ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΒΑ:Mπάσκετ απο αλλον Πλανητη!


Η 65η σεζόν του ΝΒΑ αρχίζει και υπόσχεται ότι θα είναι μία από τις συγκλονιστικότερες όλων των εποχών! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν μαζευτεί στη σκηνή τόσο πολλοί διεκδικητές του τίτλου! Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε η αίσθηση ότι το ΝΒΑ βαδίζει πάνω σε μια κλωστή και πως είναι ορατός -αλλά και βάσιμος- ο κίνδυνος να είναι η φετινή χρονιά η τελευταία με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έτσι όπως το ξέραμε. Οι διαφορές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ομάδων και τους παίκτες είναι σημαντικές, η οικονομική κρίση είναι επίσης γεγονός και το lock out βρίσκεται προ των πυλών. Γι’ αυτό θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι στη στιγμή, να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ειδικά εμείς στην Ελλάδα, που βιώνουμε την απαξίωση του αθλήματος και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μέσα στο σπίτι μας, μπορούμε να ξεχαστούμε παρακολουθώντας ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διότι στο τέλος θα κινδυνεύσουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει μπάσκετ γενικώς! Κι όμως υπάρχει! Είναι το… άλλο μπάσκετ! Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους άλλους δεν αρέσει, εκεί πάντως σέβονται το παιχνίδι…

Το ΝΒΑ, λοιπόν, αρχίζει και ας δώσουμε έμφαση σε δέκα ημερομηνίες-σταθμούς για να μπούμε στον ρυθμό της νέας σεζόν!

  1. Η κανονική περίοδος αρχίζει στις 26 Οκτωβρίου με ένα παιχνίδι που θα συζητηθεί, καθώς οι επίδοξοι πρωταθλητές της Ανατολής, οι Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν, του Γουέιντ και του Μπος αντιμετωπίζουν τους βετεράνους Σέλτικς (Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν, Σακίλ) που θέλουν να δώσουν στους πιτσιρικάδες ένα μήνυμα για το πόσο εύκολα θα κερδίσουν το πρωτάθλημα στην Ανατολή!
  2. Οι πρωταθλητές Λέικερς, στη δικιά τους πρεμιέρα, την ίδια μέρα (26/10) θα αντιμετωπίσουν το Χιούστον, όπου θα επανεμφανιστεί ο Γιάο Μινγκ ύστερα από ένα χρόνο αποχής λόγω τραυματισμού. Η τελετή παράδοσης του τροπαίου θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Φιλ Τζάκσον, ο οποίος χρειάζεται πλέον και τρίτο χέρι για να βολέψει τα δαχτυλίδια του καθώς έχει φτάσει στα 11! Όσο για τον Κόμπι Μπράιαντ, αυτός θα βιάζεται να έρθουν τα πλέι οφ, για να πάρει το έκτο του δαχτυλίδι και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τζόρνταν!
  3. Τα Χριστούγεννα (εποχή που στην Ελλάδα η Α1 έκανε στο παρελθόν μίνιμουμ μία εβδομάδα διακοπές) έχουν προγραμματιστεί πέντε ματς για το κοινό, με μαγνήτες τα ντέρμπι Ορλάντο-Βοστόνης και Λέικερς-Μαϊάμι!
  4. Στις 4 και τις 5 Μαρτίου οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς θα αντιμετωπίσουν τους Τορόντο Ράπτορς για την κανονική περίοδο του ΝΒΑ, με μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Τα παιχνίδια θα γίνουν στο Λονδίνο! Ο στόχος του Στερν για επέκταση προς την Ευρώπη συνεχίζει να χτίζεται με αργά, αλλά σταθερά βήματα…
  5. Ο Τζον Γουόλ, το νέο μεγάλο όνομα του ΝΒΑ και νούμερο ένα ντραφτ πικ του 2010, θα παίξει τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς στις 28 Οκτωβρίου εναντίον του Ορλάντο! Συμπαίκτης του θα είναι ο Αρίνας, που άφησε τα πιστόλια στο μπαούλο του και θα ασχοληθεί πάλι με το μπάσκετ
  6. Στις 2 Δεκεμβρίου ο Λεμπρόν Τζέιμς θα επιστρέψει στο Κλίβελαντ με τη φανέλα του Μαϊάμι και τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες. Εδώ και μήνες οι οπαδοί των Καβαλίερς ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αποδοκιμάσουν τον προδότη της πόλης τους. Η ιδέα να… παρακολουθήσουν όλο το ματς με την πλάτη προς τον αγωνιστικό χώρο κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές.
  7. Στις 30 Ιανουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες μεταξύ Λέικερς και Σέλτικς, στην επανάληψη των περσινών συγκλονιστικών τελικών ανάμεσα στους ίδιους αντιπάλους… Ειδικά φέτος που ο Κόμπι θα δει απέναντι και τον λατρεμένο φίλο του Σακίλ Ο΄Νιλ αυτά τα παιχνίδια είναι για να τα γράφεις στο βίντεο και να τα έχεις για πάντα!
  8. Στις 20 Φεβρουαρίου στο Στέιπλς Σέντερ του Λος Αντζελες θα γίνει το ολ σταρ γκέιμ με αύξοντα αριθμό 60! Θα είναι η πέμπτη φορά που η Πόλη των Αγγέλων θα φιλοξενήσει τη γιορτή του ΝΒΑ! Η ιδέα να έρθουν προς Ελλάδα μεριά οι άνθρωποι του Στερν για να τους δείξουμε πώς γίνονται αυτές οι δουλειές είναι ακόμη υπό συζήτηση!
  9. Το Σάββατο 16 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των πλέι οφ και το αργότερο που θα τελειώσουν είναι στις 30 Μαΐου. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και το αργότερο που θα τελειώσουν είναι στις 16 Ιουνίου!
  10. Το πλήρες πρόγραμμα του ΝΒΑ (μην κάνετε συγκρίσεις με την Ελλάδα διότι είναι ιεροσυλία) εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου του 2010, σχεδόν τρεις μήνες πριν από το πρώτο τζάμπολ της 26ης Οκτωβρίου!

