ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

It' s showtime!


Τα φαβορί, οι μεταγραφές που έκαναν «θόρυβο», οι «αγνοούμενοι» της περσινής χρονιάς, τα «δικά» μας παιδιά, οι ημερομηνίες-«κλειδιά» και 9 videos που θα σας... ανοίξουν τα μάτια! Όσα πρέπει να ξέρετε για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ που ξαναρχίζει το βράδυ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.Δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τι σημαίνουν τα αρχικά «ΝΒΑ». Πίσω από τις τρεις λέξεις κρύβεται κάτι εντυπωσιακό, που δεν χρειάζεται επεξήγηση. Ένα κάρφωμα, μία ασίστ, μία εντυπωσιακή φάση αρκεί για να «ντύσει» κάθε μία απ' αυτές με κάτι το απερίγραπτο. Για τον θεατή το όνειρο είναι να πεταχθεί από τη θέση του. Για τον αθλητή το όνειρο είναι ένα τρόπαιο. TO τρόπαιο. Από αργά το βράδυ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αμφότεροι θα έχουν την ευκαιρία τους. Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ αρχίζει και πάλι...
Ο στόχος
Οι Λέικερς για ακόμη μία φορά αρχίζουν τη νέα χρονιά από τη θέση του κατόχου του τίτλου. Στόχος για τις υπόλοιπες 29 ομάδες είναι να τους εκθρονίσουν. Η ομάδα του Λος Άντζελες συνεχίζει και φέτος με τον Φιλ Τζάκσον καθοδηγητή από τον πάγκο και με τον Κόμπι Μπράιντ αφεντικό στο παρκέ, έχοντας κάνει κινήσεις ουσίας, όπως η έλευση των Ματ Μπαρνς (Μάτζικ) και Στιβ Μπλέικ (Μπλέιζερς/Κλίπερς), που για την ώρα τούς κάνουν να φαντάζουν ακόμη πιο δυνατοί. Για τους ίδιους τους Καλιφορνέζους, πρωταθλητές του 2009 και 2010, ο στόχος δεν είναι άλλος από το three-peat και το 17ο λάβαρο στην οροφή του Staples Center, όσα έχουν κι οι Σέλτικς...

Οι wannabes
Οι Λέικερς αρχίζουν ως πρωταθλητές και 29 ομάδες αρχίζουν από το... μηδέν. Κάποιες, ωστόσο, είναι ένα (και παραπάνω) βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες στη μάχη για τον τίτλο. Από την Ανατολή, οι Σέλτικς δε θα μπορούσαν να μη συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί, με τους Χιτ των Γουέιντ και των Τζέιμς και Μπος πια να... καραδοκούν. Όχι ότι οι Μάτζικ δε θα το παλέψουν και πάλι. Στη Δύση τα πράγματα πάντα είναι πιο μπερδεμένα, καθότι πάντα... άγρια. Οι Σπερς γερνούν, αλλά παραμένουν επικίνδυνοι, όπως επικίνδυνοι είναι κι οι Μάβερικς, τουλάχιστον μέχρι να τα κάνουν μαντάρα. Μπλέιζερς και Νάγκετς αναζητούν την υπέρβαση, οι Σανς αναζητούν τον αντι-Στούντεμαϊρ, ενώ, last but not least, οι Θάντερ των Ντουράντ και Γουέστμπρουκ ίσως έχουν όρεξη για εκπλήξεις και τη φετινή περίοδο.

Ο ΛεΜπρον και οι άλλοι
Το καλοκαίρι του 2010 αναμενόταν «καυτό» και κάποιοι παίκτες φρόντισαν με τις επιλογές τους να μη διαψεύσουν κανέναν. Πρώτος και καλύτερος ο ΛεΜπρον Τζέιμς, του οποίου τη φανέλα ακόμα... καίνε στο Κλίβελαντ. Ο «King» έπειτα από εφτά χρόνια είπε «αντίο» στους Καβαλίερς, ανακοινώνοντας στις 8/7 την... «The Decision» του να συνεχίσει στους Χιτ για τα επόμενα έξι χρόνια, με απολαβές που φτάνουν τα 110 εκατομμύρια δολάρια!
Η μετακόμισή του στο Μαϊάμι ώθησε τον Κρις Μπος να τον ακολουθήσει για τα ίδια χρόνια και λεφτά, με τον Ντουέιν Γουέιντ να γεμίζει με αισιοδοξία και να ανανεώνει επίσης για έξι χρόνια και 107 εκατομμύρια δολάρια.
Οι αποφάσεις τους στεναχώρησαν τους Νικς, που ήλπιζαν να δουν έναν εξ αυτών να κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Αμάρε Στούντεμαϊρ, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο 28χρονος All Star επέλεξε να αφήσει «ορφανή» τη ρακέτα των Σανς και να βρεθεί στη Madison Square Garden, «ακολουθώντας» τα 99,7 εκατομμύρια που του έριξαν οι Νεοϋορκέζοι στο τραπέζι μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
Αλλαγή σελίδας στην καριέρα του αποφάσισε να κάνει κι ο Κάρλος Μπούζερ. Οι Μπουλς ήταν πιο πειστικοί απ' όλους και με περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια τον έκαναν δικό τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το... κακό μάτι δεν έλειψε στην περίπτωσή τους, αφού λίγο πριν αρχίζει η pre-season έσπασε (έπειτα από πτώση στο σπίτι του, όπως είπε) το δεξί χέρι του και θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο...
Εν αντιθέσει με τους «Ταύρους», οι Σέλτικς δεν έχουν να «πονοκεφαλιάζουν» για τη ρακέτα τους. Στις αρχές Αυγούστου ο Σακίλ Ο' Νιλ έκανε τη Βοστόνη το νέο σπίτι του. Αν και τη δουλειά την κάνει μια χαρά ακόμα, τα 38 χρόνια του δεν του επέτρεψαν να υπογράψει για περισσότερα από ούτε 3 εκατομμύρια δολάρια για διετές συμβόλαιο. Όπως για... ψίχουλα (1.3εκ. δολ. για έναν χρόνο) πήγε στο Ντιτρόιτ κι ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, που ευελπιστεί στους Πίστονς να βρει (κάτι από) τον παλιό εαυτό του.
Κι αν τις περισσότερες απ' αυτές τις ομάδες τις έλουσε κρύος ιδρώτας μέχρι να καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους, Μάβερικς και Θάντερ πέρασαν ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 για 80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ επέκτεινε με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεργασία του με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 για 86 εκατομμύρια δολάρια.
Στη λίστα δεν αποκλείεται να προστεθεί κι ο Καρμέλο Άντονι, του οποίου η επιθυμία για ανταλλαγή παραμένει μέχρι και σήμερα απραγματοποίητη...

