ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ακατόρθωτο για Αγκάμεζ, Μοντάνο

Όνειρο θα παραμείνει η συμμετοχή του Λίμπερμαν Αγκάμεζ στην Εθνική ομάδα
Το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις των Αγκάμεζ και Μοντάνο, όσον αφορά την Εθνική, είχαν έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Χωρίς λόγο όμως, μια και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ξεκαθάρισε πως για να μπορούν και οι δύο να παίξουν θα πρέπει να αγωνιστούν δύο χρόνια στην Ελλάδα χωρίς πενταπλούν, κάτι που λογικά δεν θα θέλουν.Καλά τα ταλέντα που έχουμε στην χώρα μας, αλλά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μιλώντας για την Εθνική ανδρών, πάντα υπήρξε το όνομα του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και για τις γυναίκες, αυτό της Μαντλίν Μοντάνο, αναφορικά με την συμμετοχή τους στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.
Ωστόσο παρότι και οι δύο είναι σε θέση να κάνουν και με το παραπάνω την διαφορά, η πιθανότητα του να αγωνιστούν με το εθνόσημο είναι απίθανη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κανονισμό της FIVB που είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως για να μπορέσουν να παίξουν με τις εθνικές, θα πρέπει για δύο χρόνια να βρίσκονται στην χώρα μας και μάλιστα σε ομάδα που δεν θα τους χρησιμοποιεί στην Ευρώπη (θα τους πληρώνει δηλαδή σχεδόν τσάμπα), προκειμένου να πάρουν την άδεια συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το 2013 ο Φιλίποφ

Αυτό ξεκαθάρισε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους και αφήνοντας εντελώς ακάλυπτες τις όποιες γκρίνιες υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα. Όσον αφορά την περίπτωση του Ντίμα Φιλίποφ, ανέφερε πως ο πασαδόρος του Ολυμπιακού έχει κανονικά δικαίωμα να αγωνιστεί το 2013, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου νε μειωθεί κατά ένα χρόνο αυτό το διάστημα. Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μιλώντας και για τις τρεις περιπτώσεις τόνισε: «Ο Φιλίποφ ενδιαφέρει την ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ και ήδη το ΔΣ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το αίτημα στην FIVB. Αλλά και να εγκριθεί τώρα, ο παίκτης θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί το 2013. Θα ζητήσουμε εξαίρεση και αν γίνει δεκτό το αίτημά μας θα είναι στα πλάνα των προπονητών εφόσον το κρίνουν σκόπιμο. Για τους άλλους δύο, επειδή δεν παίζουν στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια δυσκολία. Πρέπει να παίξουν στην Ελλάδα δύο χρόνια χωρίς πενταπλούν για να ξεκινήσει η διαδικασία. Κανείς όμως από τους δύο δεν θέλει να παίξει σε ομάδα χαμηλότερου επιπέδου της, γιατί δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Με την Μοντάνο έγινε συζήτηση με τον σύγυζό της, με τον Αγκάμεζ δεν έχουμε κάνει κάποια κουβέντα».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...