ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πρώτος των πρώτων ο Ραούλ!

Πρώτος των πρώτων ο Ραούλ!Μόνος πρώτος στην λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρασε ο Ραούλ με τα δύο γκολ που έβαλε με την Σάλκε στην Χαποέλ, όπως επιβεβαίωσε η UEFA.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι στα 68 γκολ του Ισπανού στο Champions League προσθέτει ένα από τελικό super cup αλλά και ένα που είχε πετύχει το 1998 στο διηπειρωτικό κύπελλο σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την βραζιλιάνικη, Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ο 33χρονος σκόραρε δύο φορές στην εντός έδρας αναμέτρηση της Σάλκε με την Χαποέλ Τελ Αβίβ (3-1) κάνοντας μόνος του το 2-0. Σύμφωνα με μερικά ρεπορτάζ, η επίδοσή του ήταν 69 τέρματα, όμως στα στατιστικά του η UEFA δεν έχει μετρήσει το γκολ στο διηπειρωτικό κύπελλο.

Τα δύο γκολ με την Σάλκε στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τον έφεραν με 70 δύο πάνω από τον Πίπο Ιντζάγκι της Μίλαν, με τον οποίο ισοβαθμούσε στα 68 πριν από αυτό το ματς. Σημειώνεται ότι η λίστα της UEFA έχει στην τρίτη θέση τον Γερμανό, Γκερντ Μίλερ με 66.

«Ακόμα και για 'μένα είναι κάτι το εξαιρετικό» τόνισε ο Ραούλ,που το καλοκαίρι άφησε την Ρεάλ για να φορέσει τη φανέλα της Σάλκε. «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να βάλω τόσα πολλά γκολ σε μία διοργάνωση όπως είναι το Champions League. Ημουν τυχερός που κέρδισα το Champions League τρεις φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ηταν φυσικό ότι θα έβαζα αρκετά γκολ εκεί» κατέληξε.

Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών σύμφωνα με την επίσημη λίστα της UEFA

70 Ραούλ Γκονζάλες (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)
68 Πίπο Ιντζάγκι (Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν)
66 Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)
62 Αντρέι Σεφτσένκο (Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι)
62 Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γ., Ρεάλ Μαδρίτης, Αμβούργο)
59 Τιερί Ανρί (Μονακό, Γιουβέντους, Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα)
59 Χένρικ Λάρσον (Φέγενορντ, Σέλτικ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ.)
54 Εουσέμπιο (Μπενφίκα)
52 Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους)
50 Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...