ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Μπλάνκο είναι για βασικός!

Ο Μπλάνκο είναι για βασικός!
Ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε κόντρα στον ΠΑΟΚ ως αλλαγή τον Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά ο Αργεντινός δεν έκανε τη διαφορά. Λογικό, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr με τη βοήθεια των αριθμών.Ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ ήταν το πιο κρίσιμο φετινό ματς της Ένωσης και ο Χιμένεθ αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα χωρίς τον πρώτο της σκόρερ εδώ και τέσσερα χρόνια και αποδεδειγμένα καλύτερο -με ανυπολόγιστη διαφορά από τον δεύτερο- σέντερ φορ της. Το γιατί, ο Θεός και ο Μανόλο το ξέρουν... Ο Αργεντινός, τελικά, πέρασε στο ματς ως αλλαγή του Ναμπίλ Μπαχά, ο οποίος θα πρέπει να χάσει κάμποσα κιλά για να θυμίζει κανονικό ποδοσφαιριστή, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Και όπως δείχνουν οι αριθμοί, αυτό ήταν και το λογικό.

Ο «Ζορό» έχει πετύχει 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στη φετινή τραγική σεζόν της ΑΕΚ. Από αυτά τα 15, όμως, τα 13 έχουν έρθει όταν έχει ξεκινήσει ως βασικός τους αγώνες και μόλις δύο όταν μπήκε ως αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ως βασικός ο Μπλάνκο έχει σκοράρει κόντρα σε Πανθρακικό (3), Άντερλεχτ (1), Εργοτέλης στο ΟΑΚΑ (1), Ατρόμητο (1), Λάρισα στο ΟΑΚΑ (2), Λάρισα εκτός (1), Πανσερραϊκό (1), Αστέρα Τρίπολης (1), Άρη (1) και Εργοτέλη στην Κρήτη (1).

Αντιθέτως, ως αλλαγή έχει βάλει γκολ φέτος μόνο στα ματς με Ολυμπιακό και Χάιντουκ.

Όταν σκοράρει, όλα καλά!
Από εκεί και πέρα, το πόσο καθοριστικός είναι ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα που έχει η ομάδα όταν ο Αργεντινός βρίσκει τον δρόμο για τα δίχτυα. Συνολικά ως τώρα, ο «Ζορό» έχει σκοράρει σε 12 ματς και ο απολογισμός της Ένωσης σε αυτά είναι 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

Μήνυμα και προς διοίκηση
Βλέποντας τον Μπαχά να κάνει διάφορα λάθη από το ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, οι 20.000 οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο ΟΑΚΑ δεν άντεξαν άλλο και φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μπλάνκο κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, ενώ γνώρισε την αποθέωση και κατά την είσοδο του στο ματς. Αυτή η αποθέωση ήταν μήνυμα προς τον Χιμένεθ για να τον περάσει στον αγώνα αντί του Μαροκινού αλλά και προς τη διοίκηση για να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να κρατήσει, δηλαδή, στην ομάδα με νέο συμβόλαιο τον πρώτο της σκόρερ επί τέσσερα σερί χρόνια.

Μέχρι τώρα όσοι δημοσιογράφοι έγραφαν καλά λόγια για τον Μπλάνκο χαρακτηρίζονταν αμέσως «φίλοι του μάνατζέρ του»... Οι 20.000 που τον αποθέωσαν την Τετάρτη είναι και αυτοί φίλοι του Γκουστάβο Οναΐντια; Όχι. Απλά δεν είναι τυφλοί ή κομπλεξικοί. Βλέπουν τι γίνεται και φωνάζουν με όποιον τρόπο μπορούν ότι ο Σταύρος Αδαμίδης πρέπει επιτέλους να δώσει στον Μπλάνκο το συμβόλαιο που επιθυμεί και το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν ως επιθυμία του Αργεντινού.

Ο «Ζορό» δεν ζήτησε ποτέ ένα εκατ. ευρώ ετησίως, αν και θα μπορούσε με βάση το τι έδωσε η ΠΑΕ στον Νάτσο Σκόκο ή τι έλεγε ότι έδινε στον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Μπλάνκο έχει προσφέρει πολύ περισσότερα και από τους δύο, είναι ο αγαπημένος των οπαδών και αυτό που θέλει είναι ένα συμβόλαιο με αποδοχές λίγο μεγαλύτερες από αυτές του... Σανέλ Γιάχιτς. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν οι διοικούντες και οι μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ;

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...