ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πανικός για το Scudetto!

Πανικός για το Scudetto!
Η ήττα της Μίλαν δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από την Ίντερ, που με το 1-0 επί της Λέτσε πλησίασε στο -2! Στο -3 και η Νάπολι, με το 2-1 επί της Κάλιαρι!Σιγά μην έχανε η Ίντερ την ευκαιρία να μειώσει στο -2 από τη Μίλαν, μία αγωνιστική πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι! Οι Νερατζούρι υποδέχθηκαν τη Λέτσε και το γκολ του Πατζίνι στο 52ο λεπτό με σουτ από κοντά στάθηκε αρκετό για τη νίκη με 1-0, που βάζει φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Λεονάρντο, κουρασμένη και από το ματς της περασμένης Τρίτης με την Μπάγερν, δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, το αποτέλεσμα μετρούσε πάνω από όλα!

Στο -3 η Νάπολι!
Τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου οριστικά πλέον η Νάπολι, που νίκησε με 2-1 την Κάλιαρι και είναι στο -3 από τη Μίλαν, περιμένοντας κι αυτή το ντέρμπι των Ροσονέρι με την Ιντερ, όπου μία εκ των δύο θα χάσει βαθμούς... Οι Παρτενοπέι επικράτησαν χάρη σε δύο γκολ του Καβάνι, που επέστρεψε στο σκοράρισμα μετά από σχεδόν ένα μήνα και ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της μάχης!

Καθάρισε ο Ντελ Πιέρο!

Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε η Γιουβέντους, η οποία επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί της Μπρέσια στο Τορίνο. Νίκη που ήρθε χάρη στην κλάση του Ντελ Πιέρο, ο οποίος στο 68ο λεπτό πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, απέφυγε έναν αντίπαλο και από το ύψος της περιοχής έκανε υπέροχο πλασέ με το αριστερό, γράφοντας το 2-1. Η Μεγάλη Κυρία είχε ανοίξει το σκορ στο 23' με τρομερό σουτ του Κράσιτς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 42' με τον Έντερ. Τελικά ο Ντελ Πιέρο έκανε τη διαφορά, ενώ η Μπρέσια έμεινε με 10 παίκτες στο 71' με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαρέκο.

Πετάει η Ουντινέζε!
Είναι η καλύτερη ιταλική ομάδα εντός του 2011, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πλέον, πού θα σταματήσει! Ο λόγος για την Ουντινέζε, που επιβλήθηκε και της Κατάνια με 2-0 στο «Φρίουλι» και πλησίασε πια στο -6 και από την κορυφή! Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν άνοιξε το σκορ στο 22' με εκπληκτικό σουτ του Ινλέρ και έφτασε στο τελικό 2-0 στο 74', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντι Νατάλε.

Με τέτοιο Τότι δεν χάνει!

Με τον Φραντσέσκο Τότι να σπάει το φράγμα των 200 γκολ (έφτασε τα 201 στη Serie A) η Ρόμα κατάφερε να φύγει αλώβητη από τη Φλωρεντία μένοντας στο 2-2 απέναντι στη Φιορεντίνα. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «βιόλα», ισάριθμες φορές ισοφάρισε ο Τότι. Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά και με τον αναγεννημένο Μούτου πήρε κεφάλι στο σκορ στο 21ο λεπτό ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Οι «βιόλα» θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους άμεσα, αλλά ο Τζιλαρντίνο δεν κατάφερε να σκοράρει και να το αφιερώσει στη νεογέννητη κόρη του. Έτσι, δεν άργισε να έρθει η απάντηση των «τζιαλορόσι» όταν ο Τότι ευστόχησε από τα έντεκα βήματα φτάνοντας τα 200 γκολ στη Serie A. Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά και οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Γκαμπερίνι, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1. Μάλιστα, η ομάδα του Μιχάιλοβιτς θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, αλλά η κεφαλιά του Μούτου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ντόνι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τη Φιορεντίνα να σημαδεύει ξανά το δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Βάργκας. Έτσι, ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε ξανά και ο Τότι στο 52' ισοφάρισε για δεύτερη φορά το παιχνίδι αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος αρχηγός είναι. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και με μία ευκαιρία από κάθε ομάδα το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ζει η Πάρμα, «σβήνει» η Σαμπ...
Μεγάλο ματς έγινε στο «Λουίτζι Φεράρις» όπου η Σαμπντόρια υποδέχθηκε την Πάρμα, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη ώστε να πάρουν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτοί που τα κατάφεραν, τελικά, ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι χάρη στο γκολ του Τζακάρντο στο 65' με κεφαλιά πήραν πολύτιμους βαθμούς. Η Σαμπντόρια θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά ο Μακαρόνε έστειλε την μπάλα... στο Θεό με εκτέλεση πέναλτι και τελικά οι Παρμέντζι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, έστω κι αν αποβλήθηκε στο 92' ο Ντζεμαϊλί.