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ποιος θα πάρει λοιπόν την κούπα; Ο Κόμπι; Οι Λεμπρόν, Γουέιντ, Μπος και σία; Ή μήπως ο Χάουαρντ, σαν σούπερμαν που είναι, θα κάνει το θαύμα του; Κι αν η Βοστόνη αποδειχτεί ότι έχει κηροζίνη στο ρεζερβουάρ των σκληροτράχηλων βετεράνων που απαρτίζουν το ρόστερ της; Ποιος μπορεί να στοιχηματίσει ότι ο Νοβίτσκι δεν έχει τύχη ή πως ο Κέβιν Ντουράντ δεν είναι σε θέση να κάνει τον κόσμο να μείνει για μία ακόμη φορά (μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα) να μείνει με το στόμα ανοικτό; Έτσι και αλλιώς τον Νοέμβριο δεν μπορεί να πάρει κανένας το πρωτάθλημα. Ούτε καν να χάσει τον τίτλο δεν μπορεί, διότι στο μπάσκετ εκείνο που μετράει είναι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεσαι τον Μάιο και τον Ιούνιο! Παρ' όλα αυτά θα δώσουμε τις προβλέψεις μας για το πώς μπορεί να πάει η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου σε Ανατολή και Δύση και ποιοι θα είναι οι 16 που θα περάσουν στα πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ

1. ΜΑΪΑΜΙ

Η απόκτηση των «big 3» βάζει τους Χιτς στην πρώτη θέση των προγνωστικών! Το ερωτηματικό για το Μαϊάμι είναι αν ο κόουτς Σποέλστρα μπορεί να δημιουργήσει ομάδα που θα μπορεί να παίρνει και αποτελέσματα στα πλέι οφ. Υπάρχουν πολλοί που υποψιάζονται ότι ο Ράιλι στην πρώτη δυσκολία θα θελήσει να πάρει ο ίδιος τα ηνία. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψή τους τότε ίσως δούμε μια μονομαχία Τζάκσον-Ράιλι που θα κόψει την ανάσα…

2. ΒΟΣΤΟΝΗ

Η Βοστόνη και το Ορλάντο θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή. Οι ηλικιωμένοι σταρ του Ρίβερς έχουν ως πρώτη αποστολή να βγάλουν την κανονική περίοδο όσο γίνεται πιο ξεκούραστοι και υγιείς, ώστε να έχει μείνει καύσιμο στο ρεζερβουάρ όταν θα φτάσει η ποστ σίζον.

