ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επιμένει ο "Καπετάνιος"


Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υπερασπίστηκε της επίθεσης του στα δημοσιογραφικά μπουθ του ΟΑΚΑ με αφορμή τον σχολιασμό δημοσιογράφου στον αγώνα με την Καβάλα.Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" τόνισε ότι όσοι περιγράφουν τους αγώνες δεν πρέπει να κάνουν κριτική παρά μόνο περιγραφή.Ανέφερε ότι όσοι θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου και την εξάλειψη της βίας θα πρέπει να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι ανάλογο θα επαναλάμβανε την πράξη του αυτή.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην εισβολή του στο δημοσιογραφικό θεωρείο του ΟΑΚΑ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Καβάλα και τη διακοπή της περιγραφής της αναμέτρησης: Κάπου έχει παραποιηθεί το γεγονός. Εγώ ενοχλήθηκα από τον τρόπο της περιγραφής, η οποία δεν ήταν περιγραφή, αλλά σχολιασμός του παιχνιδιού. Αυτός που περιγράφει τον αγώνα, πρέπει να κάνει περιγραφή χωρίς να κάνει κρίσεις περί της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία αν είναι θετικές ή αρνητικές. Όταν κάνει σχολιασμό του διαιτητή ότι είναι λάθος στη μία φάση, λάθος στην άλλη φάση, ο κόσμος που τα ακούει, εξοργίζεται με τον εκάστοτε διαιτητή.

Κατά καιρούς λέμε να σταματήσει η βία, αλλά πρέπει να σταματήσουν κι αυτά που την προκαλούν. Γιατί στην Αγγλία έχει απαγορευτεί από τον καιρό της Θάτσερ και γίνεται η περιγραφή, χωρίς κανένα σχολιασμό των αποφάσεων; Δεν μπορεί να λέει φάουλ στον Καραγκούνη, αλλά ο διαιτητής το δίνει ανάποδα. Στον συγκεκριμένο αγώνα, δίνει πέναλτι, σχολιάζει ότι δεν είναι πέναλτι”.

Για τις συστάσεις που έκανε στον δημοσιογράφο: "Πιστεύω να μη χρειαστεί ποτέ να ξανασυμβεί. Θα πρέπει να δοθούν οδηγίες σε αυτούς που κάνουν την περιγραφή του αγώνα, ότι το καθήκον τους είναι να περιγράψουν τον αγώνα. Αν θέλουν να σχολιάσουν, μετά τον αγώνα σε κάποια άλλη εκπομπή ή στην εφημερίδα τους, να κάνουν το σχολιασμό. Την κριτική μπορούν να την κάνουν μετά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να φανατίζουν την ατμόσφαιρα. Ο δημοσιογράφος κι ο περιγράφων τον αγώνα είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αυτός που κάνει την περιγραφή του αγώνα, πρέπει να κάνει περιγραφή του αγώνα, το πέναλτι ή μία φάση πώς τη βλέπει ο διαιτητής. Εάν τυχόν τη βλέπει λάθος έχει δικαίωμα να το σχολιάσει μετά το παιχνίδι".

Για τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τόσο από τη Superleague, τη NOVA, όσο και από τον ΠΣΑΤ για την ενέργειά του: "Δεν με αφορούν, διότι κανείς εξ αυτών δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Μπήκαν στην κίνηση τη δική μου και όχι στην ουσία. Εάν σωστά ή λάθος ο περιγράφων τον αγώνα κάνει σχολιασμό εκείνη τη στιγμή. Διότι κατά σύμπτωση εκείνο το βράδυ στο σχολιασμό των τηλεδικαστηρίων είπαν ότι σωστά έδωσε ένα πέναλτι, λάθος το άλλο, τα οποία ήταν αντίθετα με τον περιγράφοντα. Όταν ακούς ότι δίνεται κάτι εις βάρος της ομάδας σου και το οποίο δεν έπρεπε να δοθεί, δεν σε εξοργίζει; Και μετά τα βάζουν με το διαιτητή! Αυτό δεν είναι πρόκληση της βίας;

Ήταν ξεκάθαρη η θέση μου μετά τον αγώνα, όταν με ρώτησαν κι απάντησα. Οι αρμόδιοι που φωνάζουν για να περιορίσουν τα συμπτώματα βίας, να περιορίσουν τις περιπτώσεις χουλιγκανισμού, θα πρέπει να το δουν και αυτό. Πόσες φορές δεν έχουν πει ότι κι οι δημοσιογράφοι συντείνουν στην πρόκληση της βίας; Αλλά εγώ λέω ότι έχει το δικαίωμα ο δημοσιογράφος να κάνει την κριτική του μετά, στην εφημερίδα του".

Για την αγωνιστική και διοικητική κατάσταση του Παναθηναϊκού: εν σχολιάζω. Δεν θ' αναφερθώ σε αυτά, αλλά μόνο στο γεγονός ελπίζοντας ότι κάποιοι θα αντιληφθούν τι γίνεται. Εάν κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας, θα πρέπει και στους σχολιασμούς του περιγράφοντα του αγώνα να μην υπεισέρχεται στις αποφάσεις των διαιτητών ή στις ενέργειες των παικτών. Δεν θ' αναφερθώ σε τίποτε άλλο".

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...