... πυραυλοκίνητος επιθετικός έχει πετύχει 7 γκολ σε 10 συμμετοχές και αποτελεί –χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση– τον πολυτιμότερο παίκτη των «ερυθρολεύκων», που ισοβαθμούν με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα κατορθώματά του έχουν φτάσει έως τη Γαλλία, όπου ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ρομεγιέ, δεν κατεβάζει ούτε ένα ευρώ το buy out που είχε βάλει στην οψιόν αγοράς του, ενώ στο Βέλγιο ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν γιατί αυτός χαρισματικός παίκτης δεν είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα της χώρας.

Τι λένε αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Σεντ Ετιέν στην έγκυρη L' Equipe, Κλοντ Σεβαλί και τον παρουσιαστή της καθημερινής αθλητικής εκπομπής του βελγικού καναλιού RTL, Λικ Ματόν και σας παρουσιάζει τις απόψεις τους.

Λικ Ματόν (RTL)

«Τον Κέβιν τον ξέρω από πιτσιρικά, πολύ απλά γιατί καταγόμαστε από την ίδια πόλη. Η οικογένειά του είναι πολυμελής (σ.σ.: έχει 6 αδέρφια) και η μεταπήδησή του στο εξωτερικό σε τόσο νεαρή ηλικία τού έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσει πρόωρα και να εξασφαλίσει την οικονομική του ανεξαρτησία. Στη Γαλλία και κυρίως στη Σεντ Ετιέν δεν πήρε πολλές πραγματικές ευκαιρίες και δεν περιβλήθηκε από εμπιστοσύνη από τους προπονητές του. Από τότε που πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό, όλοι στο Βέλγιο παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό την εκπληκτική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και πραγματικά απορούμε με την αδιαφορία του ομοσπονδιακού τεχνικού Ζορζ Λέεκενς, που εξακολουθεί να τον αγνοεί! Είναι δυνατόν να μην παίζει ο Μιραλάς στην Εθνική Βελγίου; Πώς να πάμε μπροστά και πώς να επιστρέψει το εθνικό μας ποδόσφαιρο στο προσκήνιο όταν αγνοείται συστηματικά ο πιο φορμαρισμένος Βέλγος ποδοσφαιριστής...» μας είπε ο αθλητικός παρουσιαστής και σχολιαστής των αγώνων του Champions League στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο Λικ Ματόν.

Κλοντ Σεβαλί (L'Equipe)

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του Κέβιν, γιατί είναι πολύ αξιόλογο και ευγενικό παιδί που πάντα είχε ικανότητες, αλλά μη συγκρίνετε το γαλλικό με το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 4-5 πολύ καλές ομάδες και από εκεί και πέρα το επίπεδο πέφτει... Στη Γαλλία, αν εξαιρέσουμε την Αρλ, στο εφετινό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες –λίγο ή πολύ– είναι ισοδύναμες και ο βαθμός του ανταγωνισμού είναι εξαιρετικά υψηλός! Κατά συνέπεια όλοι σχεδόν οι αγώνες είναι ντέρμπι και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το νικητή. Αυτό που ο Μιραλάς δεν είχε εδώ στη Γαλλία, ήταν η σταθερότητα και η διάρκεια στην απόδοσή του. Γι' αυτό και δεν είχε συγκεκριμένο ρόλο στη Σεντ Ετιέν και δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να προσφέρει. Όταν αποκτήθηκε, όλοι πίστευαν ότι ήρθε ο μεσσίας κι όταν άρχισαν οι δυσκολίες, παρότι το παιδί είχε ικανότητες, άρχισε η αμφισβήτησή του... Σε γενικές γραμμές είναι ένας πολύ προικισμένος ποδοσφαιριστής που αν περιβληθεί με εμπιστοσύνη μπορεί να βγάλει μάτια! Υποθέτω ότι αυτό του συνέβη στην Ελλάδα και γι' αυτό ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ρομεγιέ δεν κατεβαίνει ούτε ευρώ από το buy out (2,5 εκατ. ευρώ) που είχε βάλει στην οψιόν αγοράς του Ολυμπιακού», σχολίασε ο έγκριτος Γάλλος ρεπόρτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...