ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι ευχαριστημένοι!

Όλοι ευχαριστημένοι! (video)
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +10. Ο Πανιώνιος «τσίμπησε» πολύτιμο βαθμό παραμονής! Το 1-1 έκανε τους πάντες να χαμογελάνε, εκτός από τον Άλμπερτ Ριέρα, που αποβλήθηκε! Το 12 στα 12 δεν έγινε, ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο την πρώτη του ισοπαλία (1-1) στο Πρωτάθλημα, ωστόσο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν… χάλασε κανέναν από τους δυο! Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το +10 από τον Παναθηναϊκό, οι Νεοσμυρνιώτες ξέφυγαν οριακά από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα η ψυχολογία θα τους βοηθήσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στα μελανά σημεία του αγώνα, ο Ριέρα μιμήθηκε τον αδελφό του, χτύπησε αντίπαλο και είδε την κόκκινη κάρτα. Πρόβλημα στον δικέφαλο ο Μπράβο που αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας.

Eπιστροφή Ντοντού έπειτα από 2.5 μήνες!

Χωρίς τους Μέλμπεργκ – Τοροσίδη παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να καλύπτει τα κενά τους με Μανιάτη – Μοντέστο. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο, ο Μπράβο δεν… πήρε ανάσες και βρέθηκε στα αριστερά. Στο κέντρο άμυνας έπαιξαν οι Παπαδόπουλος, Μοντέστο.
Ο Ντουντού έπειτα από δυόμισι μήνες ξεκίνησε ως βασικός και πήρε τη θέση του ως αμυντικό χαφ, δίπλα του ο Ιμπαγάσα, ενώ πιο μπροστά και σε ελεύθερο ρόλο Φουστέρ. Αριστερά έπαιξε ο Ριέρα, δεξιά ο Μιραλάς, και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Στην εξέλιξη του ματς, ο Αλγερινός άλλαζε θέση με τον Βέλγο, μιας και ο τελευταίος έδειχνε πιο επικίνδυνος.
Πολλές οι απουσίες και για τον Πανιώνιο, με τον Τάκη Λεμονή να παρατάσσει την ομάδα του, με Μάχο κάτω από δοκάρια, Κοντοέ, Σιόβα, Λάτκα, Γιόνσον στην άμυνα. Τρία αμυντικά χαφ, Κουμορτζί, Σάμαρης και Τσόσαλιτς, ο Γουνδουλάκης στα δεξιά, Κρκβέλια αριστερά και Μπάλαμπαν μοναδικός προωθημένος.

Μιραλάς vs Tσότσαλιτς!
Η νίκη του Αστέρα δεν άφηνε πολλά περιθώρια για απώλειες στον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός ήθελε να «σφραγίσει» τον τίτλο στη Νέα Σμύρνη, αλλά η μπάλα του α’ 45λεπτου μόνο… απογοήτευση προκαλούσε. Ο Λεμονής έδεσε την μεσαία γραμμή με τρία αμυντικά χαφ, ο Βαλβέρδε άλλαζε συνέχεια θέσεις τους επιθετικούς και στο ματς κυριάρχησαν τα λάθη, οι επιπόλαιες ενέργειες και… το γκολ του Μιραλάς. Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός, ήταν ό,τι καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» και με το άψογο τελείωμα στο 43’ ύστερα από ασίστ του Ριέρα έκανε τη διαφορά. Άλλωστε, ήταν αυτός που απειλούσε μόνο τον Πανιώνιο και έδινε κίνηση και ώθηση στην ομάδα του. Ντουντού – Ιμπαγάσα δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ήταν «εγκλωβισμένοι» σε αρκετές περιπτώσεις, ο Τζιμπούρ δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, ενώ ο Ριέρα είχε ορισμένα καλά διαστήματα!

Στον αντίποδα, οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την κοιλιά του Ολυμπιακού στο τέταρτο 20’-35’, είχαν δυο καλές προσπάθειες με Σιόβα (21’), Κρκβέλια (24’), όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν περισσότερο. Ο Τσότσαλιτς επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε πολλές μάχες από τις οποίες βγήκε κερδισμένος.

Δεν άντεξε ο Μπράβο
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σίγουρα θα μετάνιωσε για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Μπράβο. Ο Ισπανός μπορεί να τον δικαίωσε όσο αγωνίστηκε, αφού ήταν αρκετά δυνατός, ωστόσο στο 34’ υπέστη τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας. Η κατάσταση του τραυματισμού του θα γίνει γνωστή έπειτα από τις αυριανές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.
Λυτρωτής… κατά λάθος!