Κι έζησαν αυτοί καλά...
Οι 40 βαθμοί στο φετινό Campionato, σύμφωνα και με τις αναλύσεις του ιταλικού Τύπου, εξασφαλίζουν την παραμονή. Στο Μπολόνια-Τζένοα, επομένως, αμφότερες θα έμεναν ικανοποιημένες με μια ισοπαλία και... έμειναν! Οι Ροσομπλού ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με σουτ του Ντι Βάιο, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 43' με διπλή προσπάθεια του Νταϊνέλι. Το 1-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα, αλλά αυτό δεν ενόχλησε κανέναν στο «Ρενάτο Νταλ' Άρα».

Ανάσα για Κιέβο
Τα άσχημα αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες είχαν φέρει ξανά άγχος στην Κιέβο σε ό,τι αφορά την παραμονή της, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά για τους Βερονέζους στο Μπάρι, κόντρα στην τοπική ομάδα που κάνει ήδη τα πλάνα της για τη Serie B. Η Κιέβο πήρε τη νίκη με 2-1 και απέκτησε πλέον διαφορά 7 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

* Η 30ή αγωνιστική ολοκληρώνεται με το βραδινό Νάπολι-Κάλιαρι. Σε περίπτωση νίκης, οι γηπεδούχοι θα μειώσουν στο -3 από την κορυφή και ξαναμπαίνουν για τα καλά στη μάχη του Scudetto, περιμένοντας την επόμενη αγωνιστική και τη... σφαγή ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ στο μεταξύ τους ντέρμπι!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (19/3)
Λάτσιο-Τσεζένα 1-0 (2' Ζαράτε)
Παλέρμο-Μίλαν 1-0 (11' Γκοϊάν)
Κυριακή (20/3)
Φιορεντίνα-Ρόμα 2-2 (22' Μούτου, 35' Γκαμπερίνι-27' πέν.,53' Τότι)
Μπάρι-Κιέβο 1-2 (41' πέν. Γκεζάλ-38' Πελισιέ, 49' Μοσκαρντέλι)
Μπολόνια-Τζένοα 1-1 (28' Ντι Βάιο-43' Νταϊνέλι)
Ιντερ-Λέτσε 1-0 (52' Πατζίνι)
Γιουβέντους-Μπρέσια 2-1 (23' Κράσιτς, 68' Ντελ Πιέρο-42' Έντερ)
Σαμπντόρια-Πάρμα 0-1 (65' Τζακάρντο)
Ουντινέζε-Κατάνια 2-0 (22' Ινλέρ, 74' πέν. Ντι Νατάλε)
Νάπολι-Κάλιαρι 2-1 (49' πεν.,61' Καβάνι-56' Ακουαφρέσκα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 62
2. Ίντερ 60
3. Νάπολι 59
4. Ουντινέζε 56
5. Λάτσιο 54
6. Ρόμα 50
7. Γιουβέντους 45
8. Παλέρμο 43
9. Φιορεντίνα 41
10. Μπολόνια 40
11. Κάλιαρι 39
12. Τζένοα 39
13. Κιέβο 35
14. Πάρμα 32
15. Κατάνια 32
16. Σαμπντόρια 31
17. Τσεζένα 29
18. Λέτσε 28
19. Μπρέσια 26
20. Μπάρι 17

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31η)

Μπρέσια-Μπολόνια
Κατάνια-Παλέρμο
Τσεζένα-Φιορεντίνα
Κιέβο-Σαμπντόρια
Τζένοα-Κάλιαρι
Λέτσε-Ουντινέζε
Μίλαν-Ίντερ
Νάπολι-Λάτσιο
Πάρμα-Μπάρι
Ρόμα-Γιουβέντους

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...