ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Άρχισαν τα όργανα» για τα στημένα!

«Άρχισαν τα όργανα» για τα στημένα!
Τις πρώτες ποινικές διώξεις σε βάρος όσων στοιχημάτισαν, μέσω του ΟΠΑΠ, σε στημένα παιχνίδια άσκησαν οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος. 

Επτά παίκτες (που κέρδισαν μέχρι και 90.000 ευρώ από τα πονταρίσματά τους) κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ σε βαθμό πλημμελήματος (με την κατηγορία μόνο της απάτης) παραπέμπονται και οι υπόλοιποι οκτώ! 

Η δικογραφία για τις υποθέσεις των κακουργημάτων παραμένει ανοικτή, καθώς θα συνενωθεί με το δεύτερο μέρος της έρευνας, το οποίο αφορά τον τρόπο στησίματος των αγώνων (μέσω καταθέσεις ποδοσφαιριστών, παραγόντων, διαιτητών, μάνατζερ κ.α.) και τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με στόχο την αλλοίωση αποτελεσμάτων, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και του οργανωμένου εγκλήματος. 

Οι οκτώ παίκτες, από την άλλη, που αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος θα παραπεμφθούν να δικαστούν με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. 

Όσον αφορά, δε, στην έρευνα για τους παίκτες που πόνταραν παράνομα μέσω διαδικτύου σε τεράστιες αποδόσεις, αυτή θα προχωρήσει από τις εισαγγελικές αρχές -αφότου εκείνες λάβουν τις απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποστείλει προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Μάλτα κ.α.

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...