ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του Καραγκούνη

Μπορεί το αποψινό παιχνίδι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης να είναι αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Γιώργο Καραγκούνη αποτελεί ματς σταθμό, εφόσον αγωνιστεί έστω και ένα λεπτό.


Διότι ο «Κάρα» μετά την Εθνική (όπου ήδη ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές), ετοιμάζεται να σβήσει και εδώ τα... κεράκια με τις 100 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα.Σε μια πορεία που άρχισε πριν από 11 χρόνια και που συνεχίζεται ακόμα (αν και για εφέτος τερματίζει στην Κοπεγχάγη) ο άσος του Παναθηναϊκού δείχνει το πόσο σημασία έχει η διάρκεια.

Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, έστω και αν δεν ήθελε επίσημα να κάνει δηλώσεις για αυτή την επέτειο και σεβόμαστε το αίτημά του.

Μπορεί να μην διεκδικεί απόψε πρόκριση η ομάδα του (από τις σπάνιες φορές που θα ζήσει ανάλογη εμπειρία ο άσος του "τριφυλιού"), αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το επερχόμενο ρεκόρ, το οποίο φυσικά αν δεν υπήρχε εκείνη η κίτρινη κάρτα στο Καζάν, θα είχε γίνει σε ένα κορυφαίο παιχνίδι, αυτό με τη Μπαρτσελόνα.

Από τη Γκόριτσα στην Κοπεγχάγη

Ο Γιώργος Καραγκούνης είχε μπει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό στη θέση του Αλιόσα Ασάνοβιτς στην εξαιρετική ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, στον αγώνα με την Γκόριτσα στη Σλοβενία για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1999-2000) και από τότε το κοντέρ άρχισε να γράφει ασταμάτητα.

Αν παίξει απόψε, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές εκ των οποίων οι 61 θα είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ (λόγω ηλικίας δεν πρόλαβε το κύπελλο Πρωταθλητριών) και οι άλλες 39 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από αυτές τις συμμετοχές η πλειονότητα (77) είναι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ έχει παίξει στα κύπελλα Ευρώπης και με την Ιντερ (7) για δύο σεζόν και με την Μπενφίκα (16) άλλες δύο.

Οι μεγάλες στιγμές

Αξέχαστες χρονιές σε αυτή τη δεκαετία είναι φυσικά η περίοδος 2001-02 με την διπλή πρόκριση από ομίλους μέχρι τους «8» και τον χιτσκοκικό αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα (με τον Ασάνοβιτς να χάνει στο 94’ για λίγα εκατοστά την ευκαιρία να μειώσει σε 3-2 στο «Κάμπ Νού» και να δώσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό), αλλά και η περίοδος με τον Τεν Κάτε και την πρόκριση ως πρώτος του ομίλου, με αντιπάλους τις Ιντερ, Ανόρθωση και Βέρντερ.

Μάλιστα ο «Κάρα» έχει σκοράρει και 8 φορές με τον Παναθηναϊκό, με αξέχαστο γκολ αυτό στο «θέατρο των ονείρων» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001-02) έστω και αν οι «Μπέμπηδες» με δύο γκολ στο φινάλε έφτασαν στο 3-1.

Ο μοναδικός παίκτης που έχει περισσότερες συμμετοχές είναι ο πρώην συμπαίκτης του σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα, ο Αντώνης Νικοπολίδης με 104. Το ότι είναι τερματοφύλακας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα του Γιώργου Καραγκούνη, στο οποίο αναμένεται να φτάσει απόψε στο «Πάρκεν».

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...