ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Και του χρόνου στον Βόλο ο Μπέος»!

«Και του χρόνου στον Βόλο ο Μπέος»!
Ο πιο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και παρ' ολίγον μοιραίος στο ματς με τον Παναθηναϊκό, Ηλίας Σολάκης, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και εμμέσως προεξοφλεί την παραμονή του Αχιλλέα Μπέου.

Το ρολόι σημάδευε το 79ο λεπτό, το σκορ ήταν στο 2-2 και ο 36χρονος επιθετικός παίρνει θέση πίσω από την άσπρη βούλα για να εκτελέσει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Ηλίας Σολάκης, όμως, στέλνει τη μπάλα στην ίδια γωνιά που πέφτει και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος αποκρούει και διατηρεί το παιχνίδι στα ίσια. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, το γκολ του Μαρτίν θα γείρει την πλάστιγγα (3-2) υπέρ των γηπεδούχων και θα χαρίσει στη νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου τη συμμετοχή στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, διατηρώντας “ζωντανό” το όνειρο της Ευρώπης.

Λίγες ώρες αργότερα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρεσβύτερο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε σε 24 ματς και πέτυχε 5 γκολ, και σας παρουσιάζει τις απόψεις γύρω από όλα όσα απασχολούν τους φιλάθλους σχετικά με το αγωνιστικό θαύμα της ομάδας του και τον πολυσυζητημένη προσωπικότητα του Αχιλλέα Μπέου.

- Τι συναισθήματα σας αφήνει η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Superleague, που σας βρήκε μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και σας έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσετε την έξοδό σας στην Ευρώπη;

«Σίγουρα, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς... Αυτό που πετύχαμε, δηλαδή μία ομάδα νεοφώτιστη, να προκρίνεται στα πλέϊ-οφ και να κυνηγάει τον στόχο της Ευρώπης, τουλάχιστον για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πρωτόγνωρο! Νομίζω, όμως ότι με την απόδοσή που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποδείξαμε ότι αξίζαμε αυτή την διάκριση, γιατί η ομάδα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια και πιστεύω ότι δικαίως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...»

- Το μυστικό αυτής της ομάδας ποιο ήταν;

«Κατ‘ αρχήν είχαμε πολύ καλή χημεία στο αγωνιστικό τμήμα... Διατηρήσαμε από πέρυσι τον βασικό κορμό των παικτών και με την προσθήκη κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών που “έδεσαν” σχεδόν αμέσως με την ομάδα, δημιουργήσαμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Το κλίμα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις ήταν πολύ καλό, η διοίκηση βρισκόταν συνεχώς κοντά μας και όλα συνετέλεσαν στο να έχουμε μία πολύ ομαλή λειτουργία...»

- Να υποθέσουμε ότι δεν αντιμετωπίσατε οικονομικά προβλήματα;

«Όχι, δεν είχαμε κανένα οικονομικό θέμα και αυτό ήταν ένα στοιχείο που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο, ειδικότερα όταν έφταναν στα αυτιά μας ότι οι ποδοσφαιριστές σε πολλές μεγάλες ομάδες βρίσκονταν πίσω στις πληρωμές... Εμείς είμαστε πάντα πληρωμένοι στην ώρα μας...»

- Είναι αξιοπερίεργο πάντως, ότι ουσιαστικά δεν επηρεαστήκατε σχεδόν καθόλου από την αλλαγή προπονητή...

«Η δουλειά του Σάκη Τσιώλη τα δύο τελευταία χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική... Έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτή την την επιτυχία... Από 'κει και πέρα, ο ερχομός του κ. Κατσαβάκη λειτούργησε θετικά γιατί δεν προχώρησε σε τομές και δεν έκανε αλλαγές... Απλά πρόσθεσε κάποια πράγματα στο παιχνίδι κι είχε κι έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι...»

- Αυτό που έκανε εντύπωση στον περισσότερο κόσμο, είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπαιρνε απλά αποτελέσματα αλλά έπαιζε και όμορφο ποδόσφαιρο...

«Αυτό είναι αλήθεια και συνέβη στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια, είτε παίζαμε εντός είτε εκτός έδρας... Κάθε Σαββατοκύριακο μπαίναμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε το νίκη και γι' αυτό το λόγο δεν κλειστήκαμε ποτέ πίσω, ούτε παίξαμε παθητικό ποδόσφαιρο... Νομίζω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο παράσημο της εφετινής χρονιάς...»

- Γυρίζοντας το χρόνο λίγο πίσω, ποια εκτιμάς ότι ήταν τα αποτελέσματα-κλειδιά που σας έκαναν να πιστέψετε ότι είστε ικανοί για την υπέρβαση;

«Όλα τα παιχνίδια είχαν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά νομίζω ότι η αυτοπεποίθησή μας τονώθηκε αισθητά μετά από τα “διπλά” που κάναμε στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ... Το γεγονός ότι κόντρα σε αυτές τις δύο ομάδες, συγκεντρώσαμε συνολικά 12 βαθμούς και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μου μας έδωσε το επιπλέον κίνητρο να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω και είμαστε πολύ ευτυχείς που τα καταφέραμε...»

