ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΕΚάρα με τριάρα!


Ο ΠΑΟΚ… ζαλίστηκε ξανά στην Αθήνα και η ΑΕΚ σε άδειες εξέδρες έκανε πλάκα κερδίζοντας με 3-0! Πάλι στην κορυφή μόνη της η Ένωση!

Ο ΚΟΡΙΟΣ Καλώς τα τα παιδιά... ήταν το ματς. Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνο στα λόγια νίκης, που έκανε μετά το εύκολο διπλό στο Βόλο. Η ΑΕΚ όχι μόνο νίκησε, αλλά έπαιξε και καλή μπάλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε τελικά θέση βασικού στον Σκόκο και προτίμησε τον Μπαχά αντί του Μπλάνκο για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Μάκης Χάβος από την άλλη πλευρά έδειξε αμυντικές διαθέσεις φορτώνοντας το κέντρο και έχοντας τριάδα πίσω τους Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ. Πριν καλά-καλά πάρουν θέσεις, πάντως, οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά του σουτ του Σκόκο εντός περιοχής κατέληξε στο κάθετο δοκάρι!

Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, δεν πτοήθηκαν από αυτό και στη συνέχεια κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ πίεζε και έκλεβε μπάλες με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή της μπάλας και να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή της Ένωσης, κρατώντας έτσι τους Κιτρινόμαυρους μακριά από τον Χαλκιά. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά, αλλά τελικά βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 21', χάρη σε μια στημένη φάση και τον Δέλλα. Ο Κολοσσός με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος το λάθος των Τσιρίλο και Χαλκιά, άνοιξε το σκορ και από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απολύτως το ματς.

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της η ομάδα του Χιμένεθ ανέβασε την απόδοσή της και έβγαινε συνεχώς μπροστά, είτε από τον άξονα είτε από τα δεξιά με τον Γεωργέα, που ήταν εκπληκτικός αμυντικά και επιθετικά. Το πρέσινγκ από ψηλά ανάγκαζε τους Θεσσαλονικείς σε συνεχή λάθη, ο Δέλλας παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με τεχνική εκτέλεση φάουλ (!) και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που να σε προϊδεάζει για ένα δεύτερο γκολ της Ένωσης. Γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, καθώς ο Σκόκο ήταν φανερά εκτός ρυθμού και δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει δυνατά στην επανάληψη αλλά η ΑΕΚ το έκανε τελικά, με τον Σκόκο να δημιουργεί ακόμη ένα γκολ με εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Ντιοπ! Το 2-0 έδινε σαφέστατο προβάδισμα στην Ένωση για τη νίκη, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον τραυματία Καφέ με τον Γκερέιρο, ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Φωτάκη για να μειώσει και ο Χάβος άρχισε τις αλλαγές, με τους Λίνο και Αρίας να αντικαθιστούν τους Σνάουτσνερ και Τσουκαλά, ώστε να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-2-2.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά, αλλά η ΑΕΚ ήλεγχε πλήρως την κατάσταση. Ο Χιμένεθ έβγαλε τον Σκόκο –που δεν ήταν 100% έτοιμος όπως φάνηκε αν και έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ– για να βάλει τον Λαγό και αμέσως μετά το ματς τελείωσε, με τον Δέλλα να γυρίζει από αριστερά με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο και τον Ντιοπ από κοντά να εκτελεί τον Χαλκιά για το 3-0!

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Σενεγαλέζου κόντρα στον ΠΑΟΚ φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ άλλα τρία έχει βάλει και ο Δέλλας σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

Ο Χάβος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ελ Ζαρ αντί του Φωτάκη, αλλά το ματς είχε εδιαφέρον πλέον μόνο για το αν η ΑΕΚ θα βάλει κι άλλο γκολ, με τους Λαγό και Μίτσελ να φτάνουν κοντά στο 4-0 στο 80', αλλά τον Χαλκιά αρχικά και τον Κοντρέρας στη συνέχεια να διατηρούν το 3-0. Ο Χιμένεθ ξεκούρασε και τον Ντιοπ στο τελευταίο δεκάλεπτο βάζοντας στη θέση του τον Ματέος και η ΑΕΚ χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, έφτασε στη νίκη που την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ!

Man of the match: Τον τίτλο μπορούν να μοιραστούν οι Δέλλας και Ντιοπ. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ, απείλησε με τρομερό φάουλ, έφτιαξε το 3-0 και ήταν άψογος και στην άμυνα. Ο δεύτερος, από την πλευρά του, καθάριζε στο κέντρο και πέτυχε δύο γκολ!

Αδύναμος κρίκος: Γενικά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ειδικά αμυντικά ήταν... ό,τι να 'ναι σε κάθε στημένη φάση. Όπως και στα προηγούμενα ματς κόντρα στην ΑΕΚ φέτος.

Στο ύψος του: Αφού Δέλλας και Ντιοπ πάνε... πακέτο στην κατηγορία του MVP, στο ύψος του μπορεί να μπει ο Γεωργέας, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλός, ή ακόμη και ο Σάχα αφού στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει, με τον Φωτάκη κατάφατσα, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Η γκάφα: Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν... τρομερή η συνεννόηση Τσιρίλο-Χαλκιά, ενώ ως γκάφα μπορεί να λογιστεί και η χαμένη ευκαιρία του Φωτάκη.

Το στραγάλι: Καλό παιχίδι από τον διαιτητή Μάνταλο και τους βοηθούς του. Δεν υπήρξε, άλλωστε, κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδο στο Champions League και το έκανε σαφές ξανά. Μπορεί το ματς να ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η Ένωση δεν πτοήθηκε καθόλου και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0, πάτησε κορυφή και μετέφερε όλο το άγχος στους Θεσσαλονικείς για τον αγώνα της Τούμπας. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν μόνο κέρδη καθώς τονώνουν συνεχώς την αυτοπεποίθησή τους, λειτουργούν άψογα ανασταλτικά, εκμεταλλεύονται συνεχώς τις στημένες φάσεις και... συνεχίζουν απτόητοι! Όσο για τον ΠΑΟΚ, αν θέλει να ελπίζει σε «σεντόνι» θα πρέπει να εμφανιστεί αρκετά βελτιωμένος στην Τούμπα και με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, γιατί δεν είδαμε κάτι τέτοιο στο ΟΑΚΑ...

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...