ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Διπλό κι έφυγε για το... 38! *BINTEO*

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε με την απόδοσή στο πρώτο μέρος την τούρτα κι ο Κατσιαρός έβαλε το κερασάκι στη νίκη (1-0) που τον φέρνει αγκαλιά με το 38ο πρωτάθλημα! Κατάπιε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ο Σπάθας.



Αλλαγή στα αριστερά!
Διπλό κι έφυγε για το... 38! (video)
Νέα πρόσωπα περιελάμβανε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού και μετά από καιρό ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την βασική του αριστερά πλευρά, αφού ο Μπράβο επέστρεψε μετά από έξι εβδομάδες, ενώ ο Ριέρα έσπασε όλα τα… κοντέρ και πάτησε χορτάρι μόλις δυο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του. Ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο ξανά μαζί (τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο) και οΟλυμπιακός έγινε πιο συμπαγής αμυντικά. Ο Ουρτάδο κάλυψε το κενό του Ντουντού, ενώ ο Ζαϊρί διατηρήθηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς στην ενδεκάδα
Το καλύτερο πεντάλεπτ
ο!
Οι εντολές του Βαλβέρδε ήταν πίεση και η μπάλα χαμηλά, οι παίκτες του τις ακολούθησαν πιστά και οΟλυμπιακός κατάφερε από την αρχή να επιβληθεί. Πίεση ψηλά, συμπαγής στην άμυνα, με τα άκρα να προωθούνται και να κρατούν τη Λάρισα στην περιοχή της. Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, ο Ουρτάδο ήταν βελτιωμένος, ο Ιμπαγάσα μοίραζε, μάρκαρε, ενώ έπαιξε και… δεξί μπακ για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Ριέρα ήταν κινητικός και με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακόςολοένα και ανέβαινε.
Ο Άντερσεν καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, έβλεπε τους παίκτες του εγκλωβισμένους και όταν το ρολόι πήγε στο 30’ άρχισαν τα… δύσκολα! Ο Μέλμπεργκ σε ρόλο… επιθετικού έστειλε το πρώτο μήνυμα, όταν την κεφαλιά του έδιωξε εξαιρετικά ο Αμπάρης. Στην επόμενη φάση, ο γκολκίπερ της Λάρισας έβγαλε το επικίνδυνο σουτ του Μπράβο, και στο 32’ το σουτ του Σουηδού δεν βρήκε στόχο.
Ο Μέλμπεργκ το κυνήγησε το γκολ και στο 35’ με κίνηση αλά… Μιραλάς απέφυγε το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ και ο Κατσιαρός την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η άμυνα και η πίεση του έδωσαν το προβάδισμα στο α’ μέρος, ωστόσο ο Πάρντο ήταν αυτός που το κράτησε, αφού στο μοναδικό λάθος της άμυνας (έχασε τον αντίπαλο ο Μέλμπεργκ) ο Κουζέν βρέθηκε απέναντί του, όμως ο Βέλγος έδιωξε με τα πόδια.
Δεν είδε πέναλτι!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε το καλύτερο εκτός έδρας α’ μέρος στη Λάρισα, ωστόσο η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με το «καλημέρα» πίσω από το κέντρο και ο Μπλάζεκ με τον Μετίν άρχισαν… πάρτι! Η πίεση έγινε πιο στενή και στο 54’ η Λάρισα θα μπορούσε να βρεθεί πιο κοντά στην ισοφάριση. Ο Ουρτάδο έπεσε άτσαλα στον Μετίν, ο Σπάθας ήταν δίπλα στη φάση, όμως δεν έδειξε παράβαση, προκαλώντας την οργή παικτών και οπαδών!
Κάτι από… ερασιτεχνικό!
Το ματς είχε και… ξύλο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές ανθρώπους εκτός αγωνιστικούς χώρους. Στο 68’ και αφού ο Τοροσίδης έφαγε χιονόμπαλα, ο Ιμπαγάσα δέχθηκε επίθεση από έναν… άγνωστο και για ένα πεντάλεπτο ο αγωνιστικός χώρος δεν θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Ο Αργεντίνος αφού απώθησε τον άγνωστο που του επιτέθηκε είδε τον Μιραλάς να αρπάζεται με τους Μετίν, Σίμιτς, αλλά και να μπαίνουν στο γήπεδο και άλλοι… άγνωστοι. Ο Βέλγος με τον Σέρβο τιμωρήθηκαν με μια κίτρινη και ο Σπάθας έδωσε τέλος!
Mοιραίος ο Κουζέν, τη γλίτωσε ο Κουζέν
Ο Βαλβέρδε έκανε πιο αμυντικό τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Χολέμπας στη θέση του Ριέρα, η Λάρισα πίεσε περισσότερο, αλλά στη μια φάση (82') που δημιούργησε στην επανάληψη ο Κουζέν δεν βρήκε στόχο, αφού η κεφαλιά κατέληξε άουτ. Ο Ιγκλέσιας τη γλίτωσε, αφού στο πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Φουστέρ δεν είδε κίτρινη. Η ΑΕΛ προσπάθησε να βάλει τον Ολυμπιακό πιο μέσα, δεν υπέστη νέο... σοκ στο 89' όταν ο Χολέμπας έχανε σούπερ ευκαιρία, όμως διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων, αφού περίμενε περισσότερα για την εξάλεπτη διακοπή (66'-72').
MAN OF THE MATCH: Μπορεί ο Μέλμπεργκ να μην πέτυχε το πρώτο του εκτός έδρας γκολ με τον Ολυμπιακό, ωστόσο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη φάση που έκρινε το ματς, όταν από προσπάθειά του προήλθε το αυτογκόλ. Πολύ καλός ανασταλτικά, έδεσε με τον Παπαδόπουλο και υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος, το οποίος και διόρθωσε ο Πάρντο

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο ΟΑΚΑ ο Κουζέν είχε χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάρισα, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Δυο φάσεις έκαναν οι «βυσσινί», και στις δυο δεν είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Μάλιστα, μετά το 80’ έχασε την ψυχραιμία του μοιράζοντας και… κλωτσιές.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άριελ Ιμπαγάσα για ακόμα ένα ματς ήταν η ηγετική μορφή του Ολυμπιακού στο κέντρο. Βοήθησε δημιουργικά, έκανε όλο το ματς των Πειραιωτών, μοίραζε, ενώ κατάπινε χιλιόμετρα καλύπτοντας και κενά που άφηνε ο Ουρτάδο. Μέχρι και στα δεξιά της άμυνας βρέθηκε για να βοηθήσει αμυντικά

Πηγή gazzeta 

Σχετικά video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...