ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Δράκος» η Μπράγκα!


Εγραψε ιστορία η Μπράγκα, που επιβίωσε από τον πορτογάλικο εμφύλιο με 1-0 επί της Μπενφίκα και θα παίξει με την Πόρτο (ήττα 3-2 από Βιγιαρεάλ) στον τελικό του Europa League!

Αν και η Μπενφίκα ήταν το φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Europa League, η Μπράγκα κέρδισε 1-0 τους Αετούς και αφού επιβίωσε από τον πρώτο πορτογαλικό εμφύλιο θα παίξει και σε δεύτερο, κόντρα στην Πόρτο την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Δουβλίνο στο «Dublin Arena».
Η ομάδα του Πατσιέντσα κέρδισε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς στην έδρας της φέτος και το γκολ του Κουστόδιο (19') ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση μετά το 2-1 του «Ντα Λουζ». Πριν την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων καθώς 30' πριν τη σέντρα, συγκρούστηκαν κοντά στο γήπεδο, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

Ιστορική πρόκριση

Μετά το δεκάλεπτο, η Μπράγκα έκανε την πρώτη φάση στο «Μουνισιπάλ». Στο 11' ο Μιγκέλ Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Λίμα έκανε προβολή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Ρομπέρτο. Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν το γκολ μετά το σε βάρος τους 2-1 του πρώτου ματς και με κυκλοφορία και πίεση ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι, ενώ ευτύχησαν να σκοράρουν μόλις στο 19'. Σε εκείνο το σημείο ο Ούγκο Βιάνα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουστόδιο με ωραία κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0.

Στο 30' η ομάδα του Ντομίνγκος Πατσιέντσα έφτασε κοντά στο 2-0, όμως μετά το σουτ του Σίλβιο, μετά από στρώσιμο του Βιάνα, η μπάλα πέρασε άουτ. Το τελευταίο τέταρτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Αϊμάρ, λόγω τιμωρίας. Στο 32' μετά από κεφαλιά Καρντόσο και σύγχυση, Σαβιόλα και Χάβι Γκαρσία δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και δέκα λεπτά μετά άγγιξαν αλλά δεν πέτυχαν το γκολ. Στο 42' Καρντόσο γύρισε την μπάλα στον Σαβιόλα, η μπάλα κετέληξε στο δεξί δοκάρι του Αρτουρ και στη συνέχεια της φάσης ο Κοεντράο, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση, έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά! Το 1-0 έμεινε στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα μπήκε σαφώς επιθετική διάθεση, αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Αρτουρ. Στο 60' ήρθε η πρώτη καλή φάση, με τον Χάρα (που μπήκε αλλαγή) να κάνει ωραίο μακρινό σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την περιοχή. Στο 71' ο Κοεντράο μετά από πάσα του Καρντόσο βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρτουρ, ο οποίος τον πρόλαβε, ενώ στο 79' απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γκαϊτάν. Στο 80' ο Σαβιόλα, που ήταν ο μοιραίος, δεν μπόρεσε σε κενό τέρμα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια η Μπράγκα έχασε δύο ευκαιρίες.

Τιμητική νίκη, ρεκόρ ο Φαλκάο

Το 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε σχεδόν καμία ελπίδα στην Βιγιαρεάλ, οι Ισπανοί πάντως προσπάθησαν από την αρχή να πετύχουν το γρήγορο γκολ με το οποίο θα «φώναζαν» πως δεν θα παρατούσαν τόσο εύκολα την μάχη. Ο Έλτον είπε όχι σε δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο 5λεπτο, δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο και στο 17', στο κοντινό πλασέ του Κάνι έπειτα από την πάσα του Ρόσι.

Η Βιγιαρεάλ δεν κατέβασε ταχύτητα, απείλησε με τον Ιταλό λίγο αργότερα όμως η μεγαλύτερη φάση έγινε στο 32' όταν και ο αριστεροπόδαρος φορ από θέση βολής έκανε κακό πλασέ. Το 2-0 που θα άλλαζε αρκετά δεδομένα δεν έγινε, η Πόρτο άρχισε να ξυπνάει και στο 40', σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην αντίπαλη εστία, ισοφάρισε με σουτ του Χουλκ που κόντραρε στον Μουσάτσιο και ξεγέλασε τον Λόπες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Πορτογάλοι κλείδωσαν οριστικά την πρόκριση με κοντινό σουτ του Φαλκάο ο οποίος πέτυχε το 16ο του τέρμα στη διοργάνωση και έσπασε το ρεκόρ του Γιούργκεν Κλίνσμαν! Το παιχνίδι στην συνέχεια άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την Βιγιαρεάλ να ψάχνει την νίκη για να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση. Και το κατάφερε στο τελευταίο τέταρτο, όταν ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Καπντεβίλα στο 75' και πήρε προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόσι σε ανατροπή του Ρούμπεν από τον Οταμέντι. Το 3-2 έδωσε την τιμητική νίκη στην Βιγιαρεάλ, όμως η Πόρτο είναι αυτή που σφράγισε την πρόκριση στον τελικό, μαθαίνοντας την ίδια ώρα πως αντίπαλος της θα είναι η Μπράγκα και όχι η Μπενφίκα...

Βιγιαρεάλ-Πόρτο 3-2 (συνολικό σκορ 4-7)
(17' Κάνι, 75' Καπντεβίλα, 80' πεν. Ρόσι - 40' Χουλκ, 48' Φαλκάο)

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μουσάτσιο, Ματίγια (57' Μουμπάρακ), Καπντεβίλα, Μπρούνο, Κάνι, Καθόρλα (57' Μαρτσένα), Ρόσι, Νιλμάρ (67' Σένα), Μάρκο Ρουμπέν

Πόρτο (Αντρέ Βίλας Μπόας): Έλτον, Άλβαρο Περέιρα, Ρολάντο, Οταμέντι, Σαπουνάρου, Μουτίνιο (52' Σόουζα), Φερνάντο (61' Ρούμπεν Μίκαελ), Γκουαρίν, Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (32' Τζ. Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Φαλκάο

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...