ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Οι… 10 εντολές του «πολέμου»!

Στις 12 Οκτώβρη η Γένοβα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να ξεσπούν εναντίον του Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς, του γκολκίπερ που «πρόδωσε» την ομάδα για την μισητή αντίπαλο, Παρτιζάν Βελιγραδίου. Η ιταλική αστυνομία θα προβεί σε δεκάδες συλλήψεις και το σέρβικο ποδόσφαιρο θα δεχθεί ακόμα ένα χτύπημα, το δεύτερο σε λίγα χρόνια, μετά και την δολοφονία του οπαδού της Τουλούζ από αυτούς της Παρτιζάν.

Το ντέρμπι «αιωνίων» θα αναβληθεί, όχι όμως για πολλές ημέρες, του Υπουργείο αποφασίζει τη διεξαγωγή του, αλλά σε άδειες εξέδρες. Ούτε αυτή η απόφαση όμως ήταν οριστική, αφού η αστυνομία θα εγγυηθεί λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του και την παρουσία οπαδών της Παρτιζάν στο «Μαρακανά»!

Η Σερβία στρέφει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, το σημερινό ντέρμπι (14.00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί σε πολλές χώρες, όχι για να δει ο κόσμος κάποια από τα πολλά ταλέντα των δυο ομάδων, αλλά γιατί η βία, και αυτά που ακολούθησαν το μετέτρεψαν σε ντέρμπι… πολέμου.

Το gazzetta.gr
αναλύει τα όσα έγιναν και θα γίνουν πριν τη σέντρα έτσι ώστε το 139ο ματς να περάσει στην ιστορία ως μια ματσάρα με πάθος, γκολ και θέαμα!

1) Αγκαλιές και… υποσχέσεις!

Οι προπονητές των δυο ομάδων, Κρίστιτς και Ρανόγεβιτς έδειξαν πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισαν την αναγκαιότητα να μην υπάρξει το παραμικρό, αν και ευχήθηκαν νίκη για τις δικές τους ομάδες. «Το Μαρακανά δεν είναι θέατρο, αλλά ένα πεδίο μάχης, όπου ο… ιππότης θα πρέπει να κερδίσει το σχέδιο που ετοιμάσαμε», είπε ο κόουτς, του Ερυθρού Αστέρα, Aλεξάνταρ Κρίστιτς.

«Θα πάμε για τη νίκη μαζί με τον Στοϊκοβιτς. Είναι πανέτοιμος και όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη» απάντησε ο τεχνικός της Παρτιζάν, Αλεξάνταρ Στογιάνοβιτς.


2) Από το κρεβάτι στο γήπεδο!
Οι βραδινές ώρες είναι… απαγορευτικές για ένα τέτοιο ντέρμπι και αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία το ματς να ξεκινήσει αρκετά νωρίς με τη σέντρα να γίνεται στις 13.00 (14.00 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία θέλει να περιφρουρεί τα πάντα, το ελικόπτερο της αστυνομίας να βρίσκεται στον ουρανό του Βελιγραδίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα


3) Το πήρε πάνω της… με 5000 ένστολους!
Πριν δυο εβδομάδες η αστυνομία ζητούσε την αναβολή του ματς, ωστόσο λίγες ημέρες πριν την σέντρα έδωσε το «οκ» για τη διεξαγωγή του ματς και όχι μόνο αυτό, αλλά επέτρεψε στην Παρτιζάν να έχει στο πλευρό τους οπαδούς της. Η Κυβέρνηση φοβάται επεισόδια, το τόνισε, ωστόσο ξέρει καλά πως 5000 αστυνομικοί είναι ικανοί να προστατεύσουν το Μαρακάνα και φυσικά το Βελιγράδι από σοβαρά επεισόδια!


4) Θυμίζει κάτι από… Ελλάδα!

Στους τελικούς κυπέλλων του μπάσκετ και του βόλεϊ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πλέον ένα γήπεδο να… αδειάζει και ο αριθμός των οπαδών να είναι… συμβολικός. Το «Μαρακανά» που η χωρητικότητά του ξεπερνά τις 65.000 θα έχει μόλις… 20.000 οπαδούς, αφού το υπόλοιπο θα είναι νεκρές ζώνες. Οι «κόκκινοι» στα Βόρεια και οι «μαύροι» στα νότια!. Οι οπαδοί της Παρτιζάν θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια ακόμα και δυο ώρες πριν το ματς από την Πλατεία «Κουμίτσεβο». Όσο για το κόστος των εισιτηρίων αυτό θα κυμαίνεται από 500 μέχρι 1000 δηνάρια. Μην τρομάζετε, μιλάμε για 5 έως 10 ευρώ!