- Πως είδες το χθεσινό παιχνίδι;

«Ήταν πραγματικά αγώνας-φωτιά! Υπήρχε άγχος κι ένταση και από τις δύο πλευρές και μέσα στο γήπεδο έγιναν μάχες σώμα με σώμα, αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια... Εμείς είμαστε αρκετά αγχωμένοι γιατί θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη... Δεν ήταν ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την συνολική αγωνιστική εικόνα όλης της χρονιάς, αλλά από τη στιγμή που φτάσαμε τόσο κοντά στα πλέϊ-οφ, θέλαμε πολύ να πιούμε νερό... Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω ότι δικαιούμαστε τη νίκη...»

- Σε όλο το 90λεπτο πάντως, το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

«Αυτό είναι αλήθεια γιατί ο Παναθηναϊκός αν και αδιάφορος βαθμολογικά, ήρθε στον Βόλο για να “χτυπήσει” στα ίσια το παιχνίδι... Όλοι οι ποδοσφαιριστές τους έπαιξαν με μεγάλο πάθος και αγωνιστικότητα και με τον τρόπο τους έδειξαν ότι ήθελαν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς. Αυτό είναι προς τιμήν τους και φυσικά δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας...»

- Αγχώθηκες στη φάση του πέναλτι;

«Τη συγκεκριμένη στιγμή είχα καλή ψυχολογία, ένιωσα καλά γι' αυτό κι ανέλαβα να το χτυπήσω... Διάλεξα μία γωνία, αλλά ο Τζόρβας με “διάβασε”, έπεσε στη σωστή γωνία και το απέκρουσε... Αυτά συμβαίνουν και στους μεγαλύτερους παίκτες... Το καλό είναι ότι κερδίσαμε και αυτή η άτυχη στιγμή δεν μας στοίχισε...»

- Εδώ και λίγο καιρό ο πρόεδρός σας αποκαλείται από κάποιους παράγοντες “παραγκάρχης” και πρόσφατα του απαγγέλθηκε κατηγορία από τον εισαγγελέα για απόπειρα εκβίασης... Πόσο έχουν επηρεάσει αυτά τα γεγονότα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας; Πως ηχούν αυτά στα αυτιά σας;

«Σίγουρα ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε στις τηλεοράσεις όλα αυτά που λέγονται, αλλά να σας πω την αλήθεια δεν μας αγγίζουν και δεν μας επηρεάζουν. Ο πρόεδρος είναι δίπλα μας και μας λέει να “κλείσουμε τα αυτιά μας”, οπότε αυτό μετράει... Συν τοις άλλοις, όλα αυτά είναι εξωαγωνιστικά οπότε όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, δεν γίνεται να έχουμε αυτά στο μυαλό μας. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας...»

- Στις τάξεις των παικτών, το κλίμα είναι υπέρ του κ. Μπέου;

«Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα, σίγουρα δεν μπορείς να θέλεις το κακό του προέδρου σου... Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα εξωαγωνιστικά... Είμαστε στο πλευρό του και πιστεύουμε ότι στην πορεία θα τα λύσει... »

- Σε αυτούς που λένε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ευνοήθηκε φέτος από την διαιτησία τι έχετε να πείτε;

«Αυτό δεν το δέχομαι με τίποτε! Ίσα-ίσα που σε κάποια παιχνίδια συνέβη το αντίθετο... Αλλά κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού... Δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτή την άποψη...»

- Σε προσωπικό επίπεδο, φέτος με την απόδοσή σου, φάνηκες αναγεννημένος και στα 36 σου χρόνια δείχνεις ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσεις...

«Είχα να παίξω πέντε χρόνια στην Superleague και είχα μεγάλη διάθεση να προσφέρω. Η άνοδος της ομάδας μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν να παίξω, με έκαναν να ξανανιώσω, παρ' ότι ποδοσφαιρικά βρίσκομαι σε μεγάλη ηλικία. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν κι ελπίζω να τα κατάφερα...»

- Θα μείνεις και του χρόνου;

«Έχω ήδη μιλήσει με τον κ. Μπέο κι έχουμε ήδη συμφωνήσει και για την επόμενη σεζόν...»

- Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος θα παραμείνει και στον Ολυμπιακό Βόλου και τη νέα σεζόν;

«Προσωπικά δεν έχω κάποια αντίθετη ένδειξη...»

- Τι επιφυλάσσει η συνέχεια;

«Ξεκούραση, ηρεμία και καλές γιορτές... Θα ακολουθήσει μία μίνι-προετοιμασία έτσι ώστε στα πλέϊ-οφ να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί γιατί έχουμε πολλούς τραυματισμούς και συσσωρευμένη κούραση...»

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...