ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σκοράρουν με τα... γάντια! *ΒΙΝΤΕΟ*

Σκοράρουν με τα... γάντια (video)
Ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που πετυχαίνει 100 γκολ έγινε ο Ροζέριο Σένι της Σάο Πάουλο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το top10 των γκολκίπερ που τους άρεσε να σκοράρουν.Τα πυροτεχνήματα κάλυψαν τον ουρανό του Σάο Πάουλο, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Κορίνθιανς μετά την εκτέλεση φάουλ. Ο 38χρονος μόλις είχε πετύχει το γκολ Νο100 για την ομάδα του και είχε γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία που πετυχαίνει αυτό το ρεκόρ που δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ. Πάμε να δούμε τις δέκα κορυφαίες ιστορίες...

10. Βίνσεντ Ενγιάμα
Ο Νιγηριανός έγραψε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ του Champions League στα playoffs σε αγώνα της Χάποελ Τελ Αβίβ κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ. Εντυπωσίασε με την Εθνική στο πρόσφατο μουντιάλ, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 πέτυχε στη ρώσικη ρουλέτα το γκολ που απέκλεισε την Ζάμπια. Το 2004 έβαλε γκολ από τη βούλα στον δεύτερο τελικό του αφρικανικού Champions League κόντρα στην Ετουάλ Σαέλ. Πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στο Ισραήλ.

9. Φρανκ Μος
Τον Νοέμβριο του 1931 υπέγραψε στην Αρσεναλ και μία μέρα μετά έκανε ντεμπούτο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε αγώνα κόντρα στην Εβερτον, έβγαλε τον ώμο του μετά από πολύ άσχημη πτώση και δεδομένου ότι 30 χρόνια πριν δεν υπήρχαν αλλαγές, επέμεινε και έπαιξε το υπόλοιπο ματς σε θέση έξω αριστερά, αφού θεωρούσε ότι είναι πολύ καλός «μέσα». Σε αντεπίθεση πέτυχε ένα τρομερό γκολ και χάρισε νίκη στην Αρσεναλ, η οποία πανηγύρισε τον τρίτο σερί τίτλο της. Ο Μος, που είχε βάλει γκολ και σε δύο φιλικά και είχε τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας, έπαιξε από εκείνη τη μέρα και μετά σε μόλις πέντε ματς καθώς αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του στα 27 εξαιτίας του προβλήματος στον ώμο.

8. Ντίμιταρ Ιβάνκοφ
Ο 35χρονος Βούλγαρος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής στην Τουρκία με την Μπουρσασπόρ κλέβοντας το στέμμα από την Φενερμπαχτσέ, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα με δικό του πέναλτι στο «Μπούρσα Ατατούρκ» είχε κόψει από την Φενέρ τις ελπίδες τίτλου. Πλέον έχει αποδείξει ότι έχει... μαγικό άγγιγμα καθώς εκτός από τους οκτώ τίτλους σε δέκα χρόνια με την Λέφσκι, έχει βάλει συνολικά 41 γκολ. Τα 25 με την βουλγαρική ομάδα, τα έξι με την Καϊσέρισπορ και άλλα έξι με την Μπούρσα. Είναι τρίτος στην λίστα όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Σένι και Σιλαβέρτ.

7. Πίτερ Σμάιχελ
Μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε έξι φορές με την Χβίντορβ στην Δανία το 1985 και δύο με την Μπρόντμπι, πριν αναχωρήσει για Αγγλία. Με τους Κόκκινους Διαβόλους πέτυχε γκολ κόντρα στην Ρότορ Μπέογκραντ το 1995, ενώ με την Αστον Βίλα το 2001 σε νίκη επί της Εβερτον. Εκτός από το Euro του 1992 και το τρεμπλ του 1999 με την Γιουνάιτεντ, ο σήμερα 47 ετών Δανός έχει να λέει και για 13 γκολ στην καριέρα του.

6. Χόρχε Κάμπος
Ο θρύλος του Μεξικού ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Πούμας και τα πρώτα χρόνια ήταν επιθετικός, βάζοντας 14 την πρώτη χρονιά. Ο ύψους 1.68 μ. πορτιέρε πραγματοποίησε 130 εμαφνίσεις με την Εθνική και έπαιξε στα μουντιάλ του 1994 και του 1998. Εκτός από τα γκολ και το παιχνίδι του εκτός περιοχής, ο Κάμπος έχει μείνει στην μνήμη πολλών για τις πολύχρωμες εμφανίσεις του. Μάλιστα έχει γίνει ήρωας γιαπωνέζικου κόμικ. Συνολικά σκόραρε 38 φορές.

