ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Το φαινόμενο... Λέο Μέσι! *ΒΙΝΤΕΟ*

Το φαινόμενο... Λέο Μέσι! (video)
Εδώ και τρία χρόνια παίζει διαστημική μπάλα. Με το γκολ στη Βαλένθια έφτασε τα 43 και σίγουρα, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αριθμούς του Λέο Μέσι.Σπάει όλα τα κοντέρ και είναι μόλις 23 ετών. Ο Λέο Μέσι αποτελεί ζωντανή ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και της Μπαρτσελόνα με τις επιδόσεις του, οι οποίες γίνονται όλο και καλύτερες. Τη σεζόν 2008-09 έβαλε 35 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και πέρυσι 47, αριθμός ο οποίος για πολλούς ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί. Ο ίδιος ξεπερνάει τον εαυτό του, καθώς φέτος τις 2 Μαρτίου έφτασε τα 27 γκολ στην Primera Division και τα 43 συνολικά. Το περσινό ρεκόρ δεν γίνεται να μην αποτελέσει παρελθόν.

Σε αυτό το διάστημα ο Μέσι έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ του Champions League και έχει κατακτήσει ισάριθμες τη Χρυσή Μπάλα. Επίσης ήταν πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα και πήρε το Χρυσό Παπούτσι. Φέτος είναι ήδη πρώτος στη λίστα της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ έχει νούμερα τα οποία είναι καλύτερα από οποιουδήποτε άλλου παίκτη κορυφαίου πρωταθλήματος ever. Συνολικά έχει παίξει σε 33 ματς και έχει σκοράρει 43 φορές, ενώ εκτός από τα γκολ, έχει δώσει στους συμπαίκτες του 23 ασίστ! Από τα 117 μέχρι στιγμής γκολ της Μπαρτσελόνα είναι υπέθυνος για τα 66, νούμερο τουλάχιστον εντυπωσιακό, ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη επιθετικογενείς παικταράδες. Έχουμε και λέμε...

Primera Division
Μπαρτσελόνα: 77 γκολ / 26 ματς
Μέσι: 27 γκολ, 17 ασίστ / 23 ματς

Champions League
Μπαρτσελόνα: 14 γκολ / 7 ματς
Μέσι: 6 γκολ, 3 ασίστ / 7 ματς

Copa del Rey
Μπαρτσελόνα: 21 γκολ / 8 ματς
Μέσι: 7 γκολ, 3 ασίστ / 6 ματς

Super Cup
Μπαρτσελόνα: 5 γκολ / 2 ματς
Μέσι: 3 γκολ / 2 ματς

Γκολ-νίκες

Και στα δύσκολα, Μέσι! Όσες φορές η Μπαρτσελόνα τον χρειάστηκε για να καθαρίσει, ο Αργεντινός, που εξελίσσεται σε ζωντανό θρύλο ήταν εκεί! Πριν από δύο αγωνιστικές, στον εντός έδρας αγώνα με την Μπιλμπάο, οι Βάσκοι ήταν πολύ σκληροί και απείλησαν να φύγουν από το «Καμπ Νόου» για δεύτερη φορά χωρίς να χάσουν, όμως ο Μέσι ήταν εκεί και με γκολ στο 78' εξουδετέρωσε τη βόμβα που πήγε να σκάσει! Έξι μέρες μετά, το πρόγραμμα των Μπλαουγκράνα είχε ταξίδι στο Νησί για να παίξει κόντρα στη Μαγιόρκα, η οποία βρέθηκε κοντά στο να κρατήσει το «μηδέν» για ένα ημίχρονο. Ο Λέο ήταν εκεί, ξεδίπλωσε το πλούσιο ρεπορτόριό του και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε σκορ και δρόμο για τη νίκη.

Και ο Μάρτιος μπήκε καλά για τους Μπλαουγκράνα, με τον Μέσι ναι είναι εκεί και όχι απλά να σκοράρει αλλά να είναι άκρως καθοριστικός. Το «Μεστάγια» ήταν το μοναδικό γήπεδο στο οποίο ο Γκουαρδιόλα δεν είχε κερδίσει σαν προπονητής στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των Καταλανών. Ο Μέσι φρόντισε να «φτιάξει» ξανά τον προπονητή του. Στο 77' και με το σκορ στο 0-0, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική προσπάθεια του Αντριάνο για να δώσει νίκη τίτλου με 0-1.



Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...