ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Ας τους δείξουμε πώς... αγαπάμε»!

«Ας τους δείξουμε πώς... αγαπάμε»! (pics)
Να δείξουν στη Μπάρτσα και σε όλη την Ευρώπη πώς... αγαπάνε το μπάσκετ ζήτησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ευχήθηκε νίκη ακόμη και με έναν πόντο και ξέσπασε ερωτώμενος για τη διαιτησία!H σειρά των playoffs με τη Μπαρτσελόνα συνεχίζεται αύριο (9.45μ.μ., ΕΤ1), με τον Παναθηναϊκό να έχει αλλάξει τις ισορροπίες, έπειτα τη νίκη του στο Palau Blaugrana. Ο «Ζοτς», ωστόσο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, Έλληνες κι Ισπανούς, τόνισε πως «θα είναι λάθος αν πιστέψουμε πως επειδή έχουμε δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και να παίξουμε καλύτερα».

Αφού πρώτα είπε τι θα είναι λάθος, στη συνέχεια ο Σέρβος προπονητής του «τριφυλλιού» υπογράμμισε το σωστό. «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να στείλω ένα μύνημα στον κόσμο: να βοηθήσει την ομάδα με τον σωστό τρόπο για όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ και να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι εδώ αγαπάμε να παίζουμε μπάσκετ. Να είναι σωστή η ατμόσφαιρα ώστε να γίνονται όλα σωστά».

Θέμα των τελευταίων ημερών στον καταλανικό Τύπου είναι η δυσφορία της Μπαρτσελόνα για τη διαιτησία και στις πρώτες δύο συναντήσεις, πολύ περισσότερο δε στην ήττα της περασμένης Πέμπτης. Ο 51χρονος σχολίασε σχετικά πως «γνωρίζω ότι είπαν για τη διαιτησία μετά το δεύτερο ματς. Και μία εφημερίδα στην Ισπανία έγραψε πως το σχολίασα. Δεν είναι αλήθεια. Τώρα θα το κάνω για πρώτη φορά. Πιστεύω πως η Ευρωλίγκα είναι ένας σοβαρός οργανισμός και θα ήθελα να προσκαλέσω όλους να δουν αυτά τα δύο ματς και να δουν τι συνέβη. Εύχομαι οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας να τα δουν και να καταλάβουν πραγματικά πώς ήταν η διαιτησία. Γνωρίζω πολύ καλά τι λένε, είμαι 20 χρόνια προπονητής. Αυτό είναι... προετοιμασία εδάφους για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα ειπώθηκαν. Όπως σε κάθε ματς, κάναμε ανάλυση της Μπαρτσελόνα. Όλοι όσοι θέλουν να δουν τα ματς, κατάσταση προς κατάσταση, θα καταλάβουν αμέσως πώς ήταν. Προσωπικά δε θέλω να αναλώσω την ενέργειά μου επ' αυτού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Η εμπειρία μου μου λέει πως ό,τι μπορεί να είναι προς όφελος, το δοκιμάζεις. Αλλά πιστεύω αυτό που μετράει είναι να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η αλήθεια είναι τόσο απλή, έχω μηνύματα από τόσο κόσμο στη Βαρκελώνη και μετά το πρώτο ματς και μετά το δεύτερο μου έστειλαν συγχαρητήρια κι ότι κάναμε δύο καλά ματς. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ξαναλέω, η Μπαρτσελόνα είναι σοβαρή ομάδα με ποιότητα, τη σεβόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε».

Εξήγησε επίσης πως «δεν είμαι θυμωμένος με τα όσα έχουν γραφτεί στην Ισπανία γι' αυτό και κρατάω την ομάδα μακριά απ' αυτά. Καλώ τον κόσμο να δει τα πρώτα ματς και τι σφυρίχτηκαν σε αυτά. Δεν έχω πρόβλημα να πω σε κανέναν το ίδιο. Όταν μιλάω, λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Δε μιλήσαμε καθόλου για τη διαιτησία. Τι λέει η Μπαρτσελόνα είναι δικό της θέμα».

Έπειτα το 71-75 της Πέμπτης οι «πράσινοι» φαίνεται να έχουν προβάδισμα σε σχέση με τη Μπάρτσα. Ο προπονητής τους, ωστόσο, επανέλαβε τι θα ήταν λάθος, αφού «δεν είναι εύκολο να κάνουμε δύο νίκες. Για αρχή πρέπει να σκεφτούμε το αυριανό ματς. Θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο, το Final Four γίνεται στην πόλη τους. Έχουν μεγάλο κίνητρο, όπως κι εμείς. Ακόμη και κάποιοι που δεν αγωνίστηκαν καθόλου ή λίγο πρέπει να καταλάβουν τη σημασία της σειράς. Δεν είναι μυστικό, μετά την προπόνηση θα πάμε σε ξενοδοχείο. Όχι επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε μαζί, να ξεκουραστούν, να μείνουν συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τους πόσο απαραίτητοι είναι, είτε αγωνιστούν 35 λεπτά είτε 5 δευτερόλεπτα. Θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε πως έχουμε πλεονέκτημα. Αποσυρόμαστε σε ξενοδοχείο για να πιστεύουμε πως παίζουμε εκτός έδρας (γέλια). Ίσως για να αγω. Μπορεί να βάλουμε και κάποιους υπαλλήλους στο ξενοδοχείο να μας επιτεθούν (γέλια)».

Όσο για όλους όσοι αμφισβητούν την πρόσφατη νίκη της ομάδος του, είχε έτοιμη την απάντηση: «Όλοι στο τιμ προσπαθούμε να προετοιμάσουμε και να βοηθήσουμε τους παίκτες. Εκείνοι είναι οι πιο σημαντικοί, εκείνοι θα αγωνιστούν. Ό,τι έγινε στη Βαρκελώνη, οφείλεται σε αυτούς. Όλα τα σχόλια που έγιναν πριν από την έναρξη της σειράς αφορούσαν πώς παίζει η μία ομάδα και πώς η άλλη. Το πιο απλό πράγμα που θα δει κανείς στη στατιστική είναι πως σκοράρει περισσότερο και δέχεται λιγότερους πόντους από ό,τι η Μπαρτσελόνα. Το να λέει κανείς, όμως, πως στη Μπαρτσελόνα αρέσει να τρέχει και στον Παναθηναϊκό να πηγαίνει σε επιθέσεις 24'', τι σχόλιο να κάνω; ΟΚ, ίσως να πρέπει να βελτιωθώ. Έπειτα από τόσα χρόνια στο μπάσκετ και μερικούς τίτλους ίσως πρέπει να βελτιωθώ. Ίσως θα πρέπει να αναλύσουμε πώς βάλαμε περισσότερους πόντους απ' ό,τι η Μπαρτσελόνα που τρέχει. Έπειτα το 83-82 με ρώτησαν από τη Βαρκελώνη τι θα είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και τους είπα να βάλουμε εμείς έναν πόντο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και τώρα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το γεμάτο ΟΑΚΑ θα φορτώσει με άγχος τον ίδιο και τους παίκτες του, ξεκαθάρισε πως «εγώ το απολαμβάνω. Κι η ομάδα. Μακάρι να γεμίζει πάντα το γήπεδο».

Θυμηθείτε ξανά αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ...

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...