5) Έλεγχος ντόπινγκ… τώρα!
Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς και η Παρτιζάν με μια αιφνιδιαστική κίνηση ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γίνει έλεγχος ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές των ομάδων, κάτι που άλλωστε είχε συμβεί το 2007 πριν το ντέρμπι σε παίκτες (Λιούμπομιρ Φέισα, Ντέγιαν Λέκιτς) των «ασπρόμαυρων». Η Ομοσπονδία αναμένεται και μετά το τέλος του αγώνα να μεριμνήσει, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει πριν την σέντρα!


6) Από τον Δήμαρχο στο… Πατριάρχη Ειρηναίο!
Πριν λίγες εβδομάδες το Βελιγράδι έγινε άνω – κάτω από τις αντιδράσεις Σέρβων εθνικιστών εναντίον της παρέλασης ομοφυλοφίλων. Δεκάδες τραυματίες και μια πόλη μπάχαλο… Ο Δήμαρχος, Ντράγκαν Ντίλιας δεν θέλει να ξαναδεί την πόλη του στα μαύρα χάλια και τόνισε: «Κάνω έκκληση στους πολίτες που δεν θα πάνε στο ντέρμπι να  παραμείνουν στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους να μην είναι σταθμευμένα κοντά στο γήπεδο…».
Το… αρρωστημένο σκηνικό ήταν η αιτία που ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας βγήκε μπροστά για να μιλήσει για το ποδόσφαιρο. «Οι Σέρβοι χρειάζονται ειρήνη για να έρθει αρμονία και σεβασμός. Μην μισείτε ο ένας τον άλλον…».

7) Ο Γενικός Εισαγγελέας πάει «Μαρακανά»
Δεν θα είναι μόνο οι αστυνομικοί στο πόδι, αλλά ανοιχτή θα μείνει σήμερα και η Εισαγγελία του Βελιγραδίου, αφού στόχος είναι να υπάρξουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην γίνει το παραμικρό! Μάλιστα, στο γήπεδο θα βρεθεί ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας για να παρακολουθήσει το έργο της αστυνομίας, αλλά και τη συμπεριφορά των οπαδών.
Παράλληλα, μόλις μια ημέρα πριν το ντέρμπι και η σερβική Βουλή υιοθέτησε νομοθετικές τροποποιήσεις, που ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή αυστηρότερων ποινών για επεισόδια σε αγώνες…


8) Όλη η Ευρώπη βλέπει το ντέρμπι!
Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα συνηθισμένο ντέρμπι «αιωνίων» που εκτός των άλλων φιλοξενούσε σκάουτερ για ταλέντα. Σήμερα όμως όλη η Ευρώπη θα είναι… Μαρακανά, αφού τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάνουν το συγκεκριμένο ματς να αποκτά χαρακτήρα… πολεμικού πεδίου!

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι από χώρες της Ευρώπης είναι διαπιστευμένοι για να δουν την αναμέτρηση και οι περισσότεροι θα προέρχονται από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία. Παράλληλα, κανάλια από 19 χώρες αγόρασαν δικαιώματα για να προβάλλουν το ματς ή στιγμιότυπα από αγωνιστικό χώρο και εξέδρες!


9) Απόρθητο φρούριο το «Μαρακανά»

Γειτονικά καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία υποχρεώθηκαν να κλείσουν από χθες το βράδυ, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος εισόδου στο γήπεδο από… ανεπιθύμητους. Η αστυνομία θα δημιουργήσει μια τριπλή ζώνη, όπου σε πρώτη φάση θα ελέγχει τα εισιτήρια και φυσικά όποιος δεν έχει δεν θα μπορέσει να περάσει πιο μέσα. Αρκετοί αστυνομικοί θα βρίσκονται από νωρίς στο γήπεδο για να επιτηρήσουν τις νεκρές ζώνες, αλλά και να μην υπάρχει το παραμικρό. Το γεγονός ότι η Παρτίζαν πήγε… νότια δεν είναι τυχαίο, αφού τους άφησαν χωρίς καρέκλες, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να τις σπάσουν ή να τις κάψουν.


10) Θα ξεφύγει ή θα… ισοφαριστεί;
Οι πρόεδροι των δυο ομάδων τόνισαν πως δεν θέλουν επεισόδια, αλλά ένα παθιασμένο παιχνίδι και φυσικά να κερδίσει η ομάδα τους. Αυτό είναι το 139ο ντέρμπι των δυο ομάδων, ο Ερυθρός Αστέρας προηγείται στη βαθμολογία με 22 βαθμούς έναντι 19 της Παρτιζάν και φυσικά μια νίκη θα του δώσει τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Η παράδοση των τελευταίων 12 ετών δείχνει Ερυθρό Αστέρα (7-3-3), αν και τα δυο τελευταία χρόνια η Παρτιζάν μετρά ισάριθμες νίκες (1-2,0-2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...