ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

«Αυτοί ονόματα, εμείς πάθος!»

«Αυτοί ονόματα, εμείς πάθος!»
Το πάθος των «ερυθρολεύκων» έκανε τη διαφορά στον ημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Τζούριτς στο gazzetta.gr. Πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στον τελικό!

Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης του Ολυμπιακού με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου και μαζί με τον 23χρονο Κουβανό Ντεσπέιν πήραν από το… χέρι την ομάδα και την οδήγησαν στη μεγάλη πρόκριση.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και ο άσος της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής, τον μεγάλο τελικό της Ορεστιάδας, το «3 στα 3» με τον «αιώνιο» φέτος, τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, αλλά και την εικόνα με τα παιδάκια στην εξέδρα του Ρέντη.

-Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη νίκη παρά τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα;

«Αυτό που κατά τη γνώμη μου μας έδωσε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν η μεγάλη μας θέληση για τη νίκη και την πρόκριση. Είμαστε μια νέα ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ιδιαίτερα άπειρη, αλλά διψάμε για νίκες. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει πιο έμπειρους παίκτες και πιο γνωστά ονόματα, αλλά εμείς παίζουμε με περισσότερο πάθος. Η εμπειρία μπορεί να μας λείπει, όμως αγωνιζόμαστε με πάθος και θέληση για νίκη. Προσπαθούμε όλα τα νέα παιδιά να χτίσουμε την ομάδα του αύριο».

- Πλέον πού μπορούν να φτάσουν οι στόχοι της ομάδας;

«Όπως είπα, είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να κάνουμε σχέδια για τίτλους. Στόχος για μας είναι πάντα οι νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια ίδιος με άλλες χρονιές. Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Εμείς από τη μεριά μας κοιτάμε να παίζουμε καλό βόλεϊ και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου δεν κρύβω ότι είμαστε το φαβορί».

- Ο τελικός θα γίνει στην Ορεστιάδα, μια ιδιαίτερη πόλη για σένα. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτή την αναμέτρηση;

«Για μένα, ένα παιχνίδι στην Ορεστιάδα, εκεί όπου αγωνίστηκε και ο πατέρας μου, είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο. Θα ήθελα πολύ να σηκώσω το Κύπελλο μέσα στην Ορεστιάδα, αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Το έργο μας σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και με όποια ομάδα κι αν παίξουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πάντως για μένα θα είναι μεγάλη τιμή να κατακτήσω το Κύπελλο στην πόλη της Ορεστιάδας, που έχει πλούσια ιστορία στο άθλημα».

- Ολυμπιακός φέτος έχει πετύχει το 3 στα 3 στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το σχόλιό σου για αυτή την «ερυθρόλευκη» επιτυχία, και πού πιστεύεις ότι οφείλεται;

«Για μας κάθε νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλης σημασίας. Αναμφισβήτητα όμως η χτεσινή για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν μακράν η πιο σημαντική, μια και μας φέρνει ένα βήμα από την κούπα. Πάντα όταν νικάς τον μεγάλο αντίπαλο τα συναισθήματα είναι υπέροχα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος έχουμε κάνει το απόλυτο στις νίκες».

- Ζώντας καθημερινά από κοντά όλα τα διοικητικά προβλήματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και επηρεάζουν άμεσα κι εσάς τους παίκτες, πιστεύεις πως οικονομικά υπάρχει φως στον ορίζοντα;

«Για να είμαι ειλικρινής πολύ φοβάμαι πως όχι. Εμείς, και θέλω να το τονίσω αυτό, σεβόμαστε απόλυτα το σήμα της ομάδας και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να πετυχαίνουμε τους στόχους. Όλοι οι παίκτες την πονάμε την ομάδα, και δίνουμε τα πάντα για να τη φτάσουμε ψηλά, αλλά από αυτό το άθλημα ζούμε και για μας είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχουν τόσα οικονομικά προβλήματα. Πολλές φορές έχεις την όρεξη να δουλέψεις σκληρά, αλλά όλα αυτά σε κάνουν άσχημα ψυχολογικά και επιδρούν αρνητικά και στην αγωνιστική μας κατάσταση…»

- Τέλος, θα ήθελα τη γνώμη σου σχετικά με την εικόνα στις κερκίδες του αγώνα στο Ρέντη με τα μικρά παιδιά, μια και ο αγώνας δεν θα μπορούσε να γίνει όπως αποφασίστηκε υπό άλλες συνθήκες.

«Εντάξει, κάθε αθλητής θέλει να έχει στο πλευρό του τον κόσμο της ομάδας του, γιατί αυτός μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία με τις φωνές και τα τραγούδια του. Όχι όμως αυτό το πράγμα. Όχι να βλέπουμε ανθρώπους να πετάνε μπουκάλια και να βρίζουν. Αυτό δεν το θέλει κανένας μας. Δεν μπορώ να πως προτιμώ μια κερκίδα μόνο με μικρά παιδάκια, αλλά όταν η κατάσταση ξεφεύγει δεν ξέρω τι να πω… Στο εξωτερικό οι φίλοι του βόλεϊ πάνε στο γήπεδο σαν να πηγαίνουν να δουν θέατρο. Εδώ η νοοτροπία είναι διαφορετική, δυστυχώς…»

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...