ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Run PAO, run...

Run PAO, run...
Πολλοί αναζητούν τις αιτίες του... πρόωρου αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Το gazzetta.gr έχει την απάντηση, συγκρίνοντας την τωρινή ομάδα με αυτήν του 2008 που κατατρόπωσε Ίντερ και Βέρντερ. Το τρέξιμο...

Πριν από μόλις δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός κατατρόπωνε, τέτοια εποχή, ομάδες όπως η Ίντερ και η Βέρντερ και περνούσε πανάξια στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνοχή του, μάλιστα, όπως και το πάθος του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπερτονίζονταν κι από την πολύ καλή φυσική του κατάσταση. Τα μηχανάκια της ΟΥΕΦΑ κατέγραφαν τότε εξαιρετικές χιλιομετρικές επιδόσεις.

Οι Πράσινοι, μάλιστα, είχαν σπάσει τα κοντέρ στο ματς με τη Βέρντερ στο ΟΑΚΑ, όταν και κατέγραψαν την καλύτερη επίδοση στην α’ φάση της διοργάνωσης από τις υπόλοιπες 31 ομάδες.

Χωρίς αρκετό οξυγόνο…
Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα δεν είναι ίδια. Το αντίθετο θα λέγαμε. Και ο Παναθηναϊκός σίγουρα έχει δύσκολο έργο απόψε απέναντι σε μια ομάδα δεμένη και καλογυμνασμένη, όπως η Κοπεγχάγη.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν, όπως όλοι θυμόμαστε, μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν, κάτι που καθρεφτίζεται κι από τη διαφορά στα τρεξίματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο το σκορ ήταν 0-0 (μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Εντόι στο 28’) ο Παναθηναϊκός είχε διανύσει ένα χιλιόμετρο περισσότερο από τους αντιπάλους του. Στην συνέχεια οι δυνάμεις του εξατμίστηκαν, ενώ η ψυχολογία του καταρρακώθηκε.


Και η ποιότητα…

Τα γνωστά προβλήματα, λοιπόν, στη φυσική κατάσταση των νταμπλούχων καθρεφτίζονται κι από τις ενδεικτικές μετρήσεις της ΟΥΕΦΑ. Φυσικά στο ποδόσφαιρο τα ενεργειακά αποθέματα αποτελούν μόνο έναν από τους βασικούς δείκτες, αφού η τεχνική, η ομαδικότητα, η τακτική, η ψυχολογία κ.λπ. δημιουργούν ένα πολύπλοκο παζλ σχετικό με την απόδοση. Και βέβαια δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα των τρεξιμάτων, αλλά και η ποιότητά τους. Πώς τρέχει ο κάθε ποδοσφαιριστής, δηλαδή, όπως και μέχρι ποιο λεπτό του αγώνα αντέχει να διατηρεί σε υψηλές στροφές τα σπριντ του.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δεν είναι σίγουρα η αναμενόμενη -μέχρι τώρα τουλάχιστον- και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπως όλοι βλέπουμε. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε κανένα παιχνίδι δεν έχει τρέξει περισσότερο από τους αντιπάλους του. Αναλυτικά:

1η αγωνιστική

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 102 χλμ. – 98 χλμ. (σκορ 5-0)

2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Κοπεγχάγη 108 χλμ. – 112 χλμ. (0-2)

3η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ρούμπιν 111 χλμ. – 116 χλμ. (0-0)

4η αγωνιστική

Ρούμπιν – Παναθηναϊκός 121 χλμ. – 116 χλμ. (0-0)

5η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 110 χλμ. – 110 χλμ. (0-3)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (στα 5 ματς ομίλου): 543 (μ.ο. 108,6)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ (στα 5 ματς ομίλου): 578 (μ.ο. 115.6)

  • Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τη σεζόν 2008-2009 ο Παναθηναϊκός στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέρντερ, την 3η αγωνιστική, είχε διανύσει 122 χλμ., έναντι 117 χλμ. της γερμανικής ομάδας. Λίγες εβδομάδες μετά, στη μεγάλη νίκη επί της Ιντερ στο Μιλάνο, οι Πράσινοι έκαναν 6 χλμ. περισσότερα από την ομάδα του Μουρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...