Lost and found
Γκίλμπερτ Αρίνας και Γιάο Μινγκ έλαμψαν διά της απουσίας τους την περσινή χρονιά, εν μέρει ο πρώτος και καθ' όλη ο δεύτερος. Ο γκαρντ των Γουίζαρντς την είδε... καλός, κακός κι άσχημος μαζί και, κάνοντας το λάθος να πέρασει όπλα μέσα στα αποδύτηρια της ομάδας, βρέθηκε για τελευταία φορά στο παρκέ στις 5/1. Ακολούθησε η κατακραυγή, η τιμωρία, το δικαστήριο, η κάτι σαν φυλακή κι επιτέλους η επιστροφή στη δράση.
Κι αν ο πρώην «Agent 0», αφού φέτος επέλεξε να φορά το #9, ήταν... βλάκας, ο Κινέζος «γίγαντας» δεν είχε κανέναν άλλο να καταριέται πλην της ατυχίας του. Ο σέντερ των Ρόκετς έσπασε το αριστερό πόδι του στα playoffs του 2009 (!), έχασε όλη την περσινή σεζόν και πρέπει να ανάψει λαμπάδα ίσα με το μπόι του που θα είναι παρών στο πρώτο τζάμπολ της φετινής χρονιάς.

Οι «δικοί» μας
Ήταν εδώ, αλλά βρήκαν καλύτερα. Η Α1 δεν τους χωρούσε κι από φέτος θα αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Τζος Τσίλντρες, έπειτα από δύο χρονιές στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στο ΝΒΑ, με τους Σανς να τον κάνουν δικό τους για πέντε χρόνια, πληρώνοντάς τον 34 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις έναν χρόνο άντεξε στην Ελλάδα ο Λίνας Κλέιζα, που σχεδόν μπήκε μαζί με τον «Τσιλς» στο αεροπλάνο της επιστροφής. Ένα τετραετές συμβόλαιο με απολαβές 18,8 εκατομμύρια έφτανε και περίσσευε για να κάνει τη δουλειά.
Θέση στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ κατάφερε να κερδίσει κι ο Βον Γουέιφερ, που πέρασε και δεν ακούμπησε στους «ερυθρολεύκους». Οι Σέλτικς του χάρισαν την τελευταία θέση στο ρόστερ τους σε βάρος του Στεφάν Λάσμι.
Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν ήταν ο μόνος που αποχαιρέτισε παίκτες του για το ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός επίσης είδε έναν δικό του να αποδέχεται το κάλεσμα. Αν και οι Τίμπεργουλβς άργησαν να του προσφέρουν συμβόλαιο, ο Νίκολα Πέκοβιτς θα βρίσκεται στη Μινεάπολις για τα επόμενα τρία χρόνια, με την υπογραφή του να βγάζει από τα ταμεία των «Λύκων» 13,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς, παίκτης του ΝΒΑ θεωρούνταν κι ο Πάτρικ Μπέβερλι. Μέχρι που οι Χιτ αποφάσισαν να τον «κόψουν» (μαζί με τον ΝταΣον Μπάτλερ), ώστε να ρίξουν τα συμβόλαιά τους στον επιτρεπτό αριθμό των 15...

Σε 24''
Η κανονική περίοδος θα διαρκέσει από τις 26/10 μέχρι τις 13/4.
Tα playoffs θα κάνουν τζάμπολ στις 13/4, ενώ οι τελικοί θα αρχίσουν το αργότερο στις 2/6.
Στις 4-5/11 Ράπτορς και Νετς θα δώσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο αναμετρήσεις κανονικής περιόδου στην Ευρώπη (Λονδίνο).
Στις 2/12 ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα επιστρέψει στο Κλίβελαντ για να βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος των Καβαλίερς.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Christmas Day Special του ΝΒΑ, έχουν προγραμματιστεί 5 τζάμπολ. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λέικερς-Χιτ, Μάτζικ-Σέλτικς, ενώ υπάρχουν ακόμη Νικς-Μπουλς, Θάντερ-Νάγκετς και Γουόριορς-Μπλέιζερς.
Το Staples Center του Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει το 60ό All Star Game στις 20/2.
Ο Τζον Γουόλ (PG, 20χρ.) επιλέχθηκε από τους Γουίζαρντς στο Νο.1 του φετινού ντραφτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...