ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Serie A

Η Ρώμη είναι... «τζιαλορόσα»!
Στο ντέρμπι ήταν Ρόμα!
Με δύο πέναλτι η Ρόμα επικράτησε της Λάτσιο (2-0) στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και έδωσε τη δυνατότητα σε Μίλαν (3-2 στο Μπάρι) και Γιουβέντους (3-1 την Τσεζένα) να πλησιάσουν!
Η Ρώμη είναι... «τζιαλορόσα»! (videos)
Στο «Ολίμπικο» οι Λάτσιο και Ρόμα αναμετρήθηκαν με κοινό στόχο τη νίκη, τόσο για το γόητρο όσο και για τη βαθμολογία. Οι «λατσιάλι» ήθελαν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους στην κορυφή και οι «τζιαλορόσι» να βελτιώσουν τη θέση τους και η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 42', μάλιστα, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για την ακύρωση ενός γκολ του Γκρέκο για οφ-σάιντ του Μποριέλο, καθώς ο Ντίας φάνηκε να τον καλύπτει. Στην επανάληψη η Λάτσιο μπήκε πιο δυνατά αλλά η Ρόμα ήταν αυτή που κέρδισε πέναλτι στο 52' για χέρι του Σιμπλίτσιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μποριέλο και ο Μουσλέρα... σχεδόν απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του για το 0-1! Στη συνέχεια η Λάτσιο πίεσε και η Ρόμα έβρισκε χώρους για αντεπιθέσεις, με τον Ρίισε στο 76' να... καταφέρνει να σημαδέψει το δοκάρι σε κενή εστία! Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε πανικός, καθώς ο Νορβηγός αριστερός μπακ των «τζιαλορόσι» ανέτρεψε τον Μάουρι, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα. Αντιθέτως, έδωσε και δεύτερο πέναλτι στη Ρόμα για την ανατροπή του Μπαπτίστα από τον Ντίας στο 87', με τον Βούτσινιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 0-2.
Στο ντέρμπι ήταν Ρόμα! (video)
Την ήττα της Λάτσιο αλλά και τη γκέλα της Ιντερ το Σάββατο με την Λέτσε, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» αντιμετώπισαν την Μπάρι εκτός έδρας και πήραν τη νίκη με 3-2, με αποτέλεσμα να ανέβουν στη 2η θέση και να είναι μόλις στο -2 από την κορυφή. Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Αμπροζίνι και στο 31' φάνηκε ότι οι Μιλανέζοι θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα, καθώς ο Φλαμινί με ωραίο πλασέ μετά από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς έκανε το 0-2. Η Μίλαν θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αλλά ο Ρομπίνιο έχανε αυτά που δε χάνονται, με συνέπεια να έρθει το άγχος στη συνέχεια... Στο 65' ο Κουτούζοφ από κοντά μείωσε σε 1-2, η Μπάρι προσπάθησε να πιέσει αλλά στο 72' ο Πάτο έκανε το 1-3 με ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ, δείχνοντας να τελειώνει το ματς. Στο 90', πάντως, ο Μπαρέτο μείωσε σε 2-3 με ωραίο σουτ, αγχώνοντας τους «ροσονέρι» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Κοντά στην κορυφή, για την ακρίβεια στο -4, είναι πλέον και η Γιουβέντους! Σε μια γιορτινή μέρα, καθώς τα 50 αστέρια του παρελθόντος που θα έχουν το δικό τους αστέρι στο νέο γήπεδο βρέθηκαν στο «Κομουνάλε», η «Μεγάλη Κυρία» αν και παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, νίκησε με 3-1 την Τσεζένα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια του Χιμένεζ μετά από πάσα του Σκελότο και στη συνέχεια η Γιούβε χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει. Όταν έγινε αυτό, ανέτρεψε και την κατάσταση. Στο 31' ο Πελεγκρίνο ανέτρεψε τον Μπονούτσι τραβώντας τον από τη φανέλα και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντελ Πιέρο, κάνοντας το 1-1. Πριν το τέλος του ημιχρόνου οι «μπιανκονέρι» ήταν μπροστά στο σκορ, καθώς στο 43' ο Κουαλιαρέλα με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-1 και το γεγονός ότι η Τσεζένα έμεινε με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Πελεγκρίνι για φάουλ στον Πέπε, σήμανε ουσιαστικά και το τέλος του ματς. Ο τραυματισμός του Μέλο στο β' ημίχρονο μεγάλωσε τον πονοκέφαλο του Ντελ Νέρι, ενώ στο 88' ο επανακάμψας Ιακουίντα έκανε το 3-1 μετά από σέντρα του Σαλιχάμιτζιτς.

Στο -4 από την κορυφή, ισόβαθμη με τη Γιουβέντους, είναι πάντα και η εκπληκτική Νάπολι! Οι «παρτενοπέι» φιλοξένησαν την Πάρμα και με τον ασταμάτητο Καβάνι να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ, έφτασαν στο 2-0 και στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ουρουγουανός σέντερ φορ άνοιξε το σκορ στο 19' με ωραίο πλασέ ολοκληρώνοντας μια υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 86', με ένα πλασέ από εξαιρετικά δύσκολη θέση, προκαλώντας παραλήρημα στο «Σαν Πάολο»!

Στο «Φρίουλι» οι Ουντινέζε και Κάλιαρι ήθελαν τη νίκη αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς με το τελικό 1-1. Οι Σαρδήνιοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 12' με ένα εκπληκτικό σουτ του Κόντι, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 44' με κεφαλιά του Φλόρο Φλόρες μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στην επανάληψη η Ουντινέζε πίεσε αρκετά, είχε δοκάρι με τον Ντι Νατάλε και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Στον αγώνα που έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, η Φιορεντίνα πήρε βαθμολογική ανάσα με το 1-0 επί της Κιέβο. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα των Βερονέζων στο 80', όταν ο Μούτου είδε δύο σερί σουτ να κοντράρουν σε σώματα αντιπάλων, για να καταλήξει η μπάλα στον Σέρτσι που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Στη Γένοβα η Σαμπντόρια ήταν το φαβορί στον αγώνα με την Κατάνια, αλλά τελικά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Απολύτως λογικό, καθώς είναι ζήτημα αν έγιναν... δύο καλές φάσεις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (6/11)
Μπολόνια-Λέτσε 2-0 (84' Ντι Βάιο, 85' Χιμένεζ)
Ιντερ-Μπρέσια 1-1 (73' πεν. Ετό-15' Καράτσιολο)
Κυριακή (7/11)
Φιορεντίνα-Κιέβο 1-0 (80' Σέρτσι)
Μπάρι-Μίλαν 2-3 (65' Κουτούζοφ, 90' Μπαρέτο-4' Αμπροζίνι, 31' Φλαμινί, 72' Πάτο)
Γιουβέντους-Τσεζένα 3-1 (31' πεν. Ντελ Πιέρο, 43' Κουαλιαρέλα, 88' Ιακουίντα-11' Χιμένεζ)
Λάτσιο-Ρόμα 0-2 (52' πεν. Μποριέλο, 87' πεν. Βούτσινιτς)
Νάπολι-Πάρμα 2-0 (19',86' Καβάνι)
Σαμπντόρια-Κατάνια 0-0
Ουντινέζε-Κάλιαρι 1-1 (44' Φλόρο Φλόρες-12' Κόντι)
Παλέρμο-Τζένοα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10 αγωνιστικές)
  1. Λάτσιο 22
  2. Μίλαν 20
  3. Ιντερ 19
  4. Γιουβέντους 18
  5. Νάπολι 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...