ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Eίναι να τον… κλαις!


Στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε τα τέσσερα. Στο δεύτερο δεν γλίτωσε τα δύο, κι έτσι ο τραγικός Παναθηναϊκός έχασε ξανά από τον Ολυμπιακό Βόλου (2-1). Οφσάιντ το νικητήριο γκολ, κίνδυνος να χάσει την Ευρώπη το «τριφύλλι»!

4-1-4-1 και αλχημείες

Η Παιανία θύμιζε… νοσοκομείο από τις πολλές απουσίες και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλχημείες τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο. Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος έμειναν στην Αθήνα με προβλήματα, με τον Πορτογάλο να παρατάσσει τους:

Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Καντέ, δεξιά τον Βύντρα και τους Σαριέγκι-Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο σε ρόλο μοναδικού κόφτη, έχοντας μπροστά και δεξιά τον Νίνη, αριστερά τον Λέτο και στον άξονα Γκαρσία και Κλέιτον. Εκτός από τον Λέτο και τον Σιμάο, οι υπόλοιποι μέσοι άλλαζαν θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς έπειτα από εντολή του 64χρονου τεχνικού.

Ο Λέτο τιμώρησε την… μπαλάρα!

Αν υπήρχε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο που ήξερε τι ήθελε, είχε πλάνο στο παιχνίδι της και έπαιζε ποδόσφαιρο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι Θεσσαλοί με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είχε… αεροδιάδρομο στη μεσαία γραμμή (μόνο ο Σιμάο μάρκαρε, οι υπόλοιποι… κοιτούσαν). Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν ούτε να κρατήσουν την μπάλα με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και ο Βόλος έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ξεδιπλωνόταν ωραία στις αντεπιθέσεις, απειλούσε την εστία του Τζόρβα όποτε ήθελε, είχε δύο δοκάρια (22’ Μαρτίν, 29’ Μπρέσκα) αλλά γκολ… τίποτα!

Όλα αυτά, μέχρι το 33’ όταν μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Αυτό το… κλισέ που ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Μπρέσκα κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή λες και ήταν στον… κήπο του σπιτιού του, ο Λέτο του έκλεψε την μπάλα και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς για το 1-0! Ο Αργεντινός «τιμώρησε» την αφλογιστία των γηπεδούχων και έβαλε το «τριφύλλι» σε ρόλο οδηγού! Κυριολεκτικά από το πουθενά!

Τελικά ήταν θέμα χρόνου!

Η μπάλα μπορεί να τιμωρεί, αλλά αρκετές φορές αποδίδει και δικαιοσύνη. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος, συνέχισε να πιέζει και με το… καλησπέρα της επανάληψης (52’) έφερε το ματς στα ίσια με τον Ηλία Σολάκη. Οι παίκτες του Κατσαβάκη δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και στο 63’ έφεραν τούμπα το ματς με τον Μάρτιν, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, ο Φερέιρα έριξε στη μάχη Γκοβού και Πετρόπουλο, αλλά ψυχή δεν υπήρχε. Το «τριφύλλι» συνέχισε να είναι για λύπηση και δεν έκανε ούτε μισή φάση για να ισοφαρίσει και να σώσει ό,τι… σώνεται.

MAN OF THE MATCH: Σαν το παλιό καλό κρασί ο Ηλίας Σολάκης. Στα 36 οδεύοντας προς τα 37, ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου έχει ξανανιώσει! Καταπληκτικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε σε ησυχία τα στόπερ των «πρασίνων». Με εξαιρετική κίνηση και καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια για τους Θεσσαλούς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: «Μηχανάκι» κανονικό, από τις καλύτερες μεταγραφές του Βόλου φέτος. Αθόρυβος αλλά απίστευτα χρήσιμος, ο Αλβάρεζ ήταν ο απόλυτος άρχοντας στον χώρο του κέντρου. Έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες, καλός και στο δημιουργικό κομμάτι.

Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Εξαφάνισε τον Σισέ που ήταν ακίνδυνος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Χωρίς Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και με τον Σιμάο να τρέχει για… άλλους τρεις, υπήρχε εικόνα διάλυσης στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Οι λανθασμένες πάσες έφτασαν το… άπειρο, τα κοψίματα του Μοζαμβικανού δεν έκαναν ούτε για «ζήτω» και μοιραία όλη η πίεση μεταφέρθηκε στην αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» που πελαγοδρομούσε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Παναθηναϊκού και στα δύο γκολ του Βόλου. Στο πρώτο ο Σαριέγκι χάνει τον Σολάκη, ενώ στο δεύτερο ο Μάρτιν αν και ακάλυπτος δεν δικαιολογείται να βρίσκεται ολομόναχος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για ένα τράβηγμα του Αλβάρεζ μέσα στην περιοχή πάνω στον Βύντρα στο 50’, όπου ο Κουκουλάκης δίνει επιθετικό φάουλ ενώ ο δεύτερος βοηθός Γκάγκας θα έπρεπε να μη μετρήσει το γκολ του Μαρτίν που ήταν ξεκάθαρα ακάλυπτος στη φάση του 2-1.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η καλύτερη ομάδα απόψε στο Πανθεσσαλικό νίκησε. Αυτός που το ήθελε περισσότερο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου που κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι για λύπηση. Δεν μπορούν τα παλικάρια και οι «πράσινοι» μπαίνουν σε περιπέτειες, έχοντας μόλις έναν βαθμό στο τέλος του πρώτου γύρου! Αν συνεχίσουν έτσι μέχρι και εκτός Ευρώπης προλαβαίνουν να μείνουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρες, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (90'+1' Ψυχογιός), Μόνχε (81' Ντολεζάι), Μαρτίν, Σολάκης (75' Ακόστα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Νίνης (70' Γκοβού), Λουίς Γκαρσία (70' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΑΕΚ 8

2.ΠΑΟΚ 6

3.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/5)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...