ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Έτσι θέλει τον Ολυμπιακό!

Έτσι θέλει τον Ολυμπιακό!
O Ερνέστο Βαλβέρδε έκλεισε μία ακόμα χρονιά στον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για την επόμενη. Πως όμως θέλει ο Ισπανός προπονητής τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς; Το gazzetta.gr αναλύει.To αγωνιστικό στιλ δεν αλλάζει...

Ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει την πρόθεση να διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η φιλοσοφία και η νοοτροπία δεν αλλάζουν. Το σύστημά του θα παραμείνει το ίδιο (4-4-1-1), όπως και ο τρόπος ανάπτυξης. Ο Βαλβέρδε θέλει καλό πάσινγκ γκέιμ, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο αλλά και καλή επιθετική εικόνα.

Είναι ένας τεχνικός που περιμένει διαρκή κίνηση από τους παίκτες του. Παράλληλα αρέσκεται όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και στην ουσία που είναι ο... εγκλωβισμός του αντιπάλου κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και τα πολλά γκολ. Ο Βαλβέρδε από μέρους του επιζητά να διατηρηθεί μεν το αγωνιστικό στιλ της φετινής χρονιάς αλλά να υπάρξει και άλλη βελτίωση από τους παίκτες του.

Περιμένει πιο μεγάλη σταθερότητα

Ένα θέμα που έχει θίξει ο Βαλβέρδε είναι η σταθερότητα της ομάδας του. Ο Ισπανός προπονητής εντόπισε ότι ο Ολυμπιακός είχε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Εκείνο που προσδοκά ο ίδιος είναι η ομάδα του να είναι πιο σταθερή και να κάνει όσο λιγότερα άσχημα παιχνίδια μέσα στην χρονιά γίνεται.

Εφόσον επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν και λιγότερες... απώλειες. Εξάλλου ο Ολυμπιακός φέτος το... πλήρωσε αυτό με τον αποκλεισμό του από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρωταρχικός στόχος το νταμπλ

Ο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πως για τον Ολυμπιακό εκείνο που μετράει πάνω απ' όλα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ο πρωταρχικός στόχος των Πειραιωτών σε ετήσια βάση παραμένει το νταμπλ.

Ο βασικότερος στόχος βέβαια εξακολουθεί να είναι το πρωτάθλημα. Ο Τσινγκούρι κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό όλα όσα χρειαζόταν για να επιστρέψει στην ελληνική κορυφή και τώρα το ζητούμενο θα είναι να τον διατηρήσει σε αυτήν και φυσικά να διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο.

Τι προσδοκά από το Τσάμπιονς Λιγκ

Έχοντας... καεί στον χυλό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του Ολυμπιακού (σ.σ. ελέω Ανόρθωσης) ο Βαλβέρδε φυσάει και το γιαούρτι... Ο Ισπανός προπονητής θέλει η ομάδα του να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο το υψηλό επίπεδο του εν λόγω θεσμού όμως από την άλλη και ο ανταγωνισμός που υπάρχει τον κάνουν να κρατά χαμηλούς τόνους. Ο ίδιος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να έχει μία καλή πορεία ο πειραϊκός σύλλογος, πλην όμως το Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει σε... δεύτερη μοίρα.

Τι παίκτες θέλει

Ο Βαλβέρδε έχει ήδη ζητήσει τουλάχιστον έξι με οκτώ παίκτες. Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησαν πως θα πρέπει ν' αποκτηθεί ένας πορτιέρο (ενώ ανάλογα με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Πάρντο ίσως αποκτηθεί και ένας δεύτερος), τρία κεντρικά χαφ, εκ των οποίο το ένα θα είναι ένας νεαρός αντί-Ιμπαγάσα ενώ ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε έναν ακόμα επιθετικό αλλά και έναν αριστερό μπακ ως αντί-Μπράβο.

Επιπλέον ενδέχεται ο Ολυμπιακός να κλείσει και έναν δεξιό χαφ. Ο Ισπανός θέλει παίκτες που να είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι, πολύ εργατικοί αλλά και να έχουν τα φόντα να σταθούν σε επίπεδο Ολυμπιακού. Επίσης θα πρέπει να ταιριάζουν με το αγωνιστικό στιλ των Πειραιωτών.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...