ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Πολυεργαλείο» για το Τριφύλλι! *ΒΙΝΤΕΟ*

«Πολυεργαλείο» για το Τριφύλλι! (videos)
Ανοιχτός στην προοπτική του Παναθηναϊκού δηλώνει ο Ιβάν Ράκιτιτς και το gazzetta.gr παρουσιάζει λεπτομέρειες από την ζωή του Κροάτη που αποτελεί... αυθεντικό ελβετικό ποδοσφαιρικό «προϊόν»! Ο Ίβαν Ράκιτιτς βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, ενώ ο ίδιος με δηλώσεις του στο ελληνικό Τύπο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της έλευσης του στο Τριφύλλι αν οι «πράσινοι» πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει ο ίδιος. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί τον Κροάτη άσο που γεννήθηκε στο Μέλιν της Ελβετίας και αποτελεί ένα από τα «αστέρια» της Σάλκε.

Μετανάστης στην Ελβετία...

Ο γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 1988, Ιβάν Ράκιτιτς γεννήθηκε στο Μέλιν της Ελβετίας, αφού οι γονείς του έφυγαν από το Σικιρέφσκι της Κροατίας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τους ίδιους αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Λίγο μετά την μετανάστευση τους, ξέσπασε ο πόλεμος που παρέλυσε την Κροατία. Όπως έχει αποκαλύψει ο Ιβάν, όσο μικρό θυμάται τον εαυτό του, τον... συνόδευε πάντα μια ποδοσφαιρική μπάλα και ο ίδιος έπαιζε στις γειτονιές της πόλης, όπου έζησε.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ο πατέρας του Ιβάν αλλά και τα αδέρφια του ήταν ποδοσφαιριστές, χωρίς λαμπρή καριέρα πάντως, αυτό όμως δεν επηρέασε το... μήλο και έτσι αυτό έπεσε κάτω από την μηλιά!
Ο Ράκιτιτς ξεκίνησε στις τοπικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Μέλιν και στα 16 του έφτασε να αγωνίζεται στις Ακαδημίες της Βασιλείας και παράλληλα φρόντιζε να είναι όσο καλός μπορούσε στις σχολικές του υποχρεώσεις, έχοντας πάντως το απαιτούμενο κουράγιο και δύναμη από τους γονείς του να συνεχίσει να συνδυάζει μαθήματα και μπάλα.

Οι σκάουτερ έφεραν... μετακόμιση!

Λίγο καιρό αργότερα και ενώ ο Ιβάν αγωνιζόταν στις μικρότερες ομάδες της Βασιλείας, οι γονείς του μετά από συζητήσεις με τους ανθρώπους του ελβετικού συλλόγου και ενώ πληροφορήθηκαν ότι ο γιός τους παρακολουθείται από σκάουτερ, αποφασίζουν να μετακομίσουν στην ελβετική μεγαλούπολη για να είναι κοντά στον Ιβάν, όσο αυτός θα «χτίζει» την καριέρα του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμεναν πολλοί, καθώς στα 17 του, ο Ράκιτιτς κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την Βασιλεία κόντρα στην Σιρόκι, στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ήταν 29 Σεπτέμβρη του 2005.
Περίπου 7 μήνες μετά, ο νεαρός Ιβάν κάνει ντεμπούτο και στο ελβετικό πρωτάθλημα απέναντι στην Ξαμάξ, δείχνοντας λίγο από το ταλεντο του.

Τρελαίνει κόσμο και... φευγει!

Την επόμενη σεζόν οι Ελβετοί φίλαθλοι βλέπουν ένα μεγάλο ταλέντο με κροατικές ρίζες να αναδεικνύεται. Ο Ράκιτιτς παρουσιάζει όλα τα προσόντα του, αγωνίζεται κυρίως σαν χαφ που είναι άψογος επιθετικά αλλά πολλές φορές κάνει και την δουλειά του χαμάλη, επίσης πολύ καλά. Το φαρμακερό του πόδι από στημένες φάσεις τον κάνει γνωστό, ενώ η πάσα του είναι από τις καλύτερες που... κυκλοφορούν στο πρωτάθλημα της χώρας.
Είναι η αποκάλυψη της Βασιλείας και στις δύο του σεζόν με την ομάδα του πετυχαίνει 11 γκολ σε 34 εμφανίσεις. Κατακτάει τον τίτλο του «καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Ελβετίας» αλλά και το βραβείο του «καλύτερου γκολ» μετά από ένα φανταστικό τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Σεντ Γκάλεν.

Μετά από 2 πολύ καλά χρόνια που αν και πιτσιρικάς ήταν η «σημαία» της Βασιλείας, ο Ιβάν παρακολουθείται από αρκετά βρετανικά και γερμανικά κλαμπ όπως η Τότεναμ, η Βέρντερ, η Έβερτον και η Σάλκε. Καταλήγει στους «μπλε» της Ρηνάνιας - Βεστφαλίας και προορίζεται για αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου, Λίνκολν, ο οποίος έχει μεταγραφεί στην Γαλατασαράι. Στην Σάλκε αγωνίζεται από το 2007 και είναι από τους «στυλοβάτες» της μεσαίας γραμμής των Γερμανών, ενώ έχει 88 συμμετοχές και 12 τέρματα στην Bundesliga.

«Χαμός» στις Εθνικές!

Το ζήτημα με την επιλογή της Εθνικής που ήθελε να αγωνιστεί ο Ράκιτιτς πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού όταν επέλεξε ο 22χρονος μέσος να αγωνιστεί με το εθνόσημο της Κροατίας, υπήρξαν ακόμη και... απειλές προς τους γονείς του, ενώ ο πατέρας του απειλήθηκε με αφαίρεση της ελβετικής ιθαγένειας! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράκιτιτς αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές της Ελβετίας αλλά η νοσταλγία της «χαμένης» πατρίδας τον έκανε να φορέσει την φανέλα των Κροατών.

Το τατού «Ντέγιαν» και ο κολλητός του, ο Όλιτς...

Ο Ιβάν τρέφει μεγάλη αγάπη για τον αδερφό του, Ντέγιαν, ο οποίος είναι επίσης ποδοσφαιριστής αλλά υπέφερε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στη μέση και σταμάτησε το ποδόσφαιρο για αρκετό καιρό. Για να του δώσει κουράγιο, ο άσος της Σάλκε «χτύπησε» τατου με το όνομα «Ντέγιαν» στο μπράτσο του.

Παράλληλα, ο Ράκιτιτς κάνει κολλητή παρέα με τον Ίβιτσα Όλιτς της Μπάγερν Μονάχου, αφού και οι δύο γνωρίζονται από την θητεία τους στην Εθνική Κροατίας αλλά και τα πολλά χρόνια που βρίσκονται στα γήπεδα της Bundesliga...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΡΑΚΙΤΙΤΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

http://www.youtube.com/watch?v=iWptUnyEa_I&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=XOHxioWmQYk&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=xltW1UHQiJs&feature=player_embedded

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...