Ο Λεμονής βλέποντας τον Πανιώνιο να μην μπορεί να απειλήσει, έβγαλε από το ματς τον Κουμορτζί, πέρασε τον Σβέρκος ώστε η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Ωστόσο, η απουσία του Γκανέζου, βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τον έλεγχο του κέντρου, ο Ιμπαγάσα βρήκε χώρους και η ομάδα του έγινε πιο κινητική. Μάλιστα, στο 58’ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη, το δυνατό όμως φάουλ του Ριέρα, αλλά και η προβολή του Τζιμπούρ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μάχο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατά τα ηνία, όχι όμως και την… τύχη με το μέρος του. Ο Βαλβέρδε στο 67’… θυμήθηκε Καβάλα και Λάρισα, έβγαλε επιθετικό (Τζιμπούρ), έβαλε αμυντικό χαφ για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ωστόσο… λογάριαζε χωρίς τον Σβέρκος. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος γύρισμα, ο Μοντέστο έδιωξε άτσαλα, η μπάλα βρήκε τα μούτρα του Τσέχου και ο εκτός θέσης Πάρντο είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Μιμήθηκε τον αδερφό του…
Στο ΟΑΚΑ ο Σίτο Ριέρα χτύπησε εκτός φάσεις τον Καφέ και τιμωρήθηκε, ο Άλμπερτ Ριέρα μια εβδομάδα αργότερα θέλησε να τον μιμηθεί και ένα χτύπημα στον Κοντοέ ήταν η αιτία για απευθείας κόκκινη στο 73’. Για να βγει εκτός εαυτού ο Ισπανός, ρόλο έπαιξε η κεφαλιά του Ντουντού που έβγαλε στην γραμμή ο Κοντοές, αλλά και το… τσίγκλισμα του τελευταίου.
Ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες, ο Λεμονής έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με δυο επιθετικούς (Μπάλαμπαν – Σβέρκος) και ο Βαλβέρδε αρκέστηκε να σώσει την παρτίδα βάζοντας στο ματς τον Ρόμενταλ και όχι τον Πάντελιτς που ετοίμαζε για αρκετά λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν στα μετόπισθεν, αλλά δεν κατάφεραν και να απειλήσουν τον Πανιώνιο, με την ισοπαλία να αφήνει… ικανοποιημένους και τους δυο!

Man of the match: Ο Σβέρκος παίρνει τον τίτλο του MVP έστω και αν το γκολ που πέτυχε προήλθε από τύχη! Ο Τσέχος πιστώνεται τον βαθμό του Πανιωνίου, και χάρη στο τέρμα του οι Νεοσμυρνιώτες μπόρεσαν να ξεφύγουν –οριακά – από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ισπανός… μιμήθηκε τον αδελφό του, Σίτο, χτύπησε τον Κοντοέ και ο Ολυμπιακός από το 73’ έμεινε με παίκτη λιγότερο χάνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να απειλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν σε καλή μέρα τον Ιμπαγάσα, ο Τζιμπούρ δεν απείλησε, ενώ και ο Βαλβέρδε έκανε λάθος με την αντικατάσταση επιθετικού με αμυντικό χάφ
Στο ύψος του: Ο Κέβιν Μιραλάς για ακόμα ένα ματς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, βρίσκοντας ξανά δίχτυα. Ο Βέλγος ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Πειραιώτες, μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Πανιώνιο, ενώ με το τέρμα του έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα.

Η γκάφα: Το γκολ του Πανιωνίου. Παπαδόπουλος και Μοντέστο δεν μπόρεσαν να διώξουν μια εύκολη φάση, ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Σβέρκος και ο Πάρντο που βρισκόταν εκτός εστίας δέχθηκε ένα… φτηνό τέρμα.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα ο Παμπορίδης, άλλωστε στο ματς δεν… έπεσαν κορμιά και δεν είχε δύσκολες φάσεις. Στην κεφαλιά του Ντουντού είχε τη σωστή τοποθέτηση του βοηθού του, ενώ στο χτύπημα του Ριέρα αντέδρασε σωστά και απέβαλλε τον Ισπανό. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για το τέρμα του Σβέρκος, αφού τονίζει πως η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ του Τσέχου.

Το ταμείο του Gazzetta: Ευχαριστημένοι και οι δυο… Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει –τον βοήθησε και η ισοπαλία του Ατρομήτου- διατήρησε τη διαφορά στο +10, αν και αισθάνεται… αδικημένος για το γκολ που δέχθηκε, αλλά και για την ενέργεια του Ριέρα να χτυπήσει αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν την πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, δεν έκαναν το 12 στα 12, αλλά η διαφορά είναι τέτοια που δεν τον ανησυχεί. Ο Πανιώνιος «τσίμπησε» βαθμό από το… πουθενά, απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δείχνει πιο κοντά στην παραμονή από τους ανταγωνιστές του.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (82' Σάμαρης), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο (34' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Φουστέρ, Ιμπαγάσα (82' Ρόμενταλ), Τζιμπούρ (67' Ουρτάδο), Μιραλάς, Ριέρα.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...