Μια ανάσα φαίνεται πως βρίσκεται η ΑΕΚ από την απόκτηση του Φαμπιάν Χιμσίνσκι και ο μάνατζερ του, Σεβερίν Μποχουί αποκαλύπτει στο gazzetta.gr όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης!


Το νέο μεγάλο αστέρι του ρουμανικού ποδοσφαίρου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να έρθει στην Ελλάδα για τη Ένωση αφού η πρόταση που έχει στα χέρια της η διοίκηση της Άλμπα Ιούλια είναι μέχρι τώρα η καλύτερη για τον 17χρονο σταρ της εθνικής νέων της Ρουμανίας.

Η επιβεβαίωση για το πόσο κοντά είναι στην ΑΕΚ ο νεαρός επιθετικός έρχεται από τα λόγια του μάνατζερ του, αλλά και την κίνηση που έκανε σήμερα η Ένωση για να εξασφαλίσει το ΟΚ για το μεγαλύτερο ταλέντο της Ρουμανίας!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεβερίν Μποχουί στο gazzetta.gr:

- Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Φαμπιάν Χιμσίνσκι;
- Δεν ενδιαφέρεται απλά. Το ενδιαφέρον υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, πήρε και επίσημη μορφή αφού η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 160.000 ευρώ για την αγορά του. Η ελληνική ομάδα απέστειλε εγγράφως την πρότασή της και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι η καλύτερη που υπάρχει μέχρι στιγμής. Έχουμε προτάσεις και από ιταλικές ομάδες όμως υπολείπονται αυτής της ΑΕΚ ενώ μας έχει ενημερώσει και η Λιλ ότι θα κινηθεί επίσημα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Στην Ελλάδα τον είχαμε προτείνει και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά από εκεί δεν είχαμε καμία απάντηση μέχρι στιγμής. Αν δεν υπάρξει κάποια μεγαλύτερη πρόταση, η ΑΕΚ θα αποκτήσει τον Φαμπιάν.

- Τι λέει ο παίκτης για την ΑΕΚ; Πώς βλέπει τη μετακίνησή του στην Ελλάδα;
- Έχει μάθει αρκετά πράγματα για την ελληνική ομάδα και θέλει πάρα πολύ να έρθει στην χώρα σας. Είναι μικρός ακόμα και μπορεί παίζοντας σε μια από τις τρεις κορυφαίες ελληνικές ομάδες να φτιάξει ένα καλό όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ πήρε φέτος το κύπελλο και πως έχει στον πάγκο ένα μεγάλο προπονητή όπως ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Φαμπιάν θέλει πολύ να παίξει σε αυτή την ομάδα.

- Πότε θα αποφασίσει η ρουμανική ομάδα για την πώλησή του; Είναι θέμα ημερών ή μπορεί να κρατήσει εβδομάδες;
- Η Άλμπα Ιούλια αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αυτή τη στιγμή ο παίκτης ο οποίος μπορεί να τη βγάλει από το αδιέξοδο είναι ο Φαμπιάν. Η πώλησή του πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα γιατί υπάρχουν μεγάλες οφειλές που πρέπει να εξοφληθούν. Γι’ αυτό άλλωστε και θα παραχωρηθεί με τόσο λίγα χρήματα. Αν δεν υπήρξαν τα οικονομικά προβλήματα σας πληροφορώ ότι δεν θα υπήρξε καμία βιασύνη και πιθανολογώ ότι δεν θα αποφάσιζαν να τον πουλήσουν για λιγότερα από 500.000 ευρώ.

- Εμείς εδώ δεν τον γνωρίζουμε καλά. Τι είδους επιθετικός είναι; Δώστε μας μια περιγραφή.
- Ο Φαμπιάν είναι ένας μοντέρνος επιθετικός. Ταχύτατος, με υψηλή τεχνική και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Τον βοηθάει και το ψηλό αλλά ευλύγιστο κορμί του στο σκοράρισμα. Είναι πολύ καλός και με τα δυο πόδια αλλά και με το κεφάλι αφού έχει ύψος 1.87 μέτρα. Μπορεί να παίξει και ως στράικερ αλλά και πιο πίσω. Οι μέσοι όροι σκοραρίσματος που έχει με την εθνική είναι εκπληκτικοί. Σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα. Με τους μικρούς της Άλμπα Ιούλια έχει λάβει μέρος σε 6 μεγάλα τουρνουά και έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και στα 6. Έκανε το ντεμπούτο του με την επαγγελματική ομάδα της Άλμπα λίγες μέρες αφότου έκλεισε τα 16 του χρόνια. Αυτό το παιδί είναι χαρισματικό και αν συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια σοβαρότητα θα γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μακάρι να έχει την τύχη να δουλέψει με τον Μανόλο Χιμένεθ που είναι εξαιρετικός προπονητής για να συνεχίσει να βελτιώνεται.

- Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.
- Και εγώ ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Πηγή gazzetta.gr