ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το… καταλανικό πλεονέκτημα

Το… καταλανικό πλεονέκτημα
Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για δύο τελικούς με τον Παναθηναϊκό στο… αφιλόξενο ΟΑΚΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι έχει «γούρι» να χάνει τον έναν από τους δύο πρώτους αγώνες στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και να κάνει το break εκτός έδρας. Λέτε να τριτώσει το «κακό»;Μετά τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, είναι πλέον εμφανές ότι το αβαντάζ της έδρας έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα. Οι τέσσερις φιλοξενούμενοι έκαναν ισάριθμες «κηδείες» σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βιτόρια και Πειραιά και πλέον οι -θεωρητικά- ισχυροί καλούνται να σπάσουν την έδρα των αντιπάλων τους και να επιβεβαιώσουν το δικτατορικό 87,5% που θέλει τις ομάδες με το πλεονέκτημα να παίρνουν την πρόκριση για το Final Four.

Για να έχετε μια τάξη μεγεθών, ο Παναθηναϊκός των πέντε τροπαίων και των εννέα Final Four (1994, 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2009), έχει καταφέρει να προκριθεί με μειονέκτημα έδρας μόλις μία φορά στην ιστορία του, το 1996 απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο. Η έδρα σπάει δύσκολα, λοιπόν, ενώ στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, ακόμα κι αν σπάσει, οι Καταλανοί έχουν τον τρόπο να επανακτήσουν το πλεονέκτημα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν παρούσα τόσο στο Βερολίνο το 2009, όσο και στο Παρίσι το 2010, ενώ και τις δύο φορές πήγε στα playoffs έχοντας τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Top-16.

To 2009 υποδέχτηκε στους προημιτελικούς την Τάου, την οποία απέκλεισε στον 5ο προημιτελικό (68-62), αφού πρώτα έχασε το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη με 75-84. Το πλέον εντυπωσιακό τη χρονιά εκείνη, ήταν ότι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει την πρόκριση ενώ είχε ηττηθεί και στον τρίτο αγώνα (69-62) μέσα στη Βιτόρια, με τους Βάσκους όχι μόνο να μην παίρνουν τη νίκη στον τέταρτο αγώνα στην έδρα τους, αλλά να διασύρονται με 63-84.

Ένα χρόνο αργότερα, στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι, η Μπάρτσα αντιμετώπισε στο Top-8 τη Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να φεύγουν νικητές (63-70) από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στον δεύτερο αγώνα της σειράς. Τελικά, οι παίκτες του Πασκουάλ αντεπιτέθηκαν, πέτυχαν δύο συνεχόμενες νίκες στη Μαδρίτη και πήραν την πρόκριση στον τέταρτο αγώνα (78-84).

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστια νίκη στη Βαρκελώνη, η οποία του εξασφάλισε τόσο το πλεονέκτημα έδρας όσο και το ψυχολογικό αβαντάζ, απέναντι σε μια ομάδα που πίστευε ότι είναι αήττητη. Ο Ομπράντοβις έκανε σεφτέ στις νίκες απέναντι στον Τσάβι Πασκουάλ (ο Τσάβι μετρούσε 5-0 κόντρα στον Ζοτς), μα πάνω απ’ όλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια -ίσως και λίγο ψηλότερα- τους Καταλανούς. Από εκεί και πέρα πάντως, όσοι πιστεύουν ότι οι δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ εξασφαλίζουν από μόνοι τους την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, καλό είναι να ανατρέξουν στην πρόσφατη ιστορία της Μπαρτσελόνα…

Ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη καταλανική παράδοση και δείχνει πιο… αγριεμένος από ποτέ για να την καταρρίψει.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...