Μία ημέρα μετά τον υποβιβασμό της Άιντραχτ στη Zweitesliga, o Γιώργος Τζαβέλλας αναλύει στο gazzetta.gr τους λόγους της αποτυχίας, δηλώνει πιστός στην ομάδα του και... κλείνει τα σενάρια επιστροφής στην Ελλάδα!

Λόγω τραυματισμού και καρτών, ο 23χρονος διεθνής αριστερός μπακ δεν αγωνίστηκε στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ομάδας και δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική ήττα με 3-1 από την πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Τζαβέλλα και σας παρουσιάζει τις απόψεις του γύρω από το κάζο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος αλλά και την επόμενη μέρα τόσο της ομάδας όσο και του ιδίου...

- Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και από κει που η Άιντραχτ στόχευε ακόμη και στην έξοδο στο Europa League, βρέθηκε να παίρνει την άγουσα για τη Β' Εθνική Κατηγορία της Γερμανίας;

«Δυστυχώς μετά από έναν αρκετά επιτυχημένο πρώτο γύρο, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος χαλαρώσαμε όλοι και σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς βασικών παικτών, δυσκολευτήκαμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και μας πήρε η κάτω βόλτα!»

- Οι τραυματισμοί έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο;

«Ναι, γιατί δεν είχαμε και τόσο βαθύ ρόστερ για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν...»

- Αν δεν κάνουμε λάθος, αντιμετωπίσατε και μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα;

«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι υποβιβαστήκαμε γι' αυτό το λόγο... Απλά χάσαμε την ηρεμία μας σαν ομάδα, πάψαμε να είμαστε συμπαγείς και αρχίσαμε να δεχόμαστε εύκολα γκολ! Η ψυχολογία μας έπεσε στο ναδίρ και όταν είσαι τόσο χάλια ψυχολογικά, η υπόθεση-σκοράρισμα ξαφνικά μεταμορφώνεται σε “βουνό”!»

- Πως είναι το κλίμα στην ομάδα, μία ημέρα μετά τον υποβιβασμό σας στη δεύτερη κατηγορία;

«Πολύ άσχημο και αυτό οφείλεται στο ότι κανένας δεν περίμενε ότι η σεζόν θα είχε αυτή την κατάληξη. Η ατμόσφαιρα θα ήταν διαφορετική αν ο υποβιβασμός ερχόταν σαν ένα πιο φυσιολογικό επακόλουθο! Όλοι ψάχνουν να βρουν πώς πέσαμε... Κανείς δεν το έχει καταλάβει ακόμη και ξέρετε αυτό είναι πιο δυσκολοχώνευτο συναίσθημα...»

- Παρότι ο υποβιβασμός της ομάδας συνιστά παταγώδη αποτυχία, να υποθέσουμε ότι λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας που διέπει τις γερμανικές ομάδες, δεν έχει έρθει και η συντέλεια του κόσμου...

«Αυτό είναι αλήθεια... Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας κοιτούν την επόμενη μέρα και δεν ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα...»

- Εσύ προσωπικά πώς είσαι;

«Διπλά σκασμένος, γιατί στα τελευταία πέντε παιχνίδια λόγω τραυματισμού και καρτών δεν μπόρεσα να βοηθήσω να πάρουμε μία νίκη... Δεν θα μπορούσα να είμαι διαφορετικά με την έννοια ότι αυτοκτονήσαμε... Με 26 βαθμούς στο τέλος του 1ου γύρου, χρειαζόμαστε λιγότερους από τους μισούς για να σωθούμε και παρ' όλα αυτά, πέσαμε κατηγορία... Είναι έγκλημα...»

- Η αλλαγή προπονητή και η αντικατάσταση του Σκίμπε από τον Ντάουμ, εκτιμάς ότι στοίχισε;

«Σίγουρα, όταν αλλάζει ο προπονητής πάντα απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μάθει τους παίκτες και οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν την φιλοσοφία του και στην αρχή, λίγο... μπερδευτήκαμε νομίζω! Ίσως κι αυτός ήταν ένας παράγοντας».

- Τώρα τι μέλλει γενέσθαι;

«Απλά, ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά και η ομάδα πρέπει να στηθεί έτσι ώστε να διεκδικήσει άμεσα την επάνοδό της στην Μπουντεσλίγκα!»

- Σε προσωπικό επίπεδο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ζητήσεις μετεγγραφή; Είσαι διεθνής, βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου, δεν θεωρείς πισωγύρισμα το να αγωνιστείς στη δεύτερη κατηγορία;

«Δεν το βλέπω έτσι... Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2013 και από κει και πέρα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο σε συνεργασία με τη διοίκηση της Άιντραχτ. Σε τελική ανάλυση, είμαι της άποψης ότι όλοι έτσι πρέπει να το δούμε... Είμαστε αυτοί που “ρίξαμε” την ομάδα, εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα την ξανανεβάσουμε! Δεν μπορεί τώρα να αρχίσει ο καθένας να σκέφτεται πως θα φύγει και θα πάρει μετεγγραφή».

Πηγή gazzetta.gr