5. Χανς Γιοργκ Μπουτ
Εχει ένα τρομερό στατιστικό στο βιογραφικό του καθώς έχει σκοράρει με τρεις διαφορετικές ομάδες σε βάρος της Γιουβέντους στο Champions League, η πιο πρόσφατη με την Μπάγερν, το 2009. Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο το όνομά του έπαιξε δυνατά, ήταν το σκηνικό του 2004 όταν αφού έβαλε γκολ με πέναλτι με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, άργησε να επιστρέψει στην εστία του και δέχθηκε τέρμα από τη σέντρα. Συνολικά έχει 29 γκολ με Αμβούργο, Μπάγερ και Μπάγερν.

4. Ρενέ Χιγκίτα
Εχει μπει φυλακή, έχει βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη. Ο Χιγκίτα είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαιξε 68 φορές με την Εθνική Κολομβίας και τράβηξε άπειρες φορές τα βλέμματα για τις ντρίμπλες και το scorpion kick, το οποίο δεν δίσταζε να επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία. Πέτυχε 30 γκολ με τους 13 συλλόγους του σε 252 αγώνες, ενώ με την Εθνική σκόραρε 8 φορές, επίδοση καλύτερη από τον επιθετικό της Αγγλίας, Εμιλ Χέσκεϊ! Περισσότερο έπαιξε στην Ατλέτικο Νασιονάλ, με την οποία κατέκτησε ένα Copa Libertadores, ενώ κρέμασε τα γάντια του σε ηλικία 43 ετών.

3. Τζίμι Γκλας
Σίγουρα όχι ο μεγαλύτερος γκολτζής-τερματοφύλακας, όμως η ιστορία του είναι σαν παραμύθι. Την σεζόν 1998-99 η Καρλάιλ έδινε σκληρή μάχη με τον υποβιβασμό και μετά την αποχώρηση των δύο πρώτων γκολκίπερ απέκτησε δανεικό τον Γκλας από την Σουίντον. Στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στην Πλίμουθ, η Καρλάιλ χρειαζόταν μόνο νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Football League 2 (τέταρτη κατηγορία). Στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, ο Γκλας προωθήθηκε. Μετά από... σκοτωμό μέσα στην περιοχή, τίναξε τα δίχτυα με βολέ χαρίζοντας τρομερές στιγμές στο «Μπρούτον Παρκ». Επαιξε μόλις τρία ματς με την ομάδα, όμως έγινε κάτι σαν θρύλος, σε μία φανταστική-πραγματική ιστορία.

2. Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ
Ο πρώτος και μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει πετύχει χατ τρικ, αριστεροπόδαρος και σπεσιαλίστας σε φάουλ και πέναλτι. Ο Παραγουανός έχει βάλει οκτώ γκολ με την Εθνική, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στα προκριματικά του μουντιάλ του 2002. Εκανε μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους με την Βελέζ, με την οποία σκόραρε 50 φορές. Κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Copa Libertadores και το διηπειρωτικό κύπελλο κόντρα στην Μίλαν το 1994. Το 2000 έγραψε ξανά ιστορία, μαζί με τον Μπονάνο, καθώς και οι δύο πορτιέρε σκόραραν στον ίδιο αγώνα στο Libertadores.

1. Ροζέριο Σένι
Απλά ο βασιλιάς από τους τερματοφύλακες. Από το 1992 παίζει στην Σάο Πάουλο και έχει το ρεκόρ σε γκολ από εκτελέσεις φάουλ, ενώ τον συνολικό αριθμό των 100 σίγουρα θα ζηλεύουν πολλοί επιθετικοί. Εχει παίξει σε περισσότερους από 940 αγώνες και έχει το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ομάδα του στο Copa Libertadores. Σε αγώνα του 2006 κόντρα στην Κρουζέιρο απέκρουσε πέναλτι ενώ η Σάο Πάουλο έχανε 2-0. Στη συνέχεια μείωσε με φάουλ και ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-2) με πέναλτι. Εχει σηκώσει δύο Copa Libertadores, τρία πρωταθλήματα και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων (2005) κόντρα στην Λίβερπουλ.


Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...