3. ΟΡΛΑΝΤΟ

Έκαναν μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του Κουεντίν Ρίτσαρντσον και τώρα χρειάζονται έναν άσο επίπέδου ολ σταρ γκέιμ για να στήσουν γύρω από τον Χάουαρντ μια ομάδα που θα μπορεί να έχει βλέψεις για τον τίτλο. Έτσι όπως είναι τώρα θα παλέψουν με τους Σέλτικς για τη θέση στους τελικούς της Ανατολής.

4. ΣΙΚΑΓΟ


Οι Μπουλς όπως και οι Μπακς είναι πλέον ομάδες που διαθέτουν όλα τα στοιχεία για να φτάσουν ψηλά. Ο Θιμποντό είναι το νέο μεγάλο όπλο του Σικάγο και πολλοί λένε ότι θα πάρει τον τίτλο του κόουτς της χρονιάς.

5. ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

Ο Σκοτ Σκάιλς, ένας από τους καλύτερους προπονητές του ΝΒΑ, έχει πλέον στα χέρια του υλικό πρωταθλητισμού. Ο Μπόγκατ είναι υγιής, ο Μαγκέτι, ο Σάλμονς, ο Τζένινγκς βρίσκονται σε καλές φάσεις της καριέρας τους και ο στόχος της τετράδας είναι εφικτός.

6.ΑΤΛΑΝΤΑ

Οι Χοκς κράτησαν βασικά την περσινή ομάδα που έχασε 4-0 από το Ορλάντο και απλώς άλλαξαν προπονητή. Θα είναι ανταγωνιστικοί, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουν το γεγονός ότι από τη Southeast δεν μπορεί να μπει και τρίτη ομάδα στην τετράδα.

7. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Προσπάθησαν να πάρουν τον Λεμπρόν και τελικά θα πρέπει να βολευτούν με τον Στουνταμάιρ που βεβαίως είναι μια χαρά παίκτης. Για να επιστρέψούν όμως στους τελικούς, θα πρέπει να πάρουν (το επόμενο καλοκαίρι) κάποιον σαν τον Καρμέλο ή τον Κρις Πολ (λη και τους δύο). Λεφτά έχουν…

8.ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί στο ΝΒΑ ο Τζον Γουόλ, το νούμερο ένα του φετινού ντραφτ, θα κρίνει πολλά για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι Ουίζαρντς. Προς το παρόν θα πρέπει να μάθει να ζει στο ίδιο δωμάτιο με τον Αρίνας….


ΔΥΣΗ

1.ΛΕΪΚΕΡΣ

Όταν έχεις τον καλύτερο παίκτη και τον καλύτερο προπονητή του ΝΒΑ είσαι το φαβορί ό,τι κι αν λέει ο καθένας. Ο Κόμπι και ο Τζάκσον είναι… άχαστος συνδυασμός. Οι τραυματισμοί θα είναι ένα θέμα (Μπάινουμ, Όντομ) αλλά έτσι και αλλιώς αυτοί οι τύποι ξέρουν να είναι καλά την άνοιξη… Ο Ματ Μπαρνς θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη και ο Μπλέικ πήρε τη θέση του Φάρμαρ που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι αληθινό: Έφυγε από τους πρωταθλητές και πήγε στους Νετς, τη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, μόνο και μόνο για να ξεκινάει πεντάδα! Είναι να απορεί κανείς με το τι έχουν (μερικοί) παίκτες στο κεφάλι τους…

