Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και το δίκαιον της κατάκτησης του Κυπέλλου παραδέχθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του.

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό καθώς άξιζε να κερδίσει σήμερα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους ως το τέλος. Είμαι περήφανους για εκείνους. Κατανοώ πως ήταν δύσκολο μετά από αυτό που πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάποιοι από αυτούς αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα αλλά έστω κι έτσι προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Μέχρι τέλους ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασίστηκε ο νικητής. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό», τόνισε αρχικά ο Ζοτς, ο οποίος δεν παρέλειψε να τα… χώσει στους διοργανωτές:

«Δεν μου άρεσε που σε ένα τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ήρθε ένας διαιτητής έπειτα από ένα κάρφωμα παίκτη του Ολυμπιακού που στράβωσε τη μπασκέτα και είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Θα πρέπει να ντρέπονται οι διοργανωτές γι΄ αυτό».

Και συνέχισε με επίθεση στους διοργανωτές: «Επιβάλλεται σεβασμός και για τις δύο ομάδες. Στο ημίχρονο στα αποδυτήρια δεν είχαμε φως. Στον Ολυμπιακό άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Αυτό που λέω είναι για τους διοργανωτές».

Όσο για τη δομή του θεσμού και το αν πρέπει να επιλέγεται από την αρχή της σεζόν το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού, σημείωσε: «Δεν είναι μια φυσιολογική διοργάνωση αυτή. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι φυσιολογικό θα πρέπει εξ’ αρχής να ορίζουμε το γήπεδο. Ανεξάρτητα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Όποιος θέλει συμμετέχει και όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθούμε κάποιο επεισόδιο. Σήμερα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, όπως είπε και ο κόουτς Ίβκοβιτς. Οι Έλληνες αγαπούν το μπάσκετ. Ποια η διαφορά αν στο γήπεδο είναι χίλια άτομα ή δέκα χιλιάδες;».

Πηγή gazetta.gr