2. ΝΤΑΛΑΣ

Οι Μάβερικς είναι πλήρεις και δίπλα στον Νοβίτσκι θα έχουν τους Τσάντλερ και Χέιγουντ για να παίξουν άμυνα, να κάνουν σκριν και να πιάνουν ριμπάουντ. Ο Τζέισον Κιντ, παρά τα χρονάκια του, παραμένει ικανός να διευθύνει το σόου και πίσω του έρχεται ο Μπαρέα που είναι επίσης εξαιρετικός γκαρντ. Ο Κιούμπαν ξέρει ότι είναι ένα παίκτη μακριά από τους τελικούς (το θέμα είναι πώς να πάρει τον Άντονι από τους Νάγκετς…)

3. ΝΤΕΝΒΕΡ

Οι Νάγκετς θα είναι και φέτος καλοί με τον όρο ότι ο Τζορτζ Καρλ θα ξεπεράσει τα (σοβαρά) προβλήματα υγείας που έχει και θα μπορέσει να κρατήσει τα χαλινάρια σε μια ομάδα με πολύ δύσκολα αποδυτήρια. Ο Μπίλαπς είναι εγγύηση για την σταθερότητα της ομάδας, αρκεί ο Καρμέλο να μην έχει στο μυαλό του την επόμενη ομάδα του.

4. ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Οι τραυματισμοί έχουν πονέσει πολύ τους Μπλέιζερς τα τελευταία χρόνια και ειδικά η περίπτωση του Όντεν έχει πάει την ομάδα πίσω. Φέτος, όμως, έχουν πλήρη ομάδα και αν μείνουν υγιείς θα κοιτάξουν ψηλά. Η δήλωση του Κόμπι που λέει ότι ο αντίπαλος που υπολογίζει περισσότερο είναι ο Μπράντον Ρόι σημαίνει πολλά! Και οι Όλντριτζ, Κάμπι είναι παίκτες επιπέδου ολ σταρ γκέιμ!

5. ΟΚΛΑΚΟΜΑ

Ο Ντουράντ έχει κλέψει τις καρδιές του κόσμου του μπάσκετ, διότι είναι και παίκτης και φοβερό παλικάρι, αλλά είναι μικρός ακόμη για να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από τον τίτλο του καλύτερου στο ΝΒΑ. Ο Γουέστμπρουκ και ο Γκριν πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνονται για να είναι έτοιμοι την επόμενη σεζόν. Ο κόουτς Μπρουκς θα διεκδικήσει από τον Θιμποντό των Μπουλς το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

6. ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

Θα είναι δύσκολη χρονιά διότι ο Ντάνκαν μεγάλωσε, το ίδιο και ο Τζινόμπιλι. Ο Πάρκερ, πάντως, θα είναι σούπερ διότι λήγει το συμβόλαιό του! Ο κόουτς Πόποβιτς ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τι χρειάζεται η ομάδα του για να προχωρήσει, αλλά είναι αμφίβολο αν έχει τα όπλα που θέλει στα χέρια του. Τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να βάλει τον Σπλίτερ στο πνεύμα του ΝΒΑ.

7. ΓΙΟΥΤΑ

Το κενό που άφησε ο Μπούζερ είναι μεγάλο, αλλά ο Ντερόν Ουίλιαμς είναι αρκετός για να μπει η ομάδα στην οκτάδα. Ο Τζέρι Σλόαν είναι μια βιβλική μορφή στον πάγκο των Τζαζ, αλλά δεν έχει πια τα εργαλεία για να χτυπήσει τον τίτλο. Και είναι κρίμα που από ό,τι φαίνεται ύστερα από 23 χρόνια στον πάγκο των Τζαζ και 26 σαν head coach στο ΝΒΑ δεν θα πάρει ποτέ ένα πρωτάθλημα.

8. ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Εδώ ήταν πέρυσι ανταγωνιστικοί χωρίς τον Γιάο, φέτος που γυρίζει ο Κινέζος δεν θα πάνε καλά; Ο Σκόλα άλλωστε είναι εγγύηση και ο Έιντελμαν είναι πολύ έμπειρος προπονητής. Ο στόχος, όμως, δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από την πρόκριση στα πλέι οφ.

Υ.Γ. Πολλά από τα στοιχεία που αναφέρουμε στο σημερινό κείμενο τα έχουμε αναφέρει σε ένα ανάλογο άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει σήμερα (26